/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Lufttørret skinke?
Fra : Prikke


Dato : 30-05-07 08:56

Kan man ikke selv "fremstille" en lufttørret skinke?

m.v.h.
Prikke


 
 
Henrik (30-05-2007)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 30-05-07 09:51

Se det synes jeg er en god ide, men det er ikke let med mindre et
fugtighedstyret tørrekammer er til rådighed og dog....
Har du et rent loftrum med god udskiftning af luften?
Har du forstand på at tørsalte?
Det gælder om at få sig meget vand ud af skinken, så bakterier ikke kan
trives. Det vil sge at skinken ikke må danne skorpe, så vandet ikke kan
fordampe.
Det kan du lugte, hvis du stikker en pind ind til benet og lugter til den.
Rådden eller sur lugt,så forfra igen.
Vil du vide mere er der nok noget læseligt på nettet.
God fornøjelse
Henrik

"Prikke" <pervaerum.mikkelsen@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:1180511761.836459.132030@o5g2000hsb.googlegroups.com...
Kan man ikke selv "fremstille" en lufttørret skinke?

m.v.h.
Prikke




Lucius Borchovsky (01-06-2007)
Kommentar
Fra : Lucius Borchovsky


Dato : 01-06-07 18:06

Jeg er enig med Henrik.. Du skal ha' en form for tørre-rum hvor
fugtigheden er kontrolleret (en slags middelhavs-klima simulator, hehe).
Ellers er projektet meget svært at gennemføre i vores fugtige danske klima.

Min personlige mening er at strabadserne næppe vil stå overens med
resultatet.

Men du kan jo altid gøre forsøget! Om ikke andet bliver det vel en sjov
oplevelse!


Jens Bruun (01-06-2007)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 01-06-07 23:39

"Lucius Borchovsky" <dont@write.me> skrev i en meddelelse
news:466051fb$0$90273$14726298@news.sunsite.dk

> Jeg er enig med Henrik.. Du skal ha' en form for tørre-rum hvor
> fugtigheden er kontrolleret (en slags middelhavs-klima simulator,
> hehe). Ellers er projektet meget svært at gennemføre i vores fugtige
> danske klima.

Mig bekendt produceres der nu lufttørrede skinker i Skagen.

> Men du kan jo altid gøre forsøget! Om ikke andet bliver det vel en
> sjov oplevelse!

Og halvdyr!

--
-Jens B.

D.e.f.f.e.s.



Ukendt (02-06-2007)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 02-06-07 12:08

On Sat, 2 Jun 2007 00:39:25 +0200, Jens Bruun wrote:

>> Men du kan jo altid gøre forsøget! Om ikke andet bliver det vel en
>> sjov oplevelse!
>
> Og halvdyr!

Halvaber har jeg hørt om, men hvilke andre tænker du på?
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen

John Sahl (02-06-2007)
Kommentar
Fra : John Sahl


Dato : 02-06-07 13:15

Jens Bruun wrote:
> Mig bekendt produceres der nu lufttørrede skinker i Skagen.

Er det ikke denne røgede skinke du tænker på?
http://www.munch-skagen.dk/default.asp?page=skagen_skinken

--
John Sahl
Racing on the streets is like competing in the special olympics - it doesn't
matter if you win, you're still a retard.



Jens Bruun (02-06-2007)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 02-06-07 13:26

"John Sahl" <spamcatcher1@fotofaelden.dk> skrev i en meddelelse
news:46615f5d$0$21925$157c6196@dreader1.cybercity.dk

> Er det ikke denne røgede skinke du tænker på?
> http://www.munch-skagen.dk/default.asp?page=skagen_skinken

Jo, det er det vist.

--
-Jens B.

D.e.f.f.e.s.



John Sahl (02-06-2007)
Kommentar
Fra : John Sahl


Dato : 02-06-07 15:20

Jens Bruun wrote:
> "John Sahl" skrev i en meddelelse
>> Er det ikke denne røgede skinke du tænker på?
>> http://www.munch-skagen.dk/default.asp?page=skagen_skinken
>
> Jo, det er det vist.

Den er til gengæld også god, jeg fik det som forret i går på
http://www.customhouse.dk/

--
John Sahl
Racing on the streets is like competing in the special olympics - it doesn't
matter if you win, you're still a retard.



jenny og søren (02-06-2007)
Kommentar
Fra : jenny og søren


Dato : 02-06-07 22:04


Hej

På læsø laver de sørme også lufttørrede skinker
http://www.juuls-gaardbutik.dk/ hvor de kan fås online..

se i øvrigt lige dette her
http://www.toppenafdanmark.dk/dk/SmagenAfKunsthaandvaerk.aspx


vh

Søren Brix



>>> Er det ikke denne røgede skinke du tænker på?
>>> http://www.munch-skagen.dk/default.asp?page=skagen_skinken
>>
>> Jo, det er det vist.
>
> Den er til gengæld også god, jeg fik det som forret i går på
> http://www.customhouse.dk/
>
> --
> John Sahl
> Racing on the streets is like competing in the special olympics - it
> doesn't matter if you win, you're still a retard.
>



Henrik (05-06-2007)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 05-06-07 22:57


"Jens Bruun" skrev i en meddelelse >
> Mig bekendt produceres der nu lufttørrede skinker i Skagen.
>

Og hos i Farre/Billund hos Ålbæk Specialiteter
http://www.aalbaekspecialiteter.dk/Forside/Vores_produkter/Aalbæks_klassikere.aspx

Hos slagteren på Fanø (som ganske vist røger den bagefter)
http://www.fanoslagteren.dk/index.php?page=show_page&id=37

Eller hos Tican i Thy
http://www.tican.dk/sw9107.asp

og så er der sikkert flere jeg har glemt ...



Kasper Malmberg (30-05-2007)
Kommentar
Fra : Kasper Malmberg


Dato : 30-05-07 18:32

On 30 Maj, 10:50, "Henrik" <eurojun...@sol.dk> wrote:
> Se det synes jeg er en god ide, men det er ikke let med mindre et
> fugtighedstyret tørrekammer er til rådighed og dog....
> Har du et rent loftrum med god udskiftning af luften?
> Har du forstand på at tørsalte?
> Det gælder om at få sig meget vand ud af skinken, så bakterier ikke kan
> trives. Det vil sge at skinken ikke må danne skorpe, så vandet ikke kan
> fordampe.
> Det kan du lugte, hvis du stikker en pind ind til benet og lugter til den.
> Rådden eller sur lugt,så forfra igen.
> Vil du vide mere er der nok noget læseligt på nettet.
> God fornøjelse
> Henrik
>

Jeg fik et tip fra en gammel slagter forleden, da vi snakkede luft
tørrede skinker. Det ben der stikker ud af skinken, er det en god ide
at skære enden af og fjerne alt marven og så smide en masse salt den
vej ind, eller skulle marven være en rigtig god årsag til råd i såden
en skinke.

MVH
Kasper Malmberg



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408927
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste