/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Fløde champignon?
Fra : Inger


Dato : 20-01-07 10:56

Hejsa

Jeg kunne enormt godt tænke mig at lave sådan nogle fløde-champignon som
man f.x. får på nogle restauranter når man får en plankebøf. Jeg ved
ikke om det er flødestuvede, eller hvad, men de smager dææleme godt
Der er også noget bacon blandet i det på en eller anden måde, tror jeg.

Nogle der har nogle gode opskrifter jeg kan afprøve?

Mvh. Inger

 
 
Ralph (20-01-2007)
Kommentar
Fra : Ralph


Dato : 20-01-07 13:23

"Inger" <nomail@me.com> skrev i en meddelelse
news:45b1e728$0$49196$14726298@news.sunsite.dk...
> Hejsa

Tjah, JEG ville nok starte med at svitse en pakke bacon (alm skivet, skåret
i ½-1 cm stykker på tværs) på en tør pande, når det er brunt så læg det på
et stykke køkkenrulle, svits skivede champignon (ikke fra glas) i fedtet fra
baconen og hæld piskefløde i til du skammer dig, salt og peber, lad det
simre indtil det har den konsistents du synes den skal have (hvis du kun
bruger piskefløde så brænder det ikke på)
server bacon for sig selv, så kan man lige drysse lidt sprød bacon over ved
servering.

--
Ralph



Inger (20-01-2007)
Kommentar
Fra : Inger


Dato : 20-01-07 19:04

Ralph skrev:
> "Inger" <nomail@me.com> skrev i en meddelelse
> news:45b1e728$0$49196$14726298@news.sunsite.dk...
>> Hejsa
>
> Tjah, JEG ville nok starte med at svitse en pakke bacon (alm skivet, skåret
> i ½-1 cm stykker på tværs) på en tør pande, når det er brunt så læg det på
> et stykke køkkenrulle, svits skivede champignon (ikke fra glas) i fedtet fra
> baconen og hæld piskefløde i til du skammer dig, salt og peber, lad det
> simre indtil det har den konsistents du synes den skal have (hvis du kun
> bruger piskefløde så brænder det ikke på)
> server bacon for sig selv, så kan man lige drysse lidt sprød bacon over ved
> servering.
>

MMMMmmmm.... Det lyder riiigtig lækkert

Fred Thiesen (21-01-2007)
Kommentar
Fra : Fred Thiesen


Dato : 21-01-07 13:05


"Ralph" <rwr@post6.tele.dk> skrev i melding
news:45b209b6$0$142$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> "Inger" <nomail@me.com> skrev i en meddelelse
> news:45b1e728$0$49196$14726298@news.sunsite.dk...
>> Hejsa
>
> ....og hæld piskefløde i til du skammer dig, .......
> --
> Ralph

Et grueligt godt og beskrivende udtryk )

FredT



Inger (21-01-2007)
Kommentar
Fra : Inger


Dato : 21-01-07 21:17

Ralph skrev:
> "Inger" <nomail@me.com> skrev i en meddelelse
> news:45b1e728$0$49196$14726298@news.sunsite.dk...
>> Hejsa
>
> Tjah, JEG ville nok starte med at svitse en pakke bacon (alm skivet, skåret
> i ½-1 cm stykker på tværs) på en tør pande, når det er brunt så læg det på
> et stykke køkkenrulle, svits skivede champignon (ikke fra glas) i fedtet fra
> baconen og hæld piskefløde i til du skammer dig, salt og peber, lad det
> simre indtil det har den konsistents du synes den skal have (hvis du kun
> bruger piskefløde så brænder det ikke på)
> server bacon for sig selv, så kan man lige drysse lidt sprød bacon over ved
> servering.
>

Har lige afprøvet din opskrift, dog uden bacon. Istedet svitsede jeg
champignonerne i en god omgang smør... MUUUMS

Det var altså superguf Det er bestemt ikke sidste gang jeg har lavet
det, men det skal nok ikke være for tit, hvis jeg ikke skal ende med at
blive dobbeltstørrelse

Tak for opksriften

Mvh. Inger

ASKF (11-02-2007)
Kommentar
Fra : ASKF


Dato : 11-02-07 03:38

Inger ytrede sig i <45b3ca41$0$49199$14726298@news.sunsite.dk> med
dette:

>Ralph skrev:
>> "Inger" <nomail@me.com> skrev i en meddelelse
>> news:45b1e728$0$49196$14726298@news.sunsite.dk...
>>> Hejsa
>>
>> Tjah, JEG ville nok starte med at svitse en pakke bacon (alm skivet, skåret
>> i ½-1 cm stykker på tværs) på en tør pande, når det er brunt så læg det på
>> et stykke køkkenrulle, svits skivede champignon (ikke fra glas) i fedtet fra
>> baconen og hæld piskefløde i til du skammer dig, salt og peber, lad det
>> simre indtil det har den konsistents du synes den skal have (hvis du kun
>> bruger piskefløde så brænder det ikke på)
>> server bacon for sig selv, så kan man lige drysse lidt sprød bacon over ved
>> servering.
>>
>
>Har lige afprøvet din opskrift, dog uden bacon. Istedet svitsede jeg
>champignonerne i en god omgang smør... MUUUMS
>
>Det var altså superguf Det er bestemt ikke sidste gang jeg har lavet
>det, men det skal nok ikke være for tit, hvis jeg ikke skal ende med at
>blive dobbeltstørrelse
>
>Tak for opksriften

Prøv at tilsætte lidt tør italiensk hvidvin og smag til med Roquefort
ost (ikke Danablue da du skal bruge ca. 4 gange så meget for at få en
smag der minder om den ægte vare).

Det giver en sovs som fået fire kvinder og to mænd til at fri til mig


Flere af mine venner har store problemer med at lave sovsen så den
smager så godt som min, men jeg tror deres problem er at de holder sig
for meget tilbage med smør og fløde, samt at de ikke lader champingonene
simre de 30-60 minutter det tager for at få alt vandet til at fordampe.

Det tog mig i øvrigt et år, hvor jeg lavede den 1-2 gange om måneden,
inden jeg havde fået den perfektioneret. Jeg delte kollegielejlighed med
en som havde lært opskriften af en italiensk udvekslingsstuderende, men
han kunne ikke selv lave den så den smagte helt korrekt. Det var også
først da jeg skiftede væk fra Danablue og begyndte at købe lidt dyrere
italienske hvidvine at jeg kunne ramme den helt rigtige smag.
--
Allan Stig Kiilerich Frederiksen
"When you try to change a mans paradigm, you must keep in mind that he
can hear you only through the filter of the paradigm he holds."
-Myron Tribus

Aksel Pedersen (20-01-2007)
Kommentar
Fra : Aksel Pedersen


Dato : 20-01-07 22:52


"Inger" <nomail@me.com> skrev i en meddelelse
news:45b1e728$0$49196$14726298@news.sunsite.dk...
> Hejsa
>
> Jeg kunne enormt godt tænke mig at lave sådan nogle fløde-champignon som
> man f.x. får på nogle restauranter når man får en plankebøf. Jeg ved ikke
> om det er flødestuvede, eller hvad, men de smager dææleme godt Der er
> også noget bacon blandet i det på en eller anden måde, tror jeg.
>
> Nogle der har nogle gode opskrifter jeg kan afprøve?
>
> Mvh. Inger



Det er muligvis lidt uaktuelt i forbindelse med dit spørgsmål, men jeg vover
alligevel at skrive,
at min allerbedste svamperet er - efter man først har været på en frisk tur
i skoven og er kommet
hjem med en kurv rørhatte - at skære dem lidt i stykker og smide dem på
panden sammen med
en god klat smør og lidt salt. Svampene afgiver en del væde under
stegningen, og når væden er
ved at være fordampet spædes rigeligt op med fløde, så det svømmer! Når
fløden er kogt næsten
ind skrabes det hele over på frisk ristet franskbrød. Det er guf, men ikke
just afmagringskost!
(Markchampignon kan selvfølgelig også bruges dertil.)
Mvh.
Aksel



Ebbe Kristensen (22-01-2007)
Kommentar
Fra : Ebbe Kristensen


Dato : 22-01-07 13:56

Aksel Pedersen wrote:

> Det er muligvis lidt uaktuelt i forbindelse med dit spørgsmål, men
> jeg vover alligevel at skrive,
> at min allerbedste svamperet er - efter man først har været på en
> frisk tur i skoven og er kommet
> hjem med en kurv rørhatte -

Minus galderørhat

> at skære dem lidt i stykker og smide dem
> på panden sammen med
> en god klat smør og lidt salt. Svampene afgiver en del væde under
> stegningen,

Sørg for at panden er meget varm og for at svampeskiverne ligger ikke ligger
i mere end ét lag. Det mindsker afgivelsen af væde betydeligt.

> og når væden er
> ved at være fordampet spædes rigeligt op med fløde, så det svømmer!
> Når fløden er kogt næsten
> ind skrabes det hele over på frisk ristet franskbrød. Det er guf,
> men ikke just afmagringskost!

Nemlig!

Ebbe



Aragorn Elessar (23-01-2007)
Kommentar
Fra : Aragorn Elessar


Dato : 23-01-07 00:06

"Aksel Pedersen" <akselp@hotmail.com> wrote in message
news:c95e6$45b28ef9$551828ea$31148@news.arrownet.dk...
-klip-
> Det er muligvis lidt uaktuelt i forbindelse med dit spørgsmål, men jeg
vover
> alligevel at skrive,
> at min allerbedste svamperet er - efter man først har været på en frisk
tur
> i skoven og er kommet
> hjem med en kurv rørhatte - at skære dem lidt i stykker og smide dem på
> panden sammen med
> en god klat smør og lidt salt. Svampene afgiver en del væde under
> stegningen, og når væden er
> ved at være fordampet spædes rigeligt op med fløde, så det svømmer! Når
> fløden er kogt næsten
> ind skrabes det hele over på frisk ristet franskbrød. Det er guf, men
ikke
> just afmagringskost!
> (Markchampignon kan selvfølgelig også bruges dertil.)
> Mvh.
> Aksel

Lad endelig være med at afslutte med det ristede brød!
Kom revet mozzarella på og drys med muskatnød - pas på med mængden! Der skal
ikke meget til før det har fået for meget.
Ind og lune i ovnen til osten er gyldenbrun - "Mums!" siger jeg bare!!!
*savler ved tanken*

Venlig hilsen

Aragorn_DK

--
=================
www.welles.dk
www.bmwmc.dk
www.furnituretiger.dk
=================



Aksel Pedersen (23-01-2007)
Kommentar
Fra : Aksel Pedersen


Dato : 23-01-07 12:20


"Aragorn Elessar" <AragornDK@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:45b544ca$0$49203$14726298@news.sunsite.dk...
> ">
> Lad endelig være med at afslutte med det ristede brød!
> Kom revet mozzarella på og drys med muskatnød - pas på med mængden! Der
> skal
> ikke meget til før det har fået for meget.
> Ind og lune i ovnen til osten er gyldenbrun - "Mums!" siger jeg bare!!!
> *savler ved tanken*
>
> Venlig hilsen
>
> Aragorn_DK
>
>


Jeg tvivler ikke på, at dette smager godt - men hvis det nu altså er
svamperetten man gerne vil smage ?
Mvh
Aksel



Aragorn Elessar (24-01-2007)
Kommentar
Fra : Aragorn Elessar


Dato : 24-01-07 15:52


"Aksel Pedersen" <akselp@hotmail.com> wrote in message
news:1d9fe$45b5ef53$551828ea$29968@news.arrownet.dk...
>
> "Aragorn Elessar" <AragornDK@gmail.com> skrev i en meddelelse
> news:45b544ca$0$49203$14726298@news.sunsite.dk...
> > ">
> > Lad endelig være med at afslutte med det ristede brød!
> > Kom revet mozzarella på og drys med muskatnød - pas på med mængden! Der
> > skal
> > ikke meget til før det har fået for meget.
> > Ind og lune i ovnen til osten er gyldenbrun - "Mums!" siger jeg bare!!!
> > *savler ved tanken*
> >
> > Venlig hilsen
> >
> > Aragorn_DK
> >
> >
>
>
> Jeg tvivler ikke på, at dette smager godt - men hvis det nu altså er
> svamperetten man gerne vil smage ?
> Mvh
> Aksel

Tro mig, du kan sagtens smage champignonerne alligevel, forudsat
selvfølgelig at du kommer mere svampeguf på, end ost!
Jeg synest at det virker som om ost og muskatnød får svampesmagen til at
træde mere frem i samspil med de andre smagsstoffer - ujjj det er RÅguf.
´´´

Venlig hilsen

Aragorn_DK

--
=================
www.welles.dk
www.bmwmc.dk
www.furnituretiger.dk
=================



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408929
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste