/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Risalamande til 15 pers.
Fra : Writemehere@net.com


Dato : 23-11-06 16:50

hejsa NG..
Jeg søger hjælp.. jeg er en ung mand som er inviteret til samskuds
julefrokost, og jeg skal levere risalamanden til 15 pers.
Hvordan gør jeg og hvor meget skal bruges? Håber nogen kan hjælp :)

 
 
HA Aalborg (23-11-2006)
Kommentar
Fra : HA Aalborg


Dato : 23-11-06 18:33

Hej Skriv til dig her, hvad vi så gør.

> Jeg søger hjælp.. jeg er en ung mand som er inviteret til samskuds
> julefrokost, og jeg skal levere risalamanden til 15 pers.
> Hvordan gør jeg og hvor meget skal bruges? Håber nogen kan hjælp :)

Først skal du bruge 15 personer, det er ret vigtigt!

Så skal du bruge 2 kartofler, 1 si og en halv liter letmælk.

Det skal ikke bringes i kog, men blot stilles i entreen.

Herefter bringer du 4 liter vand i kog i en stor gryde.

Når det koger lystigt, så slukker du for det, og lader det stå til næste
dag.

I en indvandrerbutik (hedder de det) køber du friske jordbær, ca. 1 kilo.

Hvis du nu er nået hjem uden og have ris med, så er det helt fint, de skal
nemlig
slet ikke bruges endnu.

Hvis du nu er nået til den dag du skal møde op og endnu ikke er klar, så går
du i
Rema100000 og køber en værtindegave til ca. 100 kr.

Derefter er det såre nemt, du møder op med værtindegaven og ser blot
forbavset ud
når de spørger til Ris Ala Manden eller Kvinden om du vil...

Glædelig Jul







Frank Løkkegaard (23-11-2006)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 23-11-06 18:54

"HA Aalborg" <ha-aalborgENGLE@hotemail.dk> writes:
>Først skal du bruge 15 personer, det er ret vigtigt!
>
>Så skal du bruge 2 kartofler, 1 si og en halv liter letmælk.
>
>Det skal ikke bringes i kog, men blot stilles i entreen.
>
>Herefter bringer du 4 liter vand i kog i en stor gryde.
>
>Når det koger lystigt, så slukker du for det, og lader det stå til næste
>dag.
>
>I en indvandrerbutik (hedder de det) køber du friske jordbær, ca. 1 kilo.
>
>Hvis du nu er nået hjem uden og have ris med, så er det helt fint, de
>skal
>nemlig
>slet ikke bruges endnu.
>
>Hvis du nu er nået til den dag du skal møde op og endnu ikke er klar, så
>går
>du i
>Rema100000 og køber en værtindegave til ca. 100 kr.
>
>Derefter er det såre nemt, du møder op med værtindegaven og ser blot
>forbavset ud
>når de spørger til Ris Ala Manden eller Kvinden om du vil...

))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Jamen det er jo mageløst. Så let er det at lave mad.

Lav en ordentlig portion risengrød - metode og mængder står på pakken med
grødris, det eneste du skal gøre anderledes er at smide to flækkede
stænger vanille i gryden fra begyndelsen. Lav så der er grød nok til 8.
Lad det køle af.
Smut nogle mandler, hak dem fint og smid dem i grøden sammen med en
odentlig skudefuld flødeskum - du skal nok bruge ca. en liter fløde. Rør
det hele sammen, smag til med en lille bitte salt og evt lidt
vanillesuker, hvis der er behov

--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311





Max (23-11-2006)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 23-11-06 19:15

Hej Frank

> Smut nogle mandler, hak dem fint og smid dem i grøden sammen med en
> odentlig skudefuld flødeskum - du skal nok bruge ca. en liter fløde.
> Rør det hele sammen, smag til med en lille bitte salt og evt lidt
> vanillesuker, hvis der er behov

Det lyder som en god metode/opskrift, men jeg syntes nogle af mandlerne
skal så hakkes groft så man kan tage fejl af dem og den enlige hele mandel
der naturligvis også skal i. Og lav det ikke for sødt og for guds skyld
ingen mandelessens i.

--
Mvh Max



Jesper Mehlsen (25-11-2006)
Kommentar
Fra : Jesper Mehlsen


Dato : 25-11-06 14:15

Max skrev:
> Hej Frank
>
>> Smut nogle mandler, hak dem fint og smid dem i grøden sammen med en
>> odentlig skudefuld flødeskum - du skal nok bruge ca. en liter fløde.
>> Rør det hele sammen, smag til med en lille bitte salt og evt lidt
>> vanillesuker, hvis der er behov
>
> Det lyder som en god metode/opskrift, men jeg syntes nogle af mandlerne
> skal så hakkes groft så man kan tage fejl af dem og den enlige hele mandel
> der naturligvis også skal i. Og lav det ikke for sødt og for guds skyld
> ingen mandelessens i.
>
Hej Max

Jeg er ikke fanatisk med mandelessens. Men er der ikke noget om, at man
kan få en ret kraftig mandelsmag ved at bruge Bitter mandel? Det
indeholder blåsyre, og er derfor giftigt i store mængder. Men et par
stykker af dem i ris a la manden skulle vist være godt? Har aldrig
prøvet det, men mon nogen kender til det?

Jeg har fået nogle vanillekranse i Den Gamle By i Århus som indeholdt
hakkede bitre mandler. De var himmelske. Deres koncentration af sødme og
mandelsmag var oppulent.

Hilsen Jesper

Max (27-11-2006)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 27-11-06 08:03

Hej Jesper

> Jeg er ikke fanatisk med mandelessens. Men er der ikke noget om, at
> man kan få en ret kraftig mandelsmag ved at bruge Bitter mandel? Det

Jeg må tilstå at jeg aldrig har stiftet bekendtskab med andet end
de almindelig mandler men køber, men jeg vil prøve om jeg kan
finde nogle af dem du omtaler og prøve dem af i forskellige
sammenhæng.

Mvh Max



Mona og Kim (27-11-2006)
Kommentar
Fra : Mona og Kim


Dato : 27-11-06 15:08


"Max" <max_jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:456a8da6$0$2100$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hej Jesper
>
>> Jeg er ikke fanatisk med mandelessens. Men er der ikke noget om, at
>> man kan få en ret kraftig mandelsmag ved at bruge Bitter mandel? Det
>
> Jeg må tilstå at jeg aldrig har stiftet bekendtskab med andet end
> de almindelig mandler men køber, men jeg vil prøve om jeg kan
> finde nogle af dem du omtaler og prøve dem af i forskellige
> sammenhæng.
>
> Mvh Max
>
>

Hej.
Vi kommer 1 eller2 spsk amaretto i. Det er bare mums.

Kim



Max (27-11-2006)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 27-11-06 15:15

Hej

> Vi kommer 1 eller2 spsk amaretto i. Det er bare mums.

Se der bliver vi ikke enige, jeg vil ikke have spoleret den
rene smag af piskefløden, risene og mandlerne. Jeg bruger
næsten heller ikke at komme kirsebær sovs på. Derimod
nyder jeg gerne en flaske Kriek til.

Mvh Max



uh (16-12-2006)
Kommentar
Fra : uh


Dato : 16-12-06 20:16


"Mona og Kim" skrev i en meddelelse >>>>
> Hej.
> Vi kommer 1 eller2 spsk amaretto i. Det er bare mums.
>
> Kim

Det ville jeg bestemt ikke gøre, jeg synes Amaretto smager rigtig meget af
mandelessens. I gamle dage kom jeg lidt Cointreau i - men i dag bare
vanillekorn, foruden stængerne som koges med i mælken (også tomme stænger,
gemt fra tidligere, hvor jeg ikke skulle koge desserten). Men mon ikke den
unge mand skal nøjes med grundopskriften og ikke eksperimentere for meget.
mvh uh



Frank Løkkegaard (23-11-2006)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 23-11-06 21:41

"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> writes:
>for guds skyld
>ingen mandelessens i.
helt enig - det er en dødssynd, der straffes med offentlig piskning på
torvet ved tingstenen.

--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311





Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408941
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste