/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Beregning til julefrokost
Fra : Margrete Johansen


Dato : 05-11-06 13:52

Hej gruppe.

Vi er et par stykker som har påtaget os at lave lidt julefrokost til
vores kolleger. Er der mon en vismand her, der kan fortælle mig hvor
meget man beregner pr. næse (sådan cirka). Vi tænker i en eller to
slags sild, varmrøget laks, flæskesteg, andebryster, ost, et par
salater og ris a la mande med kirsebærsovs. Altså en helt traditionel
en af slagsen, men med vores helt eget touch.

På forhånd tak for svar.

Margrete Johansen


 
 
Padre (06-11-2006)
Kommentar
Fra : Padre


Dato : 06-11-06 09:07

Margrete Johansen skrev:

> Er der mon en vismand her, der kan fortælle mig hvor
> meget man beregner pr. næse (sådan cirka).


Det kommer jo meget an på de inviterede, men man kan vel starte med at
sige, at en sulten mand kan spise omtrent 400 gram kød med omtrent 300
gram kartofler til. Alt efter vaner og statur er der mulighed for
kraftige udsving, men det er da en slags udgangspunkt for en beregning.

--
padre


Margrete Johansen (06-11-2006)
Kommentar
Fra : Margrete Johansen


Dato : 06-11-06 09:54


> Det kommer jo meget an på de inviterede, men man kan vel starte med at
> sige, at en sulten mand kan spise omtrent 400 gram kød med omtrent 300
> gram kartofler til.
Tak for svar - jeg var mere ude efter sådan noget i stil med: XX gram
sild pr. næse xx gram laks xx gram flæskesteg og xx gram andebryst.
Det drejer sig om 130 personer, så vi har ikke lyst til at stå med et
tons kød i overskud.
Margrete


Tina (08-11-2006)
Kommentar
Fra : Tina


Dato : 08-11-06 10:48


"Margrete Johansen" <mamajohs@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:1162803238.343433.189710@f16g2000cwb.googlegroups.com...

Tak for svar - jeg var mere ude efter sådan noget i stil med: XX gram
sild pr. næse xx gram laks xx gram flæskesteg og xx gram andebryst.
Det drejer sig om 130 personer, så vi har ikke lyst til at stå med et
tons kød i overskud.
Margrete

----

Her er hvad du efterlyser:

http://www.forbrug.dk/fileadmin/Filer/Ren_besked/Ren_besked_om_tal_og_tider_
i_k_kkenet.pdf

Den side er simpelthen guld hver, hvad angår beregning af mad til mange.

Tina




Jesper Mehlsen (06-11-2006)
Kommentar
Fra : Jesper Mehlsen


Dato : 06-11-06 10:48

Margrete Johansen skrev:
> Hej gruppe.
>
> Vi er et par stykker som har påtaget os at lave lidt julefrokost til
> vores kolleger. Er der mon en vismand her, der kan fortælle mig hvor
> meget man beregner pr. næse (sådan cirka). Vi tænker i en eller to
> slags sild, varmrøget laks, flæskesteg, andebryster, ost, et par
> salater og ris a la mande med kirsebærsovs. Altså en helt traditionel
> en af slagsen, men med vores helt eget touch.
>
> På forhånd tak for svar.
>
> Margrete Johansen
>
Hej Margrethe

Vi har altid fulgt det princip, at man ikke skal kunne spise sig mæt i
hver af retterne. Dvs, man skal ikke købe sild til at alle kan få 3
rugbrødsmadder med dem, man skal ikke lave 3 frikadeller pr mand, man
skal ikke lave 3 skriver skinke pr mand osv... For så står man tilbage
med en hulens masse mad bagefter.

Tjek din egen appetit og læg ikke ret meget mere til end det.

Hilsen Jesper

Dorthe (06-11-2006)
Kommentar
Fra : Dorthe


Dato : 06-11-06 11:01

Jesper Mehlsen skrev:
> Margrete Johansen skrev:
>> Hej gruppe.
>>
>> Vi er et par stykker som har påtaget os at lave lidt julefrokost til
>> vores kolleger. Er der mon en vismand her, der kan fortælle mig hvor
>> meget man beregner pr. næse (sådan cirka). Vi tænker i en eller to
>> slags sild, varmrøget laks, flæskesteg, andebryster, ost, et par
>> salater og ris a la mande med kirsebærsovs. Altså en helt traditionel
>> en af slagsen, men med vores helt eget touch.
>>
>> På forhånd tak for svar.
>>
>> Margrete Johansen
>>
> Hej Margrethe
>
> Vi har altid fulgt det princip, at man ikke skal kunne spise sig mæt i
> hver af retterne. Dvs, man skal ikke købe sild til at alle kan få 3
> rugbrødsmadder med dem, man skal ikke lave 3 frikadeller pr mand, man
> skal ikke lave 3 skriver skinke pr mand osv... For så står man tilbage
> med en hulens masse mad bagefter.
>
> Tjek din egen appetit og læg ikke ret meget mere til end det.


> Hilsen Jesper

Men husk stadig at gange med 130

Margrete Johansen (07-11-2006)
Kommentar
Fra : Margrete Johansen


Dato : 07-11-06 22:47

Hej Jesper.

Tak - det lyder fornuftigt.

Hilsen Margrete
>
> >
> > Vi har altid fulgt det princip, at man ikke skal kunne spise sig mæt i
> > hver af retterne.
> >
> > Tjek din egen appetit og læg ikke ret meget mere til end det.
>
> Men husk stadig at gange med 130


Emilsen (07-11-2006)
Kommentar
Fra : Emilsen


Dato : 07-11-06 23:40

Margrete Johansen har bragt dette til verden:

> Vi er et par stykker som har påtaget os at lave lidt
> julefrokost til vores kolleger. Er der mon en vismand her, der
> kan fortælle mig hvor meget man beregner pr. næse (sådan
> cirka).


Prøv at Google efter "mad til mange"
Så får du 23.700 sider med mere eller mindre gode råd.
Som regel er de første 10 - 20 - 30 stykker brugbare.

For at begrænse søgningen, kan du tilføje forskellige ord.
Prøv f.eks. at søge efter:
"mad til mange" flæskesteg
"mad til mange" sild

o.s.v.

> På forhånd tak for svar.
Velbekomme


m.v.h. Emil



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408929
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste