/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Græskarkerner
Fra : Joan


Dato : 19-10-06 19:41

Er ny-udklækket haveejer og har bl. meget andet godt avlet nogle
lækre græskar i år. Og vi gerne bruge kernerne i brød, hvis ikke
det er alt for besværligt.

Kan man bruge kernerne som de er, f.ex. i brød, eller skal man ha
pillet den lille grønne kerne ud?

Er der en hurtig måde at på kernerne ud på (hvis dette er
nødvendigt) ?

Vh Joan


 
 
Klaus Alexander Seis~ (19-10-2006)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 19-10-06 20:10

Joan skrev:

> Kan man bruge kernerne som de er, f.ex. i brød, eller skal man
> ha pillet den lille grønne kerne ud?

Hele kerner kan ofte købes saltede i perkerbutikker, men hele kerner
er ikke velegnede til brød - heller ikke selv om de er usaltede.

De kerner man kan købe til brød, salat, m.m. er afskallede græskar-
kerner.

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
SubZeroNet, Copenhagen, Denmark
http://magnetic-ink.dk/

Peter Westh (19-10-2006)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 19-10-06 21:20

"Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> skrev i en meddelelse
news:eh8iio$4ap$1@minji.szn.dk...
> Joan skrev:
>
>> Kan man bruge kernerne som de er, f.ex. i brød, eller skal man
>> ha pillet den lille grønne kerne ud?
>
> Hele kerner kan ofte købes saltede i perkerbutikker, men hele kerner
> er ikke velegnede til brød - heller ikke selv om de er usaltede.
>
> De kerner man kan købe til brød, salat, m.m. er afskallede græskar-
> kerner.

Faktisk stammer de fra en nøgenkærnet græskarsort, altså en sort hvor
kernerne ingen skaller har. De kan fint dyrkes i haven. Men det er kun
kærnerne der kan spises, selve græskarret smager efter sigende ikke godt.

/P




Klaus Alexander Seis~ (19-10-2006)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 19-10-06 22:12

Peter Westh skrev:

> Faktisk stammer de fra en nøgenkærnet græskarsort, altså en
> sort hvor kernerne ingen skaller har. De kan fint dyrkes i
> haven. Men det er kun kærnerne der kan spises, selve græs-
> karret smager efter sigende ikke godt.

Der kan man bare se - man skal lære noget hver dag. :)

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
SubZeroNet, Copenhagen, Denmark
http://magnetic-ink.dk/

fie@mash4077.dk (20-10-2006)
Kommentar
Fra : fie@mash4077.dk


Dato : 20-10-06 15:50


Joan skrev:
> Er ny-udklækket haveejer og har bl. meget andet godt avlet nogle
> lækre græskar i år. Og vi gerne bruge kernerne i brød, hvis ikke
> det er alt for besværligt.
>
> Kan man bruge kernerne som de er, f.ex. i brød, eller skal man ha
> pillet den lille grønne kerne ud?
>
> Er der en hurtig måde at på kernerne ud på (hvis dette er
> nødvendigt) ?
>
> Vh Joan

Hej Joan ......

Jeg bruger altid kernerne og med godt resultat!

Jeg bruger den på denne måde....
Salte græskar snack - rester fra græskarlygte-produktionen.

Du skal bruge:
Friske græskarkerner
Salt
Vand
Sådan gør du:
Hvis græskarkernerne stammer fra et frisk græskar, skal så meget som
muligt af det slimede græskarkød fjernes. Skyl kernerne grundigt og
lad vandet løbe fra.

Stammer kernerne fra friske græskar så: Put kernerne i en gryde og
hæld vand over så det dækker. Kom lidt salt i, og lad det koge i ca.
20 minutter.

Spred kernerne ud i en bradepande beklædt med bagepapir. Sæt kernerne
ind i en 300 grader vam ovn indtil de er lysebrune. De kan spises både
med og uden skal.

Bruger du istedet købte økologiske grønne græskarkerner, kan du
bare riste dem direkte i ovn eller på pande med salt

- Nogen gange krydder jeg kernerne mere "spisy" ved at krydder jeg dem
med div. stærke krydderier .....

Fie


fie@mash4077.dk (20-10-2006)
Kommentar
Fra : fie@mash4077.dk


Dato : 20-10-06 15:50


Joan skrev:
> Er ny-udklækket haveejer og har bl. meget andet godt avlet nogle
> lækre græskar i år. Og vi gerne bruge kernerne i brød, hvis ikke
> det er alt for besværligt.
>
> Kan man bruge kernerne som de er, f.ex. i brød, eller skal man ha
> pillet den lille grønne kerne ud?
>
> Er der en hurtig måde at på kernerne ud på (hvis dette er
> nødvendigt) ?
>
> Vh Joan

Hej Joan ......

Jeg bruger altid kernerne og med godt resultat!

Jeg bruger den på denne måde....
Salte græskar snack - rester fra græskarlygte-produktionen.

Du skal bruge:
Friske græskarkerner
Salt
Vand
Sådan gør du:
Hvis græskarkernerne stammer fra et frisk græskar, skal så meget som
muligt af det slimede græskarkød fjernes. Skyl kernerne grundigt og
lad vandet løbe fra.

Stammer kernerne fra friske græskar så: Put kernerne i en gryde og
hæld vand over så det dækker. Kom lidt salt i, og lad det koge i ca.
20 minutter.

Spred kernerne ud i en bradepande beklædt med bagepapir. Sæt kernerne
ind i en 300 grader vam ovn indtil de er lysebrune. De kan spises både
med og uden skal.

Bruger du istedet købte økologiske grønne græskarkerner, kan du
bare riste dem direkte i ovn eller på pande med salt

- Nogen gange krydder jeg kernerne mere "spisy" ved at krydder jeg dem
med div. stærke krydderier .....

Fie


Joan (22-10-2006)
Kommentar
Fra : Joan


Dato : 22-10-06 20:23


fie@mash4077.dk skrev:
> Joan skrev:
> > Er ny-udklækket haveejer og har bl. meget andet godt avlet nogle
> > lækre græskar i år. Og vi gerne bruge kernerne i brød, hvis ikke
> > det er alt for besværligt.
> >
> > Kan man bruge kernerne som de er, f.ex. i brød, eller skal man ha
> > pillet den lille grønne kerne ud?
> >
> > Er der en hurtig måde at på kernerne ud på (hvis dette er
> > nødvendigt) ?
> >
> > Vh Joan
>
> Hej Joan ......
>
> Jeg bruger altid kernerne og med godt resultat!
>
> Jeg bruger den på denne måde....
> Salte græskar snack - rester fra græskarlygte-produktionen.
>
> Du skal bruge:
> Friske græskarkerner
> Salt
> Vand
> Sådan gør du:
> Hvis græskarkernerne stammer fra et frisk græskar, skal så meget som
> muligt af det slimede græskarkød fjernes. Skyl kernerne grundigt og
> lad vandet løbe fra.
>
> Stammer kernerne fra friske græskar så: Put kernerne i en gryde og
> hæld vand over så det dækker. Kom lidt salt i, og lad det koge i ca.
> 20 minutter.
>
> Spred kernerne ud i en bradepande beklædt med bagepapir. Sæt kernerne
> ind i en 300 grader vam ovn indtil de er lysebrune. De kan spises både
> med og uden skal.
>
> Bruger du istedet købte økologiske grønne græskarkerner, kan du
> bare riste dem direkte i ovn eller på pande med salt
>
> - Nogen gange krydder jeg kernerne mere "spisy" ved at krydder jeg dem
> med div. stærke krydderier .....
>
> Fie

Mener du, at hvis jeg bare salter, tørrer, osv. iflg. din opskrift,
kan jeg derefter bruge dem i brød uden af tage skallen af?? Kan jeg
evt bare udtørre dem så og smide det hele i brød, - altså for ikke
at få tilført brødet for meget saltsmag????

Vh Joan


Peter Westh (22-10-2006)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 22-10-06 20:39

"Joan" <Frusoerensen@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:1161544960.907588.103260@e3g2000cwe.googlegroups.com...

>Mener du, at hvis jeg bare salter, tørrer, osv. iflg. din opskrift,
>kan jeg derefter bruge dem i brød uden af tage skallen af?? Kan jeg
>evt bare udtørre dem så og smide det hele i brød, - altså for ikke
>at få tilført brødet for meget saltsmag????

Det Fie beskriver er snacks, hvor man knaser kernerne mellem tænderne og
spytter skallerne ud. Du skal helt bestemt afskalle dem før du kommer dem i
brød. Men de er nok nemmere at afskalle efter Fies behandling, evt. uden
salt. Om det er arbejdet og umagen værd ved jeg ikke.

/P



Joan (23-10-2006)
Kommentar
Fra : Joan


Dato : 23-10-06 20:53


Peter Westh skrev:
> "Joan" <Frusoerensen@gmail.com> skrev i en meddelelse
> news:1161544960.907588.103260@e3g2000cwe.googlegroups.com...
>
> >Mener du, at hvis jeg bare salter, tørrer, osv. iflg. din opskrift,
> >kan jeg derefter bruge dem i brød uden af tage skallen af?? Kan jeg
> >evt bare udtørre dem så og smide det hele i brød, - altså for ikke
> >at få tilført brødet for meget saltsmag????
>
> Det Fie beskriver er snacks, hvor man knaser kernerne mellem tænderne og
> spytter skallerne ud. Du skal helt bestemt afskalle dem før du kommer dem i
> brød. Men de er nok nemmere at afskalle efter Fies behandling, evt. uden
> salt. Om det er arbejdet og umagen værd ved jeg ikke.
>
> /P

Det er det ikke !!! Jeg har lige opgivet ævred og smidt hele baduljen
ud. Det vil tage 8 timer at etablere samme mængde, som man kan købe
sig til for max en 50'er ...


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408941
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste