/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kringle med remonce
Fra : rune og stinne


Dato : 21-06-01 19:34

Hejsa

Hjælp..!! Jeg har været så letsindig at love at bage en gammeldags kringle
med remonce til en fødselsdag - alt sammen for at glæde "fødselsdagbarnet"
....som i dette tilfælde er en velvoksen mand på 41.

Nu er problemet jo at jeg ikke er vokset op med en slags hjemmebag, så jeg
har ikke den store indsigt i hvad der skiller den absolut gode kringle fra
den middelmådige - smag er selvfølgelig individuel, men jeg vil nu alligevel
gerne høre Jeres mening...

Så skulle der være nogen med en opskrift ville det også være rart!

Mvh
Stinne



 
 
Peter W. Bosse (22-06-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 22-06-01 05:14

"rune og stinne" <3r@vip.cybercity.dk> skrev i meddelandet...
> Så skulle der være nogen med en opskrift ville det også være rart!

Exported from Morten.
Her er en hurtig og nem opskrift, -måske kan du bruge den.

Kringle:
(10-12 pers)

1 dl kold mælk
1/4 tsk salt
½ spsk sukker
1 æg
50 g gær
250 g mel
175 g smør

Fyld:
50 g smør
50 g sukker (4 spsk)
lidt mandler
lidt rosiner

Den kolde mælk blandes med salt, sukker, æg, gær og 2/3 af melet.
(Resten af melet bruges ved udrulningen). Dejen rulles ud til en firkant
(ca. 20x40 cm). Det kolde smør skæres i tynde skiver med ostehøvlen.
Fordeles på to trediedele af dejen. Denne foldes sammen i 3 lag, således
at den del, der er uden smør, foldes ind først. Derefter foldes dejen
sammen i 3 dele på den anden led. Denne udrulning og sammenlægning
gentages 3 gange.
Dejen rulles nu ud i en lang strimmel på ca. ½ cm's tykkelse og 15 cm's
bredde. Fyldet, der er rørt sammen, lægges på midten, og siderne foldes
ind, så de mødes på midten. Dejen formes til kringle på en smurt plade.
Stilles til hævning ca. 20 min. Pensles med sammenpisket æg og strøs med
sukker. Bages ved 200C i ca. 20 min.

Go' bagedag, og tillykke med føs'barnet!

--
Mvh.
Peter W. Bosse

A man's only as old as the woman he feels.
-Groucho Marx



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste