/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Æbler, æbler, æbler
Fra : Mads Thorning Peders~


Dato : 03-09-06 14:59

Hej NG

Mine forældre har to træer fyldt med æbler af rød ananas-sorten.
De smager forrygende nyplukkde, men er absolut ikke værd at gemme og
heller ikke synderligt gode at koge til grød, så jeg ville høre, om
der er nogen af jer der har nogle gode forslag til anvendelsen.

Kan man evt. befri dem for kernehus, stil og blomst, kyle dem i en
blender og få saften ud på den måde eller skal man ud og have fat i
en decideret saftpresse?

Mvh Mads


 
 
Marianne (03-09-2006)
Kommentar
Fra : Marianne


Dato : 03-09-06 17:51


>Kan man evt. befri dem for kernehus, stil og blomst, kyle dem i en
blender og få saften ud på den måde eller skal man ud og have fat i
en decideret saftpresse?


I 'gamle dage' kunne man køre sine æbler til et mosteri og få most med
retur. Muligheden eksisterer vist endnu få steder.

mvh
marianne



Mona og Kim (04-09-2006)
Kommentar
Fra : Mona og Kim


Dato : 04-09-06 15:16


Marianne wrote:
>> Kan man evt. befri dem for kernehus, stil og blomst, kyle dem i en
> blender og få saften ud på den måde eller skal man ud og have fat i
> en decideret saftpresse?
>
>
> I 'gamle dage' kunne man køre sine æbler til et mosteri og få most med
> retur. Muligheden eksisterer vist endnu få steder.
>
> mvh
> marianne

Her er lidt mere om mosterier.

http://www.havenyt.dk/artikler/dyrkningsmetoder/hoest_og_opbevaring/425.html

Kim



Niau (05-09-2006)
Kommentar
Fra : Niau


Dato : 05-09-06 08:50


"Mona og Kim" <ingen@mail.tak> wrote in message
news:44fc3523$0$837$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
>
> Marianne wrote:
>>> Kan man evt. befri dem for kernehus, stil og blomst, kyle dem i en
>> blender og få saften ud på den måde eller skal man ud og have fat i
>> en decideret saftpresse?
>>
>>
>> I 'gamle dage' kunne man køre sine æbler til et mosteri og få most med
>> retur. Muligheden eksisterer vist endnu få steder.
>>
>> mvh
>> marianne
>
> Her er lidt mere om mosterier.
>
> http://www.havenyt.dk/artikler/dyrkningsmetoder/hoest_og_opbevaring/425.html
>
> Kim

Jeg har også et kæmpe æbletræ, men kunne desværre ikke finde nogen steder
tæt på Høje Tåstrup på linket.
Nogen der kender et sted i Københavnsområdet?

mvh Nhi



Bjarne K. (05-09-2006)
Kommentar
Fra : Bjarne K.


Dato : 05-09-06 09:43

>"Mads Thorning Pedersen" <cyklopaten@mailme.dk> wrote in message
>news:1157291930.217962.73480@e3g2000cwe.googlegroups.com...>
>Hej NG
>
> Mine forældre har to træer fyldt med æbler af rød ananas-sorten.
> De smager forrygende nyplukkde, men er absolut ikke værd at gemme og
> heller ikke synderligt gode at koge til grød, så jeg ville høre, om
> der er nogen af jer der har nogle gode forslag til anvendelsen.

> Kan man evt. befri dem for kernehus, stil og blomst, kyle dem i en
> blender og få saften ud på den måde eller skal man ud og have fat i
> en decideret saftpresse?

> Mvh Mads

Jeg er ved at lave vin af mirabella og æbler, og har til formålet anskaffet
en såkaldt saftkoger. Jeg har endnu ikke smagt æblesaften (brugte det hele
til vinen), men mirabella saften smager himmelsk, iblandet lidt vand, da det
var ret koncentreret.

Æblerne bliver forøvrigt delt med en æbledeler der er købt i bilka for 10kr.

Saftkogeren blev købt i Super Best til 229, og der er plads til ca stor pose
mirabella (7 liters pose). Den skal dampe frugterne en ½-1 time.


--

Med venlig hilsen

Bjarne K.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408941
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste