/
Forside
/
Interesser
/
Fritid
/
Madlavning
/
Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn
*
Kodeord
*
Husk mig
Brugerservice
Kom godt i gang
Bliv medlem
Seneste indlæg
Find en bruger
Stil et spørgsmål
Skriv et tip
Fortæl en ven
Pointsystemet
Kontakt Kandu.dk
Emnevisning
Kategorier
Alfabetisk
Karriere
Interesser
Teknologi
Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#
Navn
Point
1
Nordsted1
13396
2
frieda
10657
3
smuller54
10429
4
vagnr
9687
5
pifo
9117
6
piaskov
8417
7
ans
7901
8
mcloud
7316
9
HelleBirg..
6846
10
dova
6027
Årets hyldeblomstdrik
Fra :
Gainsbourg
Dato :
30-06-06 23:44
Så er årets hyldeblomstdrik færdig og halvdelen hældt på flasker og
halvdelen frosset ned. Jeg er dog kommet i tvivl om holdbarheden af den på
flasker, da den i år er lavet uden kogning, da vi er midt i en
køkkenrenovering. Normalt plejer jeg at bruge en helt anden opskrift med
kogning og den opfører sig lidt anderledes.
Har nogen brugt tilsvarende opskrift - og plejer den at kunne holde sig?
Opskriften var denne:
Ca. 50 klaser hyldeblomster hvor stilkene er klippet fra (ikke skyllet - de
største biller er bare pillet fra)
50 g. citronsyre
2 citroner hvor skallen er skåret fra og citronen er skivet.
1½ kg sukker
2 liter kogende vand
knap 1 spsk. atamon.
Blandingen har trukket lukket lufttæt i gryder lukket med vitawrap i 5 dage
og er nu siet, tilsat ½ tsk Atamon pr. liter og hældt på Atamonskyllede
flasker (den del der er frosset ned er ikke tilsat Atamon).
Kan det på flasker holde sig de næste 12 måneder til hylden blomstrer igen?
På forhånd tak!
Med venlig hilsen
Gainsbourg
P.S. Lagde også mærke til at en del sukker havde dannet en 2 cm tyk, hård
bund i nogle af gryderne. Har det mon været fordi opløsningen var mættet
eller? Synes også at saften er blevet meget grumset - er det normalt ved
ikke-kogning opskrifter?
Jonas Kofod (
01-07-2006
)
Kommentar
Fra :
Jonas Kofod
Dato :
01-07-06 13:42
Gainsbourg wrote:
> Så er årets hyldeblomstdrik færdig og halvdelen hældt på flasker og
> halvdelen frosset ned. Jeg er dog kommet i tvivl om holdbarheden af den på
> flasker, da den i år er lavet uden kogning, da vi er midt i en
> køkkenrenovering. Normalt plejer jeg at bruge en helt anden opskrift med
> kogning og den opfører sig lidt anderledes.
>
> Har nogen brugt tilsvarende opskrift - og plejer den at kunne holde sig?
>
> Opskriften var denne:
>
> Ca. 50 klaser hyldeblomster hvor stilkene er klippet fra (ikke skyllet - de
> største biller er bare pillet fra)
> 50 g. citronsyre
> 2 citroner hvor skallen er skåret fra og citronen er skivet.
> 1½ kg sukker
> 2 liter kogende vand
> knap 1 spsk. atamon.
>
> Blandingen har trukket lukket lufttæt i gryder lukket med vitawrap i 5 dage
> og er nu siet, tilsat ½ tsk Atamon pr. liter og hældt på Atamonskyllede
> flasker (den del der er frosset ned er ikke tilsat Atamon).
>
> Kan det på flasker holde sig de næste 12 måneder til hylden blomstrer igen?
>
> P.S. Lagde også mærke til at en del sukker havde dannet en 2 cm tyk, hård
> bund i nogle af gryderne. Har det mon været fordi opløsningen var mættet
> eller? Synes også at saften er blevet meget grumset - er det normalt ved
> ikke-kogning opskrifter?
Min Storesøster der nægter at bruge atomon kan have sit saft i en 2-3
måneder i skoldede flasker og andre forholdsregler.
Jeg kan med atomon og samme hygiejniske tiltag have mit i 8-9 mdr.
I fryseren (dybfrost - 3 stjerner) har jeg netop fremfundet noget af
bryggen fra 3 år siden. Det smager uforandret.
Din opskrift ligner min. Det er ikke unormalt med noget grums selv efter
der er blevet siet. Jeg kan godt finde på at køre det et par gange
igennem et kaffefilter til alt efter hvordan det ser ud og hvad man vil
have.
Jeg tror desværre ikke jeg skal lave noget i år.
Søg
Alle emner
Interesser
Fritid
Madlavning
Indstillinger
Spørgsmål
Tips
Usenet
Reklame
Statistik
Spørgsmål :
177558
Tips :
31968
Nyheder :
719565
Indlæg :
6408929
Brugere :
218888
Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste
Copyright © 2000-2024 kandu.dk. Alle rettigheder forbeholdes.