| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Grill-tid Fra : Jasper Norman Ahrens~ | 
  Dato :  20-04-06 00:10 |  
  |  
 
            Ja, så er det på tide at få en ny grill kørt i stilling.
 Jeg har pt. en gl. rusten gas-grill, der tigger for en afløser. Og jeg havde
 tænkt mig en Weber eller Dan-cook model med rigtig "kul-smag".
 Men hvilken er bedst? (Med fare for at starte en regilionskrig   
Og hvor stor skal den være? Og skal det være Silver / Gold / Platinium? Er
 der forskel på den færdige mad?
 Vi er 4 personer i husstanden, og det er sjældent at vi ligefrem disker op
 med en oksemørbrad på 3 kg, eller en voksen kalkun til gæster ovs. Så er en
 Weber Silver på 47 i dia. skudt helt ved siden af? De er jo til at betale,
 og kan vel sagtens rumme en kylling + nogle pølser eller hur?
 PS. Også postet i dk.forbruger
 -- 
 Mvh  Jasper
 -- 
 Mvh  Jasper
 e-mail: ahrensbach@FJERNESpc.dk
 "FJERNES" skal, sjovt nok, slettes   
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           SB (20-04-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : SB | 
  Dato :  20-04-06 05:55 |  
  |   
            
"Jasper Norman Ahrensbach" <ahrensbach@FJERNESpc.dk> skrev i en meddelelse 
 news:4446c35b$1$38620$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 > Ja, så er det på tide at få en ny grill kørt i stilling.
 >
 > Jeg har pt. en gl. rusten gas-grill, der tigger for en afløser. Og jeg 
 > havde
 > tænkt mig en Weber eller Dan-cook model med rigtig "kul-smag".
 >
 > Men hvilken er bedst? (Med fare for at starte en regilionskrig   
>
 > Og hvor stor skal den være? Og skal det være Silver / Gold / Platinium? Er
 > der forskel på den færdige mad?
 >
 > Vi er 4 personer i husstanden, og det er sjældent at vi ligefrem disker op
 > med en oksemørbrad på 3 kg, eller en voksen kalkun til gæster ovs. Så er 
 > en
 > Weber Silver på 47 i dia. skudt helt ved siden af? De er jo til at betale,
 > og kan vel sagtens rumme en kylling + nogle pølser eller hur?
 >
 > PS. Også postet i dk.forbruger
 > -- 
 > Mvh  Jasper
 Jeg ville gå efter en 57 cm og så en af dem med en askebeholder i bunden, 
 frem for dem der har en tallerken lignende ting.
 en 57 cm kan du få en masse ekstra udstyr til, vil jo være rart nok hvis man 
 en dag fik lyst til at lave noget der fyldte mere plads, at man så også 
 kunne gøre det.
 8 store kartofler, lidt brød og en stak koteletter, det fylder altså en del 
 også til 4 personer
 Og det er en gang nemmere at tømme en beholder for aske, end det er at have 
 det til at flyv rundt om ørene på en når man har det til at ligge på fad, 
 eller når man gør grillen ren
 Søren 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Jesper Hansen (20-04-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : Jesper Hansen | 
  Dato :  20-04-06 06:21 |  
  |  
 
            > Men hvilken er bedst? (Med fare for at starte en regilionskrig   
Jeg har en Weber og er (i den forbindelse) en glad mand. Det du skal 
 være obs på med andre mærker er ihvertfald at den er tæt så du kan styre 
 varmen.
 > 
 > Og hvor stor skal den være? Og skal det være Silver / Gold / Platinium? Er
 > der forskel på den færdige mad?
 Jeg har selv en 47 cm, og ville ikke nøjes med det næste gang. 57 cm vil 
 jeg mene er det eneste rigtige, så har du lige den ekstra plads der skal 
 til for at grille stege på indirekte varme. En 47 cm kan heller ikke 
 påfyldes kul uden at tage hele risten af.
 De forskellige typer du beskriver er vel smag og behag, er det ikke blot 
 noget med askeskuffe o.lign?!
 > med en oksemørbrad på 3 kg, eller en voksen kalkun til gæster ovs. Så er en
 > Weber Silver på 47 i dia. skudt helt ved siden af?
 Jeg ville kun købe en sådan hvis jeg *aldrig* lavede stege, og i så fald 
 kan du næsten lige så godt købe en alm. grill - jeg skrev "næsten".
   De er jo til at betale,
 > og kan vel sagtens rumme en kylling + nogle pølser eller hur?
 Du får ret hurtigt problemer med indirekte varme til kyllingen.
 mvh
 Jesper
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Ukendt (20-04-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ukendt | 
  Dato :  20-04-06 07:29 |  
  |   
            
"Jasper Norman Ahrensbach" <ahrensbach@FJERNESpc.dk> skrev i en meddelelse 
 news:4446c35b$1$38620$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 > Ja, så er det på tide at få en ny grill kørt i stilling.
 >
 > Jeg har pt. en gl. rusten gas-grill, der tigger for en afløser. Og jeg 
 > havde
 > tænkt mig en Weber eller Dan-cook model med rigtig "kul-smag".
 Hvis du bare griller med briketter, så får du præcis så meget kul smag som 
 på en gasgrill. At tilsætte røgtræ kan imidlertid hjælpe lidt på det.
 Jeg har sådan en støbejernskasse, hvor jeg putter træpiller i - det funkerer 
 fint både på weberen og på gasgrillen.
 > Men hvilken er bedst? (Med fare for at starte en regilionskrig   
Tjae... jeg tror det er hip som hap. Jeg har en weber og den er egentlig ok. 
 Men stellet ruster. Dancook har så en model, hvor den er lavet i rustfrit 
 stål, men tjek lige om skruer og andet også er lavet i rustfrit stål, det 
 tror jeg nemlkig ikke..
 Hvis bare grillen er tæt, så skal det nok gå...
 >
 > Og hvor stor skal den være? Og skal det være Silver / Gold / Platinium? Er
 > der forskel på den færdige mad?
 Som andre siger: snup en 57 cm, prisforskellen er overkommelig, og så er der 
 også plads til naboens mad på (eller andre gæster)
 Mvh Tommy 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Preben Andersen (20-04-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : Preben Andersen | 
  Dato :  20-04-06 08:01 |  
  |   
            
 "TBJ" <bruus [snabela] os.dk> skrev i en meddelelse 
 news:44472a23$0$871$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 
 > Tjae... jeg tror det er hip som hap. Jeg har en weber og den er 
 > egentlig ok. Men stellet ruster. Dancook har så en model, hvor den er 
 > lavet i rustfrit stål, men tjek lige om skruer og andet også er lavet 
 > i rustfrit stål, det tror jeg nemlkig ikke..
 
 Hvad mener du med at stellet ruster? Benene er lavet af aluminium, og de 
 ruster ikke. Selve grillen er lavet af emaljeret stål, og det ruster 
 ikke så længe emaljeringen er intakt.
 
 mvh
 Preben 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Andreas M. Hansen (20-04-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : Andreas M. Hansen | 
  Dato :  20-04-06 10:05 |  
  |  
 
            > Som andre siger: snup en 57 cm, prisforskellen er overkommelig, og så er 
 > der også plads til naboens mad på (eller andre gæster)
 >
 Hovhov - kannibalisme er sgu forbudt i Danmark ! - man må ikke sådan begynde 
 at grille sine andre gæster..  
mvh
 Andreas M. Hansen 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Preben Riis Sørensen (20-04-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : Preben Riis Sørensen | 
  Dato :  20-04-06 20:27 |  
  |   
            
 "TBJ" <bruus [snabela] os.dk> skrev>
 > Hvis du bare griller med briketter, så får du præcis så meget kul smag som
 > på en gasgrill.
 
 Ikke helt rigtigt.
 
 > At tilsætte røgtræ kan imidlertid hjælpe lidt på det.
 > Jeg har sådan en støbejernskasse, hvor jeg putter træpiller i - det
 funkerer
 > fint både på weberen og på gasgrillen.
 
 God løsning til en værdiløs gasgrill. Jeg stikker bøgepinde ned i kullene,
 når der skal lidt mere røg på.
 
 
 Stemmer for den store. Når man kan kvæle ilden efter stegning, er
 kulforbruget ikke noget problem.
 
 --
            M.V.H.
 Preben Riis Sørensen
   preben@esenet.dk
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Ebbe Kristensen (20-04-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ebbe Kristensen | 
  Dato :  20-04-06 10:39 |  
  |  
 
            Jasper Norman Ahrensbach wrote:
 > Men hvilken er bedst? (Med fare for at starte en regilionskrig   
Om det skal være Weber eller Dancook afhænger bl.a. af hvormeget du
 vil grille direkte (kødet over kullene) i forhold til indirekte
 (kullene ud til siden). Vi griller meget direkte og valgte en Dancook
 fordi den som standard kommer med en grillrist med 7-8 mm tykke
 stænger. Dette er ekstraudstyr til en Weber.
 A pro pos ekstraudstyr: Her er Weber bedst. Deres grilltænder er
 suveræn, den lange grillhandske (så man kan række ind over grillen
 uden at brænde sig på armen) og ikke mindst det trådløse
 stegetermometer efter min mening essentielle grillhjælpemidler.
 > Og hvor stor skal den være? Og skal det være Silver / Gold / Platinium? Er
 > der forskel på den færdige mad?
 Jeg vil tilslutte mig de andre skribenter: minimum 57 cm. Hvis du
 køber en mindre, vil du købe en ny og større indenfor max to år -
 eller også vil du ikke få grillet særlig meget.
 Ebbe
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           HKN (20-04-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : HKN | 
  Dato :  20-04-06 14:10 |  
  |   
            
 Jeg vil tilslutte mig de andre skribenter: minimum 57 cm. Hvis du
 køber en mindre, vil du købe en ny og større indenfor max to år -
 
 Enig!
 
 
 eller også vil du ikke få grillet særlig meget.
 
 Uenig!
 
 -Henrik 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Preben Andersen (20-04-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : Preben Andersen | 
  Dato :  20-04-06 16:11 |  
  |   
            
"HKN" <noone@nowhere.no> skrev i en meddelelse 
 news:44478841$0$46980$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
 >
 > Jeg vil tilslutte mig de andre skribenter: minimum 57 cm. Hvis du
 > køber en mindre, vil du købe en ny og større indenfor max to år -
 Efter min mening er det ikke et spørgsmål om enten eller, men både og.
 Jeg bruger en 58 cm. til de store stykker kød og typisk indirekte 
 stegning, og en 47 cm. til de mindre stykker og direkte stegning.
 Hvis man ofte laver hakkedrenge på grillen, kan det være en fordel at 
 "montere" dem i et net, så man kan vende 6-8 stykker på én gang.
 Det går fint at bruge nettet i en 47 cm., da afstanden fra kanten ned 
 til risten er forholdsvis lille, men det er ikke så godt med en 58 cm., 
 da afstanden er en del større. Hvis man bruger nettet i en 58 cm. bliver 
 bøfferne stegt uens, da nettet står på skrå pga. den større afstand til 
 risten.
 Kan ovenstående overhovedet forstås ?   
mvh
 Preben 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Ivan (20-04-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ivan | 
  Dato :  20-04-06 10:46 |  
  |  
 
            Dav
 Jeg startede med en gasgrill, det er nemt og hurtigt.
 Så fik jeg en ny gasgrill, den var jeg ikke tilfreds med, en Trepo med 3 
 brændere. Den dur ikke, så hold dig fra den.
 Derefter en kul grill, Weber 57 cm den med bordet ved siden. Den fungere som 
 sådan da godt. Men jeg er og bliver til gasgrill, så mit råd er at købe en 
 gasgrill med noget lavasten værk så du får kul-smagen. Eller den forkromede 
 udgave, en Weber gas-grill, Genesis Silver B lukket, det bliver min næste 
 gas-grill.
 "Jasper Norman Ahrensbach" <ahrensbach@FJERNESpc.dk> skrev i en meddelelse 
 news:4446c35b$1$38620$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 > Ja, så er det på tide at få en ny grill kørt i stilling.
 >
 > Jeg har pt. en gl. rusten gas-grill, der tigger for en afløser. Og jeg 
 > havde
 > tænkt mig en Weber eller Dan-cook model med rigtig "kul-smag".
 >
 > Men hvilken er bedst? (Med fare for at starte en regilionskrig   
>
 > Og hvor stor skal den være? Og skal det være Silver / Gold / Platinium? Er
 > der forskel på den færdige mad?
 >
 > Vi er 4 personer i husstanden, og det er sjældent at vi ligefrem disker op
 > med en oksemørbrad på 3 kg, eller en voksen kalkun til gæster ovs. Så er 
 > en
 > Weber Silver på 47 i dia. skudt helt ved siden af? De er jo til at betale,
 > og kan vel sagtens rumme en kylling + nogle pølser eller hur?
 >
 > PS. Også postet i dk.forbruger
 > -- 
 > Mvh  Jasper
 >
 >
 > -- 
 > Mvh  Jasper
 >
 > e-mail: ahrensbach@FJERNESpc.dk
 > "FJERNES" skal, sjovt nok, slettes   
>
 >
 > 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Ukendt (20-04-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ukendt | 
  Dato :  20-04-06 16:45 |  
  |   
            
 "Ivan" <denne@dur.ej> skrev i en meddelelse 
 news:c7801$44475830$55da89aa$24779@news.galnet.dk...
 > Eller den forkromede udgave, en Weber gas-grill, Genesis Silver B lukket, 
 > det bliver min næste gas-grill.
 
 Ha! Så bliver du skuffet. Webers brændere er ikke ret gode!  Hvis du vil ha 
 en gasgrill der virker, så prøv en BeefEater (de hedder vist Egedius nu)
 Desværre er weberen en af dem der er lækre i designet, men funktionaliteten 
 stinker. Been there, done that, got the fucking t-shirt :( 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Preben Riis Sørensen (20-04-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : Preben Riis Sørensen | 
  Dato :  20-04-06 20:31 |  
  |   
            
 "Ivan" <denne@dur.ej> skrev
 > Men jeg er og bliver til gasgrill, så mit råd er at købe en
 > gasgrill med noget lavasten værk så du får kul-smagen.
 
 Der er hverken træ eller kul i en lavasten, måske kan det bidrage med lidt
 smag af brændt fedt?
 --
            M.V.H.
 Preben Riis Sørensen
   preben@esenet.dk
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Ebbe Kristensen (20-04-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ebbe Kristensen | 
  Dato :  20-04-06 14:39 |  
  |  
 
            HKN wrote:
 >> eller også vil du ikke få grillet særlig meget.
 >
 > Uenig!
 Der kan altså ikke være særlig meget på en 47 cm   
Ebbe
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Ivan (20-04-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : Ivan | 
  Dato :  20-04-06 10:46 |  
  |  
 
            Dav
 Jeg startede med en gasgrill, det er nemt og hurtigt.
 Så fik jeg en ny gasgrill, den var jeg ikke tilfreds med, en Trepo med 3 
 brændere. Den dur ikke, så hold dig fra den.
 Derefter en kul grill, Weber 57 cm den med bordet ved siden. Den fungere som 
 sådan da godt. Men jeg er og bliver til gasgrill, så mit råd er at købe en 
 gasgrill med noget lavasten værk så du får kul-smagen. Eller den forkromede 
 udgave, en Weber gas-grill, Genesis Silver B lukket, det bliver min næste 
 gas-grill.
 "Jasper Norman Ahrensbach" <ahrensbach@FJERNESpc.dk> skrev i en meddelelse 
 news:4446c35b$1$38620$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 > Ja, så er det på tide at få en ny grill kørt i stilling.
 >
 > Jeg har pt. en gl. rusten gas-grill, der tigger for en afløser. Og jeg 
 > havde
 > tænkt mig en Weber eller Dan-cook model med rigtig "kul-smag".
 >
 > Men hvilken er bedst? (Med fare for at starte en regilionskrig   
>
 > Og hvor stor skal den være? Og skal det være Silver / Gold / Platinium? Er
 > der forskel på den færdige mad?
 >
 > Vi er 4 personer i husstanden, og det er sjældent at vi ligefrem disker op
 > med en oksemørbrad på 3 kg, eller en voksen kalkun til gæster ovs. Så er 
 > en
 > Weber Silver på 47 i dia. skudt helt ved siden af? De er jo til at betale,
 > og kan vel sagtens rumme en kylling + nogle pølser eller hur?
 >
 > PS. Også postet i dk.forbruger
 > -- 
 > Mvh  Jasper
 >
 >
 > -- 
 > Mvh  Jasper
 >
 > e-mail: ahrensbach@FJERNESpc.dk
 > "FJERNES" skal, sjovt nok, slettes   
>
 >
 > 
 -- 
 ----------------------------------------
 Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
 Den har indtil videre sparet mig for at få 812 spam-mails.
 Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
 Hent gratis SPAMfighter her:  www.spamfighter.dk
            
             |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |