/ Forside / Interesser / Hus og have / Hus og have / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Hus og have
#NavnPoint
Nordsted1 30351
3773 24011
pbp_et 20871
dova 19847
ans 15297
stig54 12614
vagnr 12599
transor 11828
katekismus 10999
10  trimare46 9702
Microovs skåle: Hvordan bliver de pæne ige~
Fra : Thomas


Dato : 11-04-06 18:19

Hej NG

Jeg har nogle microovns skåle , som har fået farve efter tomat (formoder
jeg) fra nedfrossen pasta og chili con carne. Jeg har ikke problemer med
at bruge dem, da jeg ved de er rene, men det ser da ikke for kønt ud, skulle
fx nogle gæster se det. Kan man få sådanne nogle pæne igen ? Må man bruge
clorin i ting der skal bruges til mad, eller er det en dårlig ide ? Håber
en eller anden har en løsning

Mvh

Thomas



 
 
Bo Velschow (11-04-2006)
Kommentar
Fra : Bo Velschow


Dato : 11-04-06 18:44


"Thomas" <bambanosFJERN@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:e1godq$ei$1@news.net.uni-c.dk...
> Hej NG
>
> Jeg har nogle microovns skåle , som har fået farve efter tomat (formoder
> jeg) fra nedfrossen pasta og chili con carne. Jeg har ikke problemer
> med at bruge dem, da jeg ved de er rene, men det ser da ikke for kønt ud,
> skulle fx nogle gæster se det. Kan man få sådanne nogle pæne igen ? Må
> man bruge clorin i ting der skal bruges til mad, eller er det en dårlig
> ide ? Håber en eller anden har en løsning
>

Vores erfaring er, at sådan nogle ikke bliver rene (læs: den røde farve
forsvinder) igen - måske har det noget med kvaliteten at gøre? Brug kun
Klorin, såfremt du ønsker, din mad skal smage af klor fremover!!! Dvs.
_undlad_ brug af Klorin!!!


--
Venlig hilsen

Bo Velschow
3540 Lynge
Ved svar til mail-adresse: Erstat "invalid" med korrekt landekode for
Danmark



Ole Jensen (11-04-2006)
Kommentar
Fra : Ole Jensen


Dato : 11-04-06 19:12

Bo Velschow <dr-bo@mail.invalid> wrote:

> Brug kun
> Klorin, såfremt du ønsker, din mad skal smage af klor fremover!!! Dvs.
> _undlad_ brug af Klorin!!!

Jeg har da mange gange brugt klorin til at rengøre drikkedunke med, og
de har aldrig fået klorsmag af den grund.
Jeg har bare ladet dem stå natten over, og så skyllet dem med vand et
par gange.
Og de er blevet brugt til at drikke rent vand af bagefter.

Derudover tror jeg ikke, at klorin vil fjerne farven, og mine bøtter ser
ligesådan ud. Jeg tror det er noget alle ved, så vær ikke nervøs for at
gæsterne tror du har beskidte skåle



--
mvh
Ole-J
Jeg er ikke ekspert - selvom jeg ofte udtaler mig som sådan

Bo Velschow (12-04-2006)
Kommentar
Fra : Bo Velschow


Dato : 12-04-06 13:56


"Ole Jensen" <newsplus@website.dk> skrev i en meddelelse
news:1hdnbwq.50qyuckdx43kN%newsplus@website.dk...
> Bo Velschow <dr-bo@mail.invalid> wrote:
>
>> Brug kun
>> Klorin, såfremt du ønsker, din mad skal smage af klor fremover!!! Dvs.
>> _undlad_ brug af Klorin!!!
>
> Jeg har da mange gange brugt klorin til at rengøre drikkedunke med, og
> de har aldrig fået klorsmag af den grund.
> Jeg har bare ladet dem stå natten over, og så skyllet dem med vand et
> par gange.
> Og de er blevet brugt til at drikke rent vand af bagefter.
>

Well, jeg har prøvet at rense (plast)tekrus med Klorin - og så smagte teen
af klor meget længe efter (dvs. krusene røg ud, da de efter min mening var
ubrugelige).

Det afhænger nok i høj grad af materialets (plastens) beskaffenhed, om -
eller i hvor høj grad - det modtager/optager klormolekylerne. Anyway, så vil
jeg ikke længere "gamble", så Klorin er bandlyst til den slags hér


--
Venlig hilsen

Bo Velschow
3540 Lynge
Ved svar til mail-adresse: Erstat "invalid" med korrekt landekode for
Danmark



Ole Jensen (13-04-2006)
Kommentar
Fra : Ole Jensen


Dato : 13-04-06 00:42

Bo Velschow <dr-bo@mail.invalid> wrote:

> Det afhænger nok i høj grad af materialets (plastens) beskaffenhed, om -
> eller i hvor høj grad - det modtager/optager klormolekylerne. Anyway, så vil
> jeg ikke længere "gamble", så Klorin er bandlyst til den slags hér

Der er heller ikke grund til at bruge flere kemikalier end nødvendigt,
og klorin er vist ikke helt ufarligt.


--
mvh
Ole-J
Jeg er ikke ekspert - selvom jeg ofte udtaler mig som sådan

Max (11-04-2006)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 11-04-06 19:25

Hej Thomas

> til mad, eller er det en dårlig ide ? Håber en eller anden har en
> løsning

Lev med det og vær glad for at det ikke er rå løg du
har haft i dem.

Mvh Max



Martin Højriis Krist~ (11-04-2006)
Kommentar
Fra : Martin Højriis Krist~


Dato : 11-04-06 21:51

"Thomas" <bambanosFJERN@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:e1godq$ei$1@news.net.uni-c.dk...
> Jeg har nogle microovns skåle , som har fået farve efter tomat (formoder
> jeg) fra nedfrossen pasta og chili con carne. Jeg har ikke problemer
> med at bruge dem, da jeg ved de er rene, men det ser da ikke for kønt ud,
> skulle fx nogle gæster se det. Kan man få sådanne nogle pæne igen ?

Når du har tømt bøtten skyller du den med varmt vand og ingen sæbe.
Derefter hælder du en sjat olivenolie i, og arbejder det ind med fingrene.
Endelig vasker du den med sæbe.
Farven er olieopløselig, og ovenstående behandling overfører en god del af
farven til olien, som derefter vaskes væk.

Det skal gøres hver gang du har brugt bøtten til sådan noget, og inden du
vasker med sæbe.

--
Martin Højriis Kristensen
http://www.makr.dk/ - outdated og trist



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408937
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste