| 
					
							
        
    
        
						
			 | 
			
			
					    
					
        
         
          
         
	
            | Holdbarhed for frosne varer Fra : anne | 
  Dato :  18-03-06 08:10 |  
  |   
            Jeg har higet og søgt på nettet og i mine kogebøger men har ikke helt fundet 
 svar på hvor længe lige de her madvarer kan holde sig i fryseren.
 
 For alle varer gælder det at de er tilberedt (steg med krydderurter og/eller 
 hvidløg)
 
 Roastbeef steg i skiver
 Oksemørbrad i skiver
 Kalkun i skiver
 Kyllinge bryst
 kalvekoteletter
 
 Ud over det friske tomater fra haven, der er frosset hele ned.
 
 Er der nogen der kan være behjælpelig med det??
 
 MVH
 
 anne 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Maria Frederiksen (18-03-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : Maria Frederiksen | 
  Dato :  18-03-06 09:15 |  
  |   
            > Jeg har higet og søgt på nettet og i mine kogebøger men har ikke helt 
 > fundet svar på hvor længe lige de her madvarer kan holde sig i fryseren.
 
 Smagsmæssigt nok ikke mere end 6 måneder, men sundhedsmæssigt et år eller 
 to. Det er mest fede ting, der kan blive harske og som derfor har en relativ 
 kort holdbarhed. Forudsætningen er at det har været ordentlig pakket ind.
 
 Mvh Maria 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           anne (18-03-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : anne | 
  Dato :  18-03-06 10:07 |  
  |   
            
 "Maria Frederiksen" <mf@easyfrag.dk> skrev i en meddelelse 
 news:441bc202$0$47042$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
 >> Jeg har higet og søgt på nettet og i mine kogebøger men har ikke helt 
 >> fundet svar på hvor længe lige de her madvarer kan holde sig i fryseren.
 >
 > Smagsmæssigt nok ikke mere end 6 måneder, men sundhedsmæssigt et år eller 
 > to. Det er mest fede ting, der kan blive harske og som derfor har en 
 > relativ kort holdbarhed. Forudsætningen er at det har været ordentlig 
 > pakket ind.
 >
 > Mvh Maria
 >
 
 
 Hej Maria
 
 Tusind tak for det fine svar!!!
 
 MVH
 
 anne 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Martin (18-03-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : Martin | 
  Dato :  18-03-06 10:30 |  
  |   
            
 >
 > Tusind tak for det fine svar!!!
 
 
 som du også kan se i ethvert låg på alle frysere,eller er det bare mig ?
 
 Martin 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             anne (18-03-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : anne | 
  Dato :  18-03-06 11:22 |  
  |   
            
 "Martin" <ole@ole.ole> skrev i en meddelelse 
 news:441bd323$0$890$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 >
 >>
 >> Tusind tak for det fine svar!!!
 >
 >
 > som du også kan se i ethvert låg på alle frysere,eller er det bare mig ?
 >
 > Martin
 >
 Hej Martin
 
 Jeg tænkte nok at det kunne opfattes som dumme spørgsmål, men vi har lige 
 arvet en stor fryser. Jeg er personlig kun vant til mindre frysere, hvor al 
 maden bliver spist indenfor 3 måneder, og har aldrig tænkt over holdbarhed.
 
 Når jeg kikker i opskriftbøger står der jo blot holdbarhed, når det handler 
 om deciderede færdiglavede retter, og det er jo ikke det jeg står med.
 
 Nej jeg kan ikke se noget om holdbarhed i min fryser.
 
 
 MVH
 
 anne 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
              Preben Riis Sørensen (18-03-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : Preben Riis Sørensen | 
  Dato :  18-03-06 12:20 |  
  |   
            
 "anne" <vroevle@nospam.org> skrev
  > Når jeg kikker i opskriftbøger står der jo blot holdbarhed, når det
 handler
 > om deciderede færdiglavede retter, og det er jo ikke det jeg står med.
 >
 > Nej jeg kan ikke se noget om holdbarhed i min fryser.
 
 Hvis man skal holde sig til de tider der officielt anbefales for
 uforarbejdede varer, skal man nok kun have en fryser på 100 liter.
 --
            M.V.H.
 Preben Riis Sørensen
   preben@esenet.dk
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Preben Riis Sørensen (18-03-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : Preben Riis Sørensen | 
  Dato :  18-03-06 10:45 |  
  |   
            
 "anne" <vroevle@nospam.org> skrev i en meddelelse
 news:441bcdbd$0$160$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 >
 > "Maria Frederiksen" <mf@easyfrag.dk> skrev i en meddelelse
 > news:441bc202$0$47042$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
 > >> Jeg har higet og søgt på nettet og i mine kogebøger men har ikke helt
 > >> fundet svar på hvor længe lige de her madvarer kan holde sig i
 fryseren.
 
 Jeg har spist kød der var så gammelt, at jeg ikke vil være bekendt at
 indrømme hvor gammelt det var. Det var hverken harsk eller noget, men der
 var mærkbart aromatab. Det jeg har registreret mindst kvalitab på er
 fårekød, og jeg kan afkræfte det med harskning. Røget laks (uskåret)
 begynder allerede efter et halvt år så småt at miste aroma, men er spiseligt
 i et par år. Harskner heller ikke.
 
 Frosne bær og visse grøntsager kan ligge rigtig længe helt uden smagstab,
 nok det samme med tomater, flere år, men man må lige følge med om der bliver
 aromatab. Men forudsætningen er tykke frostposer med hård knude, og uden det
 mindste hul.
 --
            M.V.H.
 Preben Riis Sørensen
   preben@esenet.dk
 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             anne (18-03-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : anne | 
  Dato :  18-03-06 11:24 |  
  |   
            
 "Preben Riis Sørensen" <preben@esenet.dk> skrev i en meddelelse 
 news:441bd6a1$0$909$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
 >
 > "anne" <vroevle@nospam.org> skrev i en meddelelse
 > news:441bcdbd$0$160$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 >>
 >> "Maria Frederiksen" <mf@easyfrag.dk> skrev i en meddelelse
 >> news:441bc202$0$47042$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
 >> >> Jeg har higet og søgt på nettet og i mine kogebøger men har ikke helt
 >> >> fundet svar på hvor længe lige de her madvarer kan holde sig i
 > fryseren.
 >
 > Jeg har spist kød der var så gammelt, at jeg ikke vil være bekendt at
 > indrømme hvor gammelt det var. Det var hverken harsk eller noget, men der
 > var mærkbart aromatab. Det jeg har registreret mindst kvalitab på er
 > fårekød, og jeg kan afkræfte det med harskning. Røget laks (uskåret)
 > begynder allerede efter et halvt år så småt at miste aroma, men er 
 > spiseligt
 > i et par år. Harskner heller ikke.
 >
 > Frosne bær og visse grøntsager kan ligge rigtig længe helt uden smagstab,
 > nok det samme med tomater, flere år, men man må lige følge med om der 
 > bliver
 > aromatab. Men forudsætningen er tykke frostposer med hård knude, og uden 
 > det
 > mindste hul.
 > --
 >           M.V.H.
 > Preben Riis Sørensen
 >  preben@esenet.dk
 >
 >
 >
 
 Hej Preben
 
 Tusind tak for udvidet svar, det var meget informativ og interessant 
 læsning.
 
 MVH
 
 anne 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           kb (18-03-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : kb | 
  Dato :  18-03-06 12:34 |  
  |   
            http://www.vom.dk/vismad.asp?bogstav=o
her står lidt op forskellige madvares opbevaring og holbarhed.
 de gode råd i tråden siger vist ca det samme.
 en konstant passende lav temperatur og fravær af ilt er nøglen.
 der findes mange triks for også at mindske smags og konsistensforringelse.
 fx. lynfrysning, blanchering, vacumpakning o.lign.
 gamle frysere har det méd at bruge mere strøm end nye aaa modeller.
 en ny er sikkert tjent hjem på 1-2år og joda bedst for miljøet.
 mvh kb
 "anne" <vroevle@nospam.org> wrote in message
 news:441bb231$0$174$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
 > Jeg har higet og søgt på nettet og i mine kogebøger men har ikke helt
 fundet
 > svar på hvor længe lige de her madvarer kan holde sig i fryseren.
 >
 > For alle varer gælder det at de er tilberedt (steg med krydderurter
 og/eller
 > hvidløg)
 >
 > Roastbeef steg i skiver
 > Oksemørbrad i skiver
 > Kalkun i skiver
 > Kyllinge bryst
 > kalvekoteletter
 >
 > Ud over det friske tomater fra haven, der er frosset hele ned.
 >
 > Er der nogen der kan være behjælpelig med det??
 >
 > MVH
 >
 > anne
 >
 >
            
              |   |   
            
        
 
            
         
           Max (18-03-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  18-03-06 14:31 |  
  |   
            Hej kb
 
 > gamle frysere har det méd at bruge mere strøm end nye aaa modeller.
 > en ny er sikkert tjent hjem på 1-2år og joda bedst for miljøet.
 
 Jeg vil meget gerne se beregninger der understøtter det du skrive der.
 
 Mvh Max
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            Gamle (18-03-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : Gamle | 
  Dato :  18-03-06 15:40 |  
  |   
            
 "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse 
 news:441c0b77$0$84014$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > Hej kb
 >
 >> gamle frysere har det méd at bruge mere strøm end nye aaa modeller.
 >> en ny er sikkert tjent hjem på 1-2år og joda bedst for miljøet.
 >
 > Jeg vil meget gerne se beregninger der understøtter det du skrive der.
 
 Hej Max.
 
 Min nabo har en 10 år gammel fryser på 100 liter. Den bruger 1,5 Kw i 
 døgnet.
 Jeg har en ny vestfrost på 102 liter. Den bruger 0,4 Kw i døgnet.
 Gav 1300,00 for den på udsalg.
 Besparelsen pr. døgn er 1,1 Kw = kr. 1,80 pr. år = 657,00 kr.
 Så den er tjent hjem på 2 år.
 
 Mvh.
 Torben 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
             Max (18-03-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  18-03-06 16:10 |  
  |   
            Hej Torben
 
 > Min nabo har en 10 år gammel fryser på 100 liter. Den bruger 1,5 Kw i
 > døgnet.
 > Jeg har en ny vestfrost på 102 liter. Den bruger 0,4 Kw i døgnet.
 > Gav 1300,00 for den på udsalg.
 > Besparelsen pr. døgn er 1,1 Kw = kr. 1,80 pr. år = 657,00 kr.
 > Så den er tjent hjem på 2 år.
 
 De beregninger ser spænnende ud, men de forbrug du opgiver er de
 baseret på faktiske målinger eller på data fra datablad ?
 
 Mvh Max
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
              Gamle (18-03-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : Gamle | 
  Dato :  18-03-06 16:16 |  
  |   
            
 "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse 
 news:441c229b$0$84014$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 >
 > De beregninger ser spænnende ud, men de forbrug du opgiver er de
 > baseret på faktiske målinger eller på data fra datablad ?
 >
 
 Hej Max.
 
 Det er faktisk forbrug målt med en bimåler.
 Har ligeledes et køleskab uden fryser på 210 liter med et målt forbrug på 
 0,4 Kw.
 Har også et køle/fryseskab (170 køl/50 frys) med et målt forbrug på 0,7 Kw.
 Så der er mange penge at spare ved at udskifte det gamle udstyr.
 
 Mvh.
 Torben 
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
               kb (18-03-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : kb | 
  Dato :  18-03-06 16:49 |  
  |   
            http://www.nesa.dk/privat/spar_strom/hvidevarer/spar_penge_pa_koleskabet_og_fryseren.htm
her var noget fra køleskabet øhhhh elselskabet
 mvh.kb
 "Gamle" <cfs4808a@post.cybercity.dk> wrote in message
 news:441c243e$0$15786$14726298@news.sunsite.dk...
 >
 > "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
 > news:441c229b$0$84014$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > >
 > > De beregninger ser spænnende ud, men de forbrug du opgiver er de
 > > baseret på faktiske målinger eller på data fra datablad ?
 > >
 >
 > Hej Max.
 >
 > Det er faktisk forbrug målt med en bimåler.
 > Har ligeledes et køleskab uden fryser på 210 liter med et målt forbrug på
 > 0,4 Kw.
 > Har også et køle/fryseskab (170 køl/50 frys) med et målt forbrug på 0,7
 Kw.
 > Så der er mange penge at spare ved at udskifte det gamle udstyr.
 >
 > Mvh.
 > Torben
 >
 >
            
              |   |   
            
        
 
            
         
                Gamle (18-03-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : Gamle | 
  Dato :  18-03-06 17:08 |  
  |   
            
"kb" <brandhoj-dontspam-@pc.dk> skrev i en meddelelse 
 news:441c2b70$0$38718$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
 >  http://www.nesa.dk/privat/spar_strom/hvidevarer/spar_penge_pa_koleskabet_og_fryseren.htm
> her var noget fra køleskabet øhhhh elselskabet
 >
 Hej igen.
 Vi skiftede vores gamle udstyr ud med nyt, da vi skulle bruge det til 
 "næsten" helårscampering. Her er Kw prisen ca. kr. 2,50/Kw. Så det var en 
 besparelse der ville noget.
 Vi har ialt:
 1 skabsfryser 95 liter - målt forbrug 0,75 Kw  4 år gammelt mrk. Wasco fra 
 Harald Nyborg
 1 køle/fryseskab 170/50 målt forbrug 0,70 Kw 4 år gammelt mrk. Wasco
 1 køleskab u/fryser 210 liter målt forbrug 0,4 Kw 3 år gammelt mrk. Wasco
 1 kummefryser 102 liter målt forbrug 0,4 Kw fra sidste år mrk. Vestfrost.
 Vi havde fra start køle/fryseskab med i forteltet.
 Det blev for småt, så vi købte køleskabet på 210 liter og skabsfryseren.
 Da vi fik brug for en ekstra fryser derhjemme, købte vi kummefryseren fra 
 Vestfrost.
 Det gav os et samlet forbrug på 0,8 Kw/døgn i forteltet.
 Så vores udstyr har tjent sig hjem.
 Hvis man køber hvidevarene hos Harald Nyborg nu, er forbruget ca. 10% lavere 
 end det udstyr vi købte for 3/4 år siden.
 Men jeg må sige, at jeg er overrasket over, at det opgivne forbrug stemmer 
 så godt overens med det faktiske forbrug.
 Nu har vi købt kolonihave istedet for campingvogn, så besparelsen er 
 selvfølgelig blevet mindre, da vi nu betaler den normale pris for strøm.
 Mvh.
 Torben 
            
              |   |   
            
        
 
            
         
               Max (18-03-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : Max | 
  Dato :  18-03-06 20:08 |  
  |   
            Hej Torben
 
 > Det er faktisk forbrug målt med en bimåler.
 
 Interessant, ja faktisk meget interessant. Jeg kikkede på det
 for nogle år siden og der var regnestykket ikke specielt spænnende,
 men det kan jo være man skal kikke lidt på det igen.
 
 Takker for info.
 
 Mvh Max
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
            kb (18-03-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : kb | 
  Dato :  18-03-06 16:41 |  
  |   
            Hej max.
 jeg er hverken hvidevaresælger eller istand til selv at efterprøve
 beregningerne.
 jeg har blot konstateret at mit nye køle/frys til kun ca 2000(+1000 i
 tilskud)
 arbejder meget mindre end det gamle.
 
 men forbruger/ elspare -rådet eller selvfølgelig sælgere ligger sikkert inde
 med en masse data
 der underbygger påstanden om deres energimærkning.  (med eller uden
 overdrivelse)
 mvh.kb
 
 
 "Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> wrote in message
 news:441c0b77$0$84014$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
 > Hej kb
 >
 > > gamle frysere har det méd at bruge mere strøm end nye aaa modeller.
 > > en ny er sikkert tjent hjem på 1-2år og joda bedst for miljøet.
 >
 > Jeg vil meget gerne se beregninger der understøtter det du skrive der.
 >
 > Mvh Max
 >
 >
 
 
  
            
             |   |   
            
        
 
            
         
           Emil (18-03-2006) 
         
	
            | Kommentar Fra : Emil | 
  Dato :  18-03-06 17:29 |  
  |  
 
            kb wrote:
 > http://www.vom.dk/vismad.asp?bogstav=o
>
 >her står lidt op forskellige madvares opbevaring og holbarhed.
 >de gode råd i tråden siger vist ca det samme.
 >en konstant passende lav temperatur og fravær af ilt er nøglen.
 Netop. Men ved skvivede ting er det vanskeligt at opnå. Jeg
 bruger en håndstøvsuger til at suge det meste luft ud af
 emballagen. Men de fleste fryseposer er utætte (vanskelige at
 lukke helt tætte), så der med tiden trænger luft ind.
 >der findes mange triks for også at mindske smags og konsistensforringelse.
 >fx. lynfrysning, blanchering, vacumpakning o.lign.
 Ved hele stykker kød og fisk, glasserer jeg stykket.
 Start med at lynfryse stykket; dagen efter dyppes stykket i
 iskoldt vand, og lægges tilbage i fryseren.
 Dypningerne fortsættes nogle gange, med et par timers (eller
 dages) mellemrum, indtil stykket er jævnt overtrukket med et
 rimeligt tykt lag is (½ - 1 mm.).
 Først herefter indpakkes stykket.
 Denne metode gør, at luften forhindres afgang, så udtørring og
 harskning nedsættes.
 Det meste kød jeg har kasseret, var fordi det var udtørret (for
 dårlig indpakning). Vand fordamper jo også fra frosne ting.
 Metoden er ikke velegnet til skivet pålæg og lignende småting.
 Der findes dog undtagelser.
 m.v.h. Emil
            
              |   |   
            
        
 
    
 
					
					 
			 | 
			
				
        
			 |