/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
opskrift på postej / pate med kyllingeleve~
Fra : Thomas


Dato : 14-03-06 16:25

Hej NG

Før min mor lagde sig til for evigt, overraskede hun mig tit med min
yndlingsret. Det var en postej med kyllingelever, med lidt sherry eller
portvin i og bacon på toppen. Der blev spist godt groft brød, sky og
peberfrugt til, som tilbehør

Nogen der kender denne opskrift eller er det noget hun selv har komponeret
eller sammensat af flere opskrifter ?

Det var ikke lige det jeg ville spørge om da hun blev syg

på forhånd tak

Thomas



 
 
Brian S (15-03-2006)
Kommentar
Fra : Brian S


Dato : 15-03-06 20:54

Jeg har set denne på sol.dk:

300 g kyllingelever
500 g hakket oksekød
2 æg
1 hakket grøn peber
1/2 dl rasp
1 - 2 fed hvidløg
salt, peber
1 1/2 dl rødvin
150 g bacon


Kyllingeleveren hakkes og blandes med de øvrige ingredienser. Et
ildfast fad foresmed 2/3 af baconen. Farsen hældes i. De sidste skiver
af baconen lægges over farsen. Pateèn bages ved 200 grader i 1 1/4 -
1 1/2 time.

Måske kan den være udgangspunkt for eksperimenter med sherry/portvin?
Jeg vil selv afprøve den, for din yndlingsret lyder lækker.


Thomas (16-03-2006)
Kommentar
Fra : Thomas


Dato : 16-03-06 15:29


"Brian S" <brian_skryder@yahoo.dk> wrote in message
news:1142452428.957892.87180@i40g2000cwc.googlegroups.com...
Jeg har set denne på sol.dk:


Jeg takker. Jeg mener dog bestemt ikke at der var oksekød i, måske hakket
svinekød, men nu er jeg ude i gætterierne. Den skal prøves når jeg finder
noget kyllingelever , har hørt rygter om at Bilka ikke har det mere (Odense)
Ja jeg vil anbefale dig at prøve også. Mange gange forbinder man paté med
med noget ala lever postej eller finere...... min yndligsret var fast og
grynet i konsistensen. Når den bagte i ovnen kunne man se væsken / skyen
koge omkring den (min mor brugte et glasfad)og så skulle den lige stå nogle
minutter når den kom ud af ovnen for at opsuge saften..... her gik det tit
galt ; Der skulle spises med det samme ..... mums

og det bedste var, at hvis man levnede en anelse kunne det spises både koldt
eller opvarmet , begge dele lige lækkert (hvilken minder mig om at der vist
var lidt persille i også, det må vist ikke opvarmes igen, men hvad)


Mvh


Thomas



Hanne Christensen (16-03-2006)
Kommentar
Fra : Hanne Christensen


Dato : 16-03-06 15:57


"Thomas" <bambanosFJERN@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:dv6n93$e1d$1@news.net.uni-c.dk...
> Hej NG
>
> Før min mor lagde sig til for evigt, overraskede hun mig tit med min
> yndlingsret. Det var en postej med kyllingelever, med lidt sherry eller
> portvin i og bacon på toppen. Der blev spist godt groft brød, sky og
> peberfrugt til, som tilbehør
>
> Nogen der kender denne opskrift eller er det noget hun selv har komponeret
> eller sammensat af flere opskrifter ?
>
> Det var ikke lige det jeg ville spørge om da hun blev syg
>
> på forhånd tak
>
> Thomas
>
Hej Laver nogle gange denne:
Postej med kyllingelever og kyllingebryst:
1½ kg hakket svinekød
500 g kyllingelever
300 g kyllingebryst
2 spsk smør
3 tsk. salt
10 stk. peberkorn knuste
7 stk. tørrede enebær knuste
1 bundt fintsnittet purløg
1 dl. hvidvin
1-2 fed hvidløg
3 æg
100 g syltet rød peber godt afdryppet
1 pk. bacon

Kyllingbryst i strimler og leveren ristes i smørret.
Det hakkede kød røres med salt, peber, enebær, purløg, hvidløg, æg og
hvidvin.
Farsen lægges lagvis i forme med den syltede peber og kyllingestykkerne.
Øverst et lag fars og de tynde baconskiver.
Bages ved 170 grader i ca. 1 time.
Det giver en stor portion, så noget ryger i fryseren.
vh
Hanne





Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408929
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste