/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Tørgær.
Fra : Dooz


Dato : 13-02-06 21:48

Ser ud til at jeg klokker lidt i det med min fancy nye bagemaskine *suk*.
Tror ikke jeg har helt styr på omregningen. Når der står 1,5 tsk tørgær,
eller 2 tsk tørgær, hvad svarer det så til i *normalt* gær? Har brugt en
halv pakke som erstatning for 2 tsk, og synes absolut ikke det ser rigtigt
ud.
Eva



 
 
Stig Rasmussen (13-02-2006)
Kommentar
Fra : Stig Rasmussen


Dato : 13-02-06 22:12


"Dooz" <dooz_nospam@city.dk> skrev i en meddelelse
news:dsqra9$1tpt$1@newsbin.cybercity.dk...
> Ser ud til at jeg klokker lidt i det med min fancy nye bagemaskine *suk*.
> Tror ikke jeg har helt styr på omregningen. Når der står 1,5 tsk tørgær,
> eller 2 tsk tørgær, hvad svarer det så til i *normalt* gær? Har brugt en
> halv pakke som erstatning for 2 tsk, og synes absolut ikke det ser rigtigt
> ud.
> Eva Brug kun tørgær.
>



Ole Larsen (13-02-2006)
Kommentar
Fra : Ole Larsen


Dato : 13-02-06 22:17

Dooz skrev:
> Ser ud til at jeg klokker lidt i det med min fancy nye bagemaskine *suk*.
> Tror ikke jeg har helt styr på omregningen. Når der står 1,5 tsk tørgær,
> eller 2 tsk tørgær, hvad svarer det så til i *normalt* gær? Har brugt en
> halv pakke som erstatning for 2 tsk, og synes absolut ikke det ser rigtigt
> ud.
> Eva
>
>
Omsætningsforholdet står på en af pakningerne.

--
Med venlig hilsen, Ole Larsen.
New Images And Design Febr. 2006
http://home.tiscali.dk/muggler

Thomas Widmann (13-02-2006)
Kommentar
Fra : Thomas Widmann


Dato : 13-02-06 22:49

"Dooz" <dooz_nospam@city.dk> writes:

> Ser ud til at jeg klokker lidt i det med min fancy nye bagemaskine
> *suk*. Tror ikke jeg har helt styr på omregningen. Når der står 1,5
> tsk tørgær, eller 2 tsk tørgær, hvad svarer det så til i *normalt*
> gær? Har brugt en halv pakke som erstatning for 2 tsk, og synes
> absolut ikke det ser rigtigt ud.

Kan man overhovedet erstatte tørgær med vådgær? De to typer gær
anvendes jo ikke på samme måde, og maskinen véd måske ikke, hvordan
man rører gær ud i væske.

/Thomas
--
Thomas Widmann twid@bibulus.org http://www.twid.bibulus.org
Flat 0/1, 57 Rose Street, Garnethill, Glasgow G3 6SF, Scotland, EU

Dooz (14-02-2006)
Kommentar
Fra : Dooz


Dato : 14-02-06 08:54

>
> Kan man overhovedet erstatte tørgær med vådgær? De to typer gær
> anvendes jo ikke på samme måde, og maskinen véd måske ikke, hvordan
> man rører gær ud i væske.

Altså, jeg kunne ikke få tørgær i hverken den lokale Netto eller Fakta. Og
da brugsanvisningen klart siger at man kan bruge begge, burde det jo ikke
være noget problem. Den siger at man bare ikke kan bruge timer funktionen,
og at man skal bløde gæren ud i væsken inden man putter det i, hvilket jeg
har gjort. Og ja, jeg er sikker på at der står på tørgærspakkerne hvad de
svarer til i "normalt" gær, men sådan en har jeg jo netop ikke =) Der må da
være andre end mig der bruger almindeligt gær i bagemaskinerne?
Eva



Kent (14-02-2006)
Kommentar
Fra : Kent


Dato : 14-02-06 16:52

"Thomas Widmann" <twid@bibulus.org> skrev i en meddelelse
news:m3oe1bq69n.fsf@alcedo.bibulus.org...
> "Dooz" <dooz_nospam@city.dk> writes:
>
> > Ser ud til at jeg klokker lidt i det med min fancy nye bagemaskine
> > *suk*. Tror ikke jeg har helt styr på omregningen. Når der står 1,5
> > tsk tørgær, eller 2 tsk tørgær, hvad svarer det så til i *normalt*
> > gær? Har brugt en halv pakke som erstatning for 2 tsk, og synes
> > absolut ikke det ser rigtigt ud.
>
> Kan man overhovedet erstatte tørgær med vådgær? De to typer gær
> anvendes jo ikke på samme måde, og maskinen véd måske ikke, hvordan
> man rører gær ud i væske.
>

Ja, det kan man sagtens - MEN man skal selvfølgelig sætte
bagemaskinen til at køre med det samme, hvis man bruger
almindelig gær.

Når det er sagt, så synes jeg faktisk, jeg får et bedre
resultat med tørgær i min bagemaskine. Og underligt nok
er det lige omvendt, når jeg bager "i hånden". Jeg kan
ikke forklare denne forskel, men den ér der! .

Kent.



Jette Mogensen (14-02-2006)
Kommentar
Fra : Jette Mogensen


Dato : 14-02-06 10:18

Dooz wrote:
> Ser ud til at jeg klokker lidt i det med min fancy nye bagemaskine *suk*.
> Tror ikke jeg har helt styr på omregningen. Når der står 1,5 tsk tørgær,
> eller 2 tsk tørgær, hvad svarer det så til i *normalt* gær? Har brugt en
> halv pakke som erstatning for 2 tsk, og synes absolut ikke det ser rigtigt
> ud.
> Eva
>
>
Jeg har haft bagemaskine i mange år, af mærkerne LG,Severin og Melissa,
og jeg har aldrig brugt andet end almindelig pressegær. til en dej med
et melindhold på mellem 500 til 600 g bruger jeg 1/4 pakke og jeg
smuldrer gæren øverst ,når alle ingredienserne er i formen. hvis jeg
bruger timer, sørger jeg for at gæren hverken får kontakt med salt eller
sukker. Det har virket fint.

Min standard brødopskrift er:

350 g lunkent vand
30 g olie
585 g hvedemel
1 tsk salt
1 spsk sukker
1/4 pakke gær

Hvedemelet kan så udskiftes med en blanding af forskellige melsorter,
hvis man ønsker det. Men første gang, man bruger en ny melblanding, skal
man lige være over dejen. Grovere mel har brug for mere vand.

mvh Jette

Dooz (14-02-2006)
Kommentar
Fra : Dooz


Dato : 14-02-06 10:25

>>
> Jeg har haft bagemaskine i mange år, af mærkerne LG,Severin og Melissa, og
> jeg har aldrig brugt andet end almindelig pressegær. til en dej med et
> melindhold på mellem 500 til 600 g bruger jeg 1/4 pakke og jeg smuldrer
> gæren øverst ,når alle ingredienserne er i formen. hvis jeg bruger timer,
> sørger jeg for at gæren hverken får kontakt med salt eller sukker. Det har
> virket fint.
>
> Min standard brødopskrift er:
>
> 350 g lunkent vand
> 30 g olie
> 585 g hvedemel
> 1 tsk salt
> 1 spsk sukker
> 1/4 pakke gær
>
> Hvedemelet kan så udskiftes med en blanding af forskellige melsorter, hvis
> man ønsker det. Men første gang, man bruger en ny melblanding, skal man
> lige være over dejen. Grovere mel har brug for mere vand.
>
> mvh Jette

*sniff*. Tak !=) Det var jo lige hvad jeg ledte efter, du er min helt for
idag, tusind tak =)
Eva



Hanne (16-02-2006)
Kommentar
Fra : Hanne


Dato : 16-02-06 13:11

Hej Jette
hvor meget er 30 gr. Olie i "skemål"
hilsen
hanne

"Jette Mogensen" <jette.mogensen@os.dk> skrev i en meddelelse
news:43F1A051.20409@os.dk...
> Dooz wrote:
> > Ser ud til at jeg klokker lidt i det med min fancy nye bagemaskine
*suk*.
> > Tror ikke jeg har helt styr på omregningen. Når der står 1,5 tsk tørgær,
> > eller 2 tsk tørgær, hvad svarer det så til i *normalt* gær? Har brugt en
> > halv pakke som erstatning for 2 tsk, og synes absolut ikke det ser
rigtigt
> > ud.
> > Eva
> >
> >
> Jeg har haft bagemaskine i mange år, af mærkerne LG,Severin og Melissa,
> og jeg har aldrig brugt andet end almindelig pressegær. til en dej med
> et melindhold på mellem 500 til 600 g bruger jeg 1/4 pakke og jeg
> smuldrer gæren øverst ,når alle ingredienserne er i formen. hvis jeg
> bruger timer, sørger jeg for at gæren hverken får kontakt med salt eller
> sukker. Det har virket fint.
>
> Min standard brødopskrift er:
>
> 350 g lunkent vand
> 30 g olie
> 585 g hvedemel
> 1 tsk salt
> 1 spsk sukker
> 1/4 pakke gær
>
> Hvedemelet kan så udskiftes med en blanding af forskellige melsorter,
> hvis man ønsker det. Men første gang, man bruger en ny melblanding, skal
> man lige være over dejen. Grovere mel har brug for mere vand.
>
> mvh Jette



Jette Mogensen (16-02-2006)
Kommentar
Fra : Jette Mogensen


Dato : 16-02-06 14:22

Hanne wrote:
> Hej Jette
> hvor meget er 30 gr. Olie i "skemål"
> hilsen
> hanne


2 spsk olie

mvh Jette
>
>

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste