/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hvad er striploin?
Fra : Steen Suder


Dato : 12-06-01 20:35

Hvad er (okse)striploin helt præcist?

Jeg har købt sådan et stykke kød og har da nok en ide til hvordan det
skal tilberedes, men er i tvivl om den præcise danske betegnelse for
det.

Er der nogen, der kan hjælpe?

--
Steen Suder

"We reject kings, presidents and voting.
We believe in rough consensus and running code."

 
 
Anne Lise Kirk Jense~ (13-06-2001)
Kommentar
Fra : Anne Lise Kirk Jense~


Dato : 13-06-01 07:16

Hej,

en striploin er en højrebsfilet udskæring, med slips og med fedt - altså en
udskæring af rygstykket.
Medmindre det er en "striploin uden kappe og slips" du har købt dig - for så
er det (selvfølgelig) trimmet ned - uden slips, uden sene og uden fedt/spæk.

Den "danske" betegnelse ER striploin, tyskerne kalder den roastbeef.

Bruges hel, som steg, eller i skiver, som bøffer!

mvh
anne lise


Steen Suder <CAB@earthling.net> skrev i en
nyhedsmeddelelse:3B266EFF.6786B972@earthling.net...
> Hvad er (okse)striploin helt præcist?
>
> Jeg har købt sådan et stykke kød og har da nok en ide til hvordan det
> skal tilberedes, men er i tvivl om den præcise danske betegnelse for
> det.
>
> Er der nogen, der kan hjælpe?
>
> --
> Steen Suder
>
> "We reject kings, presidents and voting.
> We believe in rough consensus and running code."



Neta & Peter (13-06-2001)
Kommentar
Fra : Neta & Peter


Dato : 13-06-01 07:22

"Steen Suder" <CAB@earthling.net> skrev i en meddelelse
news:3B266EFF.6786B972@earthling.net...
> Hvad er (okse)striploin helt præcist?

Tyndstegsfilet.

MVH

Peter




Svend Andersen (13-06-2001)
Kommentar
Fra : Svend Andersen


Dato : 13-06-01 07:50

CAB@earthling.net,Ny-Internet writes:
>Hvad er (okse)striploin helt præcist?

Striploin er oksefileten med kappe (fedtkanten) skåret med 6 lændehvirvler
og fire ribben af højrebet.


hilsen Svend A


Svend Andersen (13-06-2001)
Kommentar
Fra : Svend Andersen


Dato : 13-06-01 08:02

alkj_gmafood@mail.tele.dk,Ny-Internet writes:
>Medmindre det er en "striploin uden kappe og slips" du har købt dig - for
>så
>er det (selvfølgelig) trimmet ned - uden slips, uden sene og uden
>fedt/spæk.

-og hvis det er det, ja så er det "bare" en oksefilet

hilsen Svend A


Svend Andersen (13-06-2001)
Kommentar
Fra : Svend Andersen


Dato : 13-06-01 08:03

pwesth@hum.ku.dk,Ny-Internet writes:
>Tyndstegsfilet.

Det er det bestemt IKKE

hilsen Svend A


Neta & Peter (13-06-2001)
Kommentar
Fra : Neta & Peter


Dato : 13-06-01 09:28


"Svend Andersen" <svend@enterpol.dk> skrev i en meddelelse
news:fc.0073fb6b0041c0ca3b9aca0087cf018d.33b8857@net.dialog.dk...
> pwesth@hum.ku.dk,Ny-Internet writes:
> >Tyndstegsfilet.
>
> Det er det bestemt IKKE

Du har ret - jeg så et billede af en og fejlbedømte det. Se billede og
beskrivelse af en striploin på http://www.vakka.dk/r_striploin.htm





Steen Suder (21-06-2001)
Kommentar
Fra : Steen Suder


Dato : 21-06-01 20:50

Steen Suder wrote:
>
> Hvad er (okse)striploin helt præcist?
>
> Jeg har købt sådan et stykke kød og har da nok en ide til hvordan det
> skal tilberedes, men er i tvivl om den præcise danske betegnelse for
> det.

Jeg skylder måske lige at nævne hvordan den blev tilberedt.
Den blev delt i to, A og B. De blev begge ridset igennem fedtlaget og
hinden.

A blev marineret i en blanding af olivenolie, farin, ketchup, paprika,
peper og lidt stødt spidskommen godt et halvt døgn forvejen.
Den blev stegt på rist midt i ovnen (elovn), først 10 min ved 225 grader
og resten af tiden (med stegetermometer) ved 160 grader.

B blevet marineret i en lille smule olivenolie, timian og peber i godt
et halvt døgn.
Den blev tilberedt i gryde; først brunet tørt og derefter ved medium
varme med rødvin og laurbærblade.

A og B hvilede en halv time og blev skåret i "halve" skiver til
buffeten.

A blev klart bedst, men B var heller ikke at kimse ad.

--
Steen Suder

"We reject kings, presidents and voting.
We believe in rough consensus and running code."

Mogens Larsen (28-06-2001)
Kommentar
Fra : Mogens Larsen


Dato : 28-06-01 09:58

Hej.
striploin er oksetyndsteg uden ben!
Mogens
"Steen Suder" <CAB@earthling.net> skrev i en meddelelse
news:3B266EFF.6786B972@earthling.net...
> Hvad er (okse)striploin helt præcist?
>
> Jeg har købt sådan et stykke kød og har da nok en ide til hvordan det
> skal tilberedes, men er i tvivl om den præcise danske betegnelse for
> det.
>
> Er der nogen, der kan hjælpe?
>
> --
> Steen Suder
>
> "We reject kings, presidents and voting.
> We believe in rough consensus and running code."



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408952
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste