/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Broccolisalat ?
Fra : FLEXMAN


Dato : 22-01-06 15:35

Er der nogen der har en god opskrift på broccolisalat.

Den skal helst ikke være for "tung"

mvh
Morten



 
 
Ralph (22-01-2006)
Kommentar
Fra : Ralph


Dato : 22-01-06 16:23

"FLEXMAN" <sub1@sol.dk> skrev i en meddelelse
news:43d39821$0$1794$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Er der nogen der har en god opskrift på broccolisalat.
> Den skal helst ikke være for "tung"

Hvis du med tung mener fedene, så er her en - den mætter dog ret meget, så
hvis det er DET du mener med tung, så beklager jeg.

Ca. angivelser, jeg har aldrig rigtigt brugt en opskrift, men justeret lidt
efter hvad der var på lager.

1 dusk broccoli skæres i små "buketter" og koges ca. 3-6 minutter efter smag
i letsaltet vand.

Mens det køler lidt ned laves en dressing af 3 dl cremefraiche, saften fra ½
citron, salt peber

Find hvad der er af nødder, hassel-, jord- (uden salt), pistacie, val- eller
nogen endnu mere eksotiske (ikke mandler) ca. 100-200 gram ialt

bland det hele sammen


--
venligst
Ralph



Kim Schulz (22-01-2006)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 22-01-06 16:51

On Sun, 22 Jan 2006 15:35:10 +0100
"FLEXMAN" <sub1@sol.dk> wrote:

> Er der nogen der har en god opskrift på broccolisalat.
>
> Den skal helst ikke være for "tung"


En stor dusk broccoli i små buketter
3-6 spsk Miracle wipp (mindre fed så brug olivenolie version)
1 æble skåret i små tern
1 rødløg eller salatløg hakket fint.
1bk tørrede tranebær eller alm. rosiner
hele solsikkefrø (uden skal self.)

evt. små stykker sprødristet bacon

salt, peber og citron til at smage til med.

Bland det hele sammen og smag til. Broccoli skal IKKE koges da det
ødelægger den fine smag og da miracle wipp klarer fint at blødgøre det
via kemisk reaktion (eller hvad ved jeg).
Der skal så meget miracle wipp til at kan lægge en overflade på alle
ingredienserne uden at det virker smattet og fedt.
Det bliver bedre/mere blødt jo længere det står, men vi har det normalt
stående i køleskabet i 3-4 timer mindst for at få broccolien til at
blive tilpas i konsistens (bare rolig den virker slet ikke rå).

Kan fint spises flere dage efter men den bliver som sagt mere blød med
tiden.

MVH
Kim

Kim Schulz (22-01-2006)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 22-01-06 16:51

On Sun, 22 Jan 2006 15:35:10 +0100
"FLEXMAN" <sub1@sol.dk> wrote:

> Er der nogen der har en god opskrift på broccolisalat.
>
> Den skal helst ikke være for "tung"


En stor dusk broccoli i små buketter
3-6 spsk Miracle wipp (mindre fed så brug olivenolie version)
1 æble skåret i små tern
1 rødløg eller salatløg hakket fint.
1bk tørrede tranebær eller alm. rosiner
hele solsikkefrø (uden skal self.)

evt. små stykker sprødristet bacon

salt, peber og citron til at smage til med.

Bland det hele sammen og smag til. Broccoli skal IKKE koges da det
ødelægger den fine smag og da miracle wipp klarer fint at blødgøre det
via kemisk reaktion (eller hvad ved jeg).
Der skal så meget miracle wipp til at kan lægge en overflade på alle
ingredienserne uden at det virker smattet og fedt.
Det bliver bedre/mere blødt jo længere det står, men vi har det normalt
stående i køleskabet i 3-4 timer mindst for at få broccolien til at
blive tilpas i konsistens (bare rolig den virker slet ikke rå).

Kan fint spises flere dage efter men den bliver som sagt mere blød med
tiden.

MVH
Kim

Kent Oldhøj (22-01-2006)
Kommentar
Fra : Kent Oldhøj


Dato : 22-01-06 18:20

Den Sun, 22 Jan 2006 16:51:03 +0100, skrev Kim Schulz :

> Broccoli skal IKKE koges da det
> ødelægger den fine smag og da miracle wipp klarer fint at blødgøre det
> via kemisk reaktion (eller hvad ved jeg).

En lækker opskrift jeg selv benytter tit og ofte(æææælsger broccoli).
Dog synes jeg at miracle wip er for markant i smagen, så selv benytter
jeg ingen dressing. Af samme grund får broccolien lige 30-45 sekunder i
kogende vand.

Solsikkekernerne kan med fordel erstattes af valnødder eller andre
nødder. I øjeblikket har jeg en peanutsperiode

--
Kent Oldhøj

Mus (22-01-2006)
Kommentar
Fra : Mus


Dato : 22-01-06 20:00


"Kim Schulz" <kim@schulz.dk> skrev i en meddelelse
news:20060122165103.4ed6ec59@laptopia...
On Sun, 22 Jan 2006 15:35:10 +0100
"FLEXMAN" <sub1@sol.dk> wrote:

> Er der nogen der har en god opskrift på broccolisalat.
>
> Den skal helst ikke være for "tung"


En stor dusk broccoli i små buketter
3-6 spsk Miracle wipp (mindre fed så brug olivenolie version)
1 æble skåret i små tern
1 rødløg eller salatløg hakket fint.
1bk tørrede tranebær eller alm. rosiner
hele solsikkefrø (uden skal self.)

evt. små stykker sprødristet bacon

salt, peber og citron til at smage til med.

Bland det hele sammen og smag til. Broccoli skal IKKE koges da det
ødelægger den fine smag og da miracle wipp klarer fint at blødgøre det
via kemisk reaktion (eller hvad ved jeg).
Der skal så meget miracle wipp til at kan lægge en overflade på alle
ingredienserne uden at det virker smattet og fedt.
Det bliver bedre/mere blødt jo længere det står, men vi har det normalt
stående i køleskabet i 3-4 timer mindst for at få broccolien til at
blive tilpas i konsistens (bare rolig den virker slet ikke rå).

Kan fint spises flere dage efter men den bliver som sagt mere blød med
tiden.

MVH
Kim
------------------------

Jeg synes også Miracel whip er for markant i smagen. Cremefraiche/fromage
fraic
med balsamico/(citron)/salt/peber/sukker er også godt.

LN



Prikke (22-01-2006)
Kommentar
Fra : Prikke


Dato : 22-01-06 17:49


"FLEXMAN" <sub1@sol.dk> skrev i en meddelelse
news:43d39821$0$1794$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Er der nogen der har en god opskrift på broccolisalat.
>
> Den skal helst ikke være for "tung"
>
> mvh
> Morten
>
>

Mit bud ville være således, den er Super!!


Til 4-6 personer

Ingredienser:
- 500 g broccoli
- 300 g bacon
- 1 dl rosiner
- 1,5 dl solsikkekerner
- 1 rødløg.

- En knivspids salt.
Marinaden:
- 1,5 dl Miracelwhip
- 75 g sukker
- 3 tskf. rødvinseddike


Mvh Rikke



Christian B. Andrese~ (23-01-2006)
Kommentar
Fra : Christian B. Andrese~


Dato : 23-01-06 15:23


Ralph wrote:
> "FLEXMAN" <sub1@sol.dk> skrev i en meddelelse
> news:43d39821$0$1794$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > Er der nogen der har en god opskrift på broccolisalat.
> > Den skal helst ikke være for "tung"
>
> Hvis du med tung mener fedene, så er her en - den mætter dog ret meget, så
> hvis det er DET du mener med tung, så beklager jeg.
>
> Ca. angivelser, jeg har aldrig rigtigt brugt en opskrift, men justeret lidt
> efter hvad der var på lager.
>
> 1 dusk broccoli skæres i små "buketter" og koges ca. 3-6 minutter efter smag
> i letsaltet vand.
>
> Mens det køler lidt ned laves en dressing af 3 dl cremefraiche, saften fra ½
> citron, salt peber
>
> Find hvad der er af nødder, hassel-, jord- (uden salt), pistacie, val- eller
> nogen endnu mere eksotiske (ikke mandler) ca. 100-200 gram ialt

Tilføj hakkede røde løg og rosiner og måske lidt eddike.

--

Christian


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408929
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste