/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kebbeh opskrift ?
Fra : MLN


Dato : 19-01-06 22:24

Hej Alle

Inde på strøget i KBH kan man forskellige steder få KEBBEH.
Det er sådan nogen brune tingester der bare mager helt vildt godt.
Der nogen brune kugler/klumper med bulgur/kødfyld eller noget i den retning
som er friturestegte.
De smager himmelsk og jeg ville MEGET gerne have en opskrift.
Er her nogen der kan hjælpe ???

De venligste hilsener
Martin Lynge Nicolaisen



 
 
Peter Westh (19-01-2006)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 19-01-06 22:42

"MLN" <martin@SLETDETTEmln.dk> skrev i en meddelelse
news:dqp02d$9d0$1@newsbin.cybercity.dk...
> Hej Alle
>
> Inde på strøget i KBH kan man forskellige steder få KEBBEH.
> Det er sådan nogen brune tingester der bare mager helt vildt godt.
> Der nogen brune kugler/klumper med bulgur/kødfyld eller noget i den
> retning som er friturestegte.
> De smager himmelsk og jeg ville MEGET gerne have en opskrift.
> Er her nogen der kan hjælpe ???

Der er mange opskrifter og variationsmuligheder. Den her er en af de
enkleste. Giver ca 20 stk. Krydringen kan varieres med eksempelvis allehånde
eller kanel, og fyldet kan tilsættes valnødder og rosiner. Opskriften
stammer fra Claudia Roden, som i øvrigt også har en opskrift på
snyde-kibbeh, hvor man breder halvdelen af dejen ud i en tærteform, lægger
fyldet på, og dækker med den resterende dej, pensler med smør og drypper med
lidt buillon og bager i ovnen. Det er ikke lige så elegant, men det er
betydeligt nemmere, og smager fint imho.

"skaller"

250g fin bulghur (den mørke type, hvis du kan få den)
500g hakket oksekød
1 revet løg
salt og peber

Udblød bulghuren i vand i 20 min, og dryp af. Kør kød, løg, salt og peber i
en foodprocessor. Tilsæt den afdryppede bulghur og kør videre, til
farsen/dejen er sammenhængende og elastisk. Det kan gøre i hånden, men det
er et stort arbejde.

Proportionerne mellem bulghur og kød kan varieret helt op til 1:1.

Fyld

1 hakket løg
2 spsk olie
2 spsk pinjekerner
500g hakket oksekød
salt og peber

Steg løget klart i olien, tilsæt pinjekernerne og steg dem gyldne, kom kødet
ved og steg, til det har skfitet farve. Smag til
Form kugler på størrelse med æg af dejen/farsen. Lav et hul ind i midten af
dem med en finger, og udvid kuglen til en tyndvægget potte. kom en spsk fyld
i hullet, og klem åbningen sammen. Giv kuglen den karakteristiske,
torpedoagtige form og fortsæt med resten.

Dybsteg til de er gyldne, og dryp af på køkkenrulle. Server varme.

/P



Peter Westh (19-01-2006)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 19-01-06 22:56

"Peter Westh" <pwesth@fjern.hum.ku.dk> skrev i en meddelelse
news:43d007b0$0$78282$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
> "skaller"
>
> 250g fin bulghur (den mørke type, hvis du kan få den)
> 500g hakket oksekød
> 1 revet løg
> salt og peber

Glemte at skrive af lam faktisk er at foretrække til skallen, men det kan nu
godt lade sig gøre med oksekød.

Hvis du vil krydre med allehånde og kanel vil 1/2 tsk af hver i fyldet nok
være passende.

/P



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408929
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste