/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Trykoger kan det betale sig ?
Fra : Kim Jensen


Dato : 09-01-06 16:54

Jeg har tænkt mig at indkøbe en trykkoger. Men kan det betale sig, den
koster jo en hel.
Min Mor havde en engang og var meget glad for at bruge den. hende har jeg
ikke mulighed for at spørge mere. Men andre der har erfaring med sådan en
sag.
mvh Kim



 
 
BSL (09-01-2006)
Kommentar
Fra : BSL


Dato : 09-01-06 17:38

Hej Kim

Smagsmæssigt er den suveræn du skal ikke bruge ret meget væske, så dine
sovser vil smage af meget mere.
Det tager meget kortere tid i en trykkoger så hvis du er meget til
gammeldags dansk mad med lange kogetider vil du nu kunne lave den slags mad
til dagligt uden at det skal spises til natmad.


Hilsen Birgitte

P.S. Jeg har haft trygkoger i mange år, nok omkring 25år.

"Kim Jensen" <kim.jensen_blok.spam_@get2net.dk> skrev i en meddelelse
news:43c2870c$0$8774$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Jeg har tænkt mig at indkøbe en trykkoger. Men kan det betale sig, den
> koster jo en hel.
> Min Mor havde en engang og var meget glad for at bruge den. hende har jeg
> ikke mulighed for at spørge mere. Men andre der har erfaring med sådan en
> sag.
> mvh Kim
>



Bo Warming (09-01-2006)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 09-01-06 18:15

"Kim Jensen" <kim.jensen_blok.spam_@get2net.dk> wrote in message
news:43c2870c$0$8774$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> Jeg har tænkt mig at indkøbe en trykkoger. Men kan det betale sig,
> den koster jo en hel.
> Min Mor havde en engang og var meget glad for at bruge den. hende
> har jeg ikke mulighed for at spørge mere. Men andre der har erfaring
> med sådan en sag.

Min mor brugte trykkoger når hun syltede og kogte gule ærter,
vankekød, hjerter og andet til flere dage.
De er til institutionskøkkener og med mikrobølgeovn er den helt
unødvendig.
Men naturris jeg fik i Vestre Fængsel var fantastisk lækre, fordi de
var trykkogt og derved sprægt, fordi temperaturen når højere op.
Idag tænker man ikke på brændselspris og vil man have høj temperatur
så steger man i friture eller wok.
Min kone savner gas, som alle bruger i Japan, især til wok. Men
flaskegas orker jeg ikke at sætte mig ind i - Flanders i SimpsonFamily
har en propan-grill?



Lapzig (09-01-2006)
Kommentar
Fra : Lapzig


Dato : 09-01-06 19:06

"Bo Warming" <bwng@bwng.dk> wrote in message
news:eSwwf.15727$6W3.8478@fe69.usenetserver.com...
> Min mor brugte trykkoger når hun syltede og kogte gule ærter, vankekød,
> hjerter og andet til flere dage.
> De er til institutionskøkkener og med mikrobølgeovn er den helt
> unødvendig.
> Men naturris jeg fik i Vestre Fængsel var fantastisk lækre, fordi de var
> trykkogt og derved sprægt, fordi temperaturen når højere op.
> Idag tænker man ikke på brændselspris og vil man have høj temperatur så
> steger man i friture eller wok.
> Min kone savner gas, som alle bruger i Japan, især til wok. Men flaskegas
> orker jeg ikke at sætte mig ind i - Flanders i SimpsonFamily har en
> propan-grill?

Propan Elaine som Flanders kalder den. Jeg har én gang til grillfest fået
stegt mad fra en gasgrill, og jeg synes, det er kedeligt sammenlignet med
trækulsgrill. Den kraftige varmebehandling og overfladebrankning af kødet er
der, men den dejlige smag af trækul er (naturligvis) væk.

Det er vist ikke så svært med flaskegas. Jeg har set sæt indeholdende wok og
gasblus, og nu hvor tankstationer er gået over til at føre
letvægtsgasflasker, hvor der reklameres med masseændringen på stort skilt,
burde det være overkommeligt at skaffe flaskegas.

Min bedstefar brugte altid flaskegas i et varmeapparat han brugte, når han
ikke havde ild i pejsen. Når gasflasken var ved at være tom, kom der
karakteristisk kål-lugt (svovlforbindelse?) i hele huset.






Bo Warming (09-01-2006)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 09-01-06 20:23

"Lapzig" <lapzig@lapzig.org> wrote in message
news:dpu8oc$khl$1@news.net.uni-c.dk...
> "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> wrote in message
> news:eSwwf.15727$6W3.8478@fe69.usenetserver.com...
>> Min mor brugte trykkoger når hun syltede og kogte gule ærter,
>> vankekød, hjerter og andet til flere dage.
>> De er til institutionskøkkener og med mikrobølgeovn er den helt
>> unødvendig.
>> Men naturris jeg fik i Vestre Fængsel var fantastisk lækre, fordi
>> de var trykkogt og derved sprægt, fordi temperaturen når højere op.
>> Idag tænker man ikke på brændselspris og vil man have høj
>> temperatur så steger man i friture eller wok.
>> Min kone savner gas, som alle bruger i Japan, især til wok. Men
>> flaskegas orker jeg ikke at sætte mig ind i - Flanders i
>> SimpsonFamily har en propan-grill?
>
> Propan Elaine som Flanders kalder den. Jeg har én gang til grillfest
> fået stegt mad fra en gasgrill, og jeg synes, det er kedeligt
> sammenlignet med trækulsgrill. Den kraftige varmebehandling og
> overfladebrankning af kødet er der, men den dejlige smag af trækul
> er (naturligvis) væk.

Den må ku pensles på.
Bommerlunders egetræsfade er vist erstattet af egesavsmuld
Forresten gør denne snaps sig fint som likør hvis sukker tilsættes -
den gyldne variant, altså
Eller som longdrink med tonic/danskvand. Ålborg og linieakvavit go
home - nå, sidstnævnte har jeg ikke prøvet med isterning og
sukkervand, måske det også er himmelsk og chartreuseagtigt.



Lapzig (09-01-2006)
Kommentar
Fra : Lapzig


Dato : 09-01-06 20:29

"Bo Warming" <bwng@bwng.dk> wrote in message
news:bKywf.9155$1a2.651@fe81.usenetserver.com...
>> Propan Elaine som Flanders kalder den. Jeg har én gang til grillfest fået
>> stegt mad fra en gasgrill, og jeg synes, det er kedeligt sammenlignet med
>> trækulsgrill. Den kraftige varmebehandling og overfladebrankning af kødet
>> er der, men den dejlige smag af trækul er (naturligvis) væk.
>
> Den må ku pensles på.

Jeg har hørt om kunstig røgaroma, men har ikke finde finde nærmere
information om emnet.

> Bommerlunders egetræsfade er vist erstattet af egesavsmuld
> Forresten gør denne snaps sig fint som likør hvis sukker tilsættes - den
> gyldne variant, altså
> Eller som longdrink med tonic/danskvand.

I alt min uvidenhed må jeg spørge: Hvad er bommerlunder?

>Ålborg og linieakvavit go home - nå, sidstnævnte har jeg ikke prøvet med
>isterning og sukkervand, måske det også er himmelsk og chartreuseagtigt.

Linieakvavit har jeg nydt flere gange, men pral om skibsfart over ækvator og
tilbage er vist reklamepral, og at bølgernes effekt på akvavitten i fadene
er vist ikke signifikant.
Jeg holder af lunken snaps. Fryserkold snaps er for folk, der ikke kan lide
smagen og drikker det for effektens skyld.



Kent Oldhøj (09-01-2006)
Kommentar
Fra : Kent Oldhøj


Dato : 09-01-06 23:12

Den Mon, 9 Jan 2006 20:29:06 +0100, skrev Lapzig :

> I alt min uvidenhed må jeg spørge: Hvad er bommerlunder?

En aqvavit fra nordtyskland. "Der grosse klare aus dem Norden".

--
Kent Oldhøj

Bo Warming (10-01-2006)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 10-01-06 18:57


"Lapzig" <lapzig@lapzig.org> wrote in message
news:dpudkf$ld6$1@news.net.uni-c.dk...
> "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> wrote in message
> news:bKywf.9155$1a2.651@fe81.usenetserver.com...
>>> Propan Elaine som Flanders kalder den. Jeg har én gang til
>>> grillfest fået stegt mad fra en gasgrill, og jeg synes, det er
>>> kedeligt sammenlignet med trækulsgrill. Den kraftige
>>> varmebehandling og overfladebrankning af kødet er der, men den
>>> dejlige smag af trækul er (naturligvis) væk.
>>
>> Den må ku pensles på.
>
> Jeg har hørt om kunstig røgaroma, men har ikke finde finde nærmere
> information om emnet.

Folk vil ikke føle sig til grin når de griller - så man holdt op med
at sælge det i firserne
Hvem gider varm-røgede bornholmer-sild, når industrilavede kippers i
dåse er bedre - koldrøget engang, og nu billigt fuprøget med aroma

>> Bommerlunders egetræsfade er vist erstattet af egesavsmuld
>> Forresten gør denne snaps sig fint som likør hvis sukker
>> tilsættes - den gyldne variant, altså
>> Eller som longdrink med tonic/danskvand.
>
> I alt min uvidenhed må jeg spørge: Hvad er bommerlunder?

Den bedste snaps efter min smag, især den gule - og både gul og hvid
har Fakta billigt

>>Ålborg og linieakvavit go home - nå, sidstnævnte har jeg ikke prøvet
>>med isterning og sukkervand, måske det også er himmelsk og
>>chartreuseagtigt.
>
> Linieakvavit har jeg nydt flere gange, men pral om skibsfart over
> ækvator og tilbage er vist reklamepral, og at bølgernes effekt på
> akvavitten i fadene er vist ikke signifikant.
> Jeg holder af lunken snaps. Fryserkold snaps er for folk, der ikke
> kan lide smagen og drikker det for effektens skyld.

Hvii man nu pimper kropsvarm akvavit fra lommelærken hver dag, og
søndag er det sild og ost og det store kolde bord, så er en kold
lillle skarp en festlig variation ."Giv os någonting koncentrerat at
vi kan blive fulde i en fart" citerede min far en svensk
studiekammerat, men vær lidt positiv - forandring fryder

Jeg fik i julegave 8 miniatureflasker med norske snapse -
"Linieakvavit" er den der kom nærmest "Bommerlunder Gold". At sejle
snaps syd om ækvator-"linien" er for dumt. Myten kom da portugiserne
hentede sukker i brasilien og havde portvin med til udvandrerne, og
ikke fik solgt det hele og den der kom retur til Lissabon viste sig
særlig god pga den lange lagring i egetræsfadene

De er skøre de nordmænd - lad smagspanel afgøre om snaps vinder ved
dyr rejse, og hold op at holde folk for nar, selvom navnet gavner
eksporten.



Lapzig (10-01-2006)
Kommentar
Fra : Lapzig


Dato : 10-01-06 19:06

"Bo Warming" <bwng@bwng.dk> wrote in message
news:cASwf.146738$m02.15715@fe33.usenetserver.com...
>> I alt min uvidenhed må jeg spørge: Hvad er bommerlunder?
>
> Den bedste snaps efter min smag, især den gule - og både gul og hvid har
> Fakta billigt

Den må prøves.

> Jeg fik i julegave 8 miniatureflasker med norske snapse - "Linieakvavit"
> er den der kom nærmest "Bommerlunder Gold". At sejle snaps syd om
> ækvator-"linien" er for dumt. Myten kom da portugiserne hentede sukker i
> brasilien og havde portvin med til udvandrerne, og ikke fik solgt det hele
> og den der kom retur til Lissabon viste sig særlig god pga den lange
> lagring i egetræsfadene

Jeg har selv set omtalte snapsepotpourri i supermarked, men efter at have
læst anmeldelse (!) af flaskerne i Ingeniøren, hvor
bagsideredaktøren modtog sættet som anmeldergave og beskrev det som et
kommen-sammensurium, vil jeg nok ikke smage selv.
Jeg holder ikke af kommen.




Bo Warming (25-01-2006)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 25-01-06 01:49

"Lapzig" <lapzig@lapzig.org> wrote in message
news:dq0t4g$6md$1@news.net.uni-c.dk...
> "Bo Warming" <bwng@bwng.dk> wrote in message
> news:cASwf.146738$m02.15715@fe33.usenetserver.com...
>>> I alt min uvidenhed må jeg spørge: Hvad er bommerlunder?
>>
>> Den bedste snaps efter min smag, især den gule - og både gul og
>> hvid har Fakta billigt
>
> Den må prøves.
>
>> Jeg fik i julegave 8 miniatureflasker med norske snapse -
>> "Linieakvavit" er den der kom nærmest "Bommerlunder Gold". At sejle
>> snaps syd om ækvator-"linien" er for dumt. Myten kom da
>> portugiserne hentede sukker i brasilien og havde portvin med til
>> udvandrerne, og ikke fik solgt det hele og den der kom retur til
>> Lissabon viste sig særlig god pga den lange lagring i egetræsfadene
>
> Jeg har selv set omtalte snapsepotpourri i supermarked, men efter at
> have læst anmeldelse (!) af flaskerne i Ingeniøren, hvor
> bagsideredaktøren modtog sættet som anmeldergave og beskrev det som
> et kommen-sammensurium, vil jeg nok ikke smage selv.
> Jeg holder ikke af kommen.

Jeg fandt halvdelen af sættes snapse så kommen-overdoserede som Rød
Ålborg. Men ikke værre så Ingeniørens skribent har bare skulle være
smart

Nogle er på højde med linieakvavit, men nordmændende og især
nordtyskerne har LANGT bedre snapse

Bommerlunder Gold er af fin-cognac-kvalitet mener jeg (eller
god-fransk-likør-kvalitet)



Max (09-01-2006)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 09-01-06 19:23

Hej Kim

> Jeg har tænkt mig at indkøbe en trykkoger. Men kan det betale sig, den
> koster jo en hel.

Kunne man lokke dig til at fortælle hvor du havde tænkt dig at
købe den ?

Mvh Max



Kim Jensen (09-01-2006)
Kommentar
Fra : Kim Jensen


Dato : 09-01-06 20:36

Midtsjælland

"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:43c2a874$0$84032$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej Kim
>
>> Jeg har tænkt mig at indkøbe en trykkoger. Men kan det betale sig, den
>> koster jo en hel.
>
> Kunne man lokke dig til at fortælle hvor du havde tænkt dig at
> købe den ?
>
> Mvh Max
>
>



Max (09-01-2006)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 09-01-06 21:00

Hej Kim

> Midtsjælland

Lidt mere konkret, jeg søgte for et stykke tid siden efter et sted
at købe en og måtte konkludere at det ikke bare er noget man
sådan lige går ud og køber.

Mvh Max



Kim Jensen (10-01-2006)
Kommentar
Fra : Kim Jensen


Dato : 10-01-06 15:31

Havde tænkt mig at købe den hos den lokale Isenkrammer, og hvis de ikke har
den hjemme kan de jo bestille den hjem. Eller en helt anden mulighed er at
købe den på nettet
mvh Kim

"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:43c2bf55$0$84028$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej Kim
>
>> Midtsjælland
>
> Lidt mere konkret, jeg søgte for et stykke tid siden efter et sted
> at købe en og måtte konkludere at det ikke bare er noget man
> sådan lige går ud og køber.
>
> Mvh Max
>
>



Max (10-01-2006)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 10-01-06 19:45

Hej Kim

> Havde tænkt mig at købe den hos den lokale Isenkrammer, og hvis de
> ikke har den hjemme kan de jo bestille den hjem. Eller en helt anden
> mulighed er at købe den på nettet

Præcis hvad jeg også tænkte, men isenkræmmeren sagde at de var
udgået for mange år siden og jeg kan ikke finde en på nettet.

Mvh Max



Brian Skaarup (10-01-2006)
Kommentar
Fra : Brian Skaarup


Dato : 10-01-06 23:11

Max wrote:
> Præcis hvad jeg også tænkte, men isenkræmmeren sagde at de var
> udgået for mange år siden og jeg kan ikke finde en på nettet.
Lidl havde dem for et par uger siden - det kan være de har en tilbage i
din lokale butik

Max (10-01-2006)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 10-01-06 23:36

Hej Brian

> Lidl havde dem for et par uger siden - det kan være de har en tilbage
> i din lokale butik

Det har de ikke, de åbner nemlig først torsdag :)

Mvh Max



Jette (11-01-2006)
Kommentar
Fra : Jette


Dato : 11-01-06 20:26

Så må du på loppemarked til sommer. Mon ikke de er til at finde der?
Hilsen Jette


"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:43c4354d$0$84029$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej Brian
>
>> Lidl havde dem for et par uger siden - det kan være de har en tilbage
>> i din lokale butik
>
> Det har de ikke, de åbner nemlig først torsdag :)
>
> Mvh Max
>
>



Max (12-01-2006)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 12-01-06 08:18

Hej Jette

> Så må du på loppemarked til sommer. Mon ikke de er til at finde der?

Jeg kommer meget på loppemarkeder, men har indtil nu
ikke fundet en endnu, men det kan jo være det kommer.
Forøvrigt er den slags markeder jo glimrende til at finde
nyt køkkentøj man så kan afprøve på en billig måde, i
sommer fandt jeg bl.a. en Le Creuset grill pande til
en tyver, noget min datter blev glad for, så senere
måtte jeg ud og købe en mere til samme pris, denne
gang dog af et andet fabriket..

Mvh Max



Brian S (09-01-2006)
Kommentar
Fra : Brian S


Dato : 09-01-06 20:07

Jeg synes den er god at have til f.eks. Osso Buco og andet, som skal
koge lang tid. Men om det kan "betale sig"? Sparet tid?
Energibesparelse? Tja... Prøv at købe en, gør nogen erfaringer som
du kan give videre til dine børn og andre. Op i rø... med om det "kan
betale sig".


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste