/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
lækker sirupskage
Fra : JytteJ


Dato : 04-12-05 13:16

Er der nogle som har en spændende opskrift på Sirupskage ? (har personligt
hjembragt canadisk maple syrup).

JytteJ



 
 
Klaus Alexander Seis~ (04-12-2005)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 04-12-05 13:26

Jytte J skrev:

> Er der nogle som har en spændende opskrift på Sirupskage ?
> (har personligt hjembragt canadisk maple syrup).

Er det ikke næsten synd at bruge ahornsirup til at bage med? Jeg har
ganske vist aldrig prøvet at bage med ahornsirup, men jeg lavede engang
flødekarameller med ahornsirup i stedet for alm. sirup, og man kunne
slet ikke smage forskel - men det blev nogle dyre karameller.

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
Copenhagen, Denmark
http://seistrup.dk/

JytteJ (04-12-2005)
Kommentar
Fra : JytteJ


Dato : 04-12-05 17:10


"Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> skrev i en meddelelse
news:4392e042-b2b9846b-69a6-4d18-a396-097b924094a9@news.szn.dk...
> Jytte J skrev:
>
>> Er der nogle som har en spændende opskrift på Sirupskage ?
>> (har personligt hjembragt canadisk maple syrup).
>
> Er det ikke næsten synd at bruge ahornsirup til at bage med? Jeg har
> ganske vist aldrig prøvet at bage med ahornsirup, men jeg lavede engang
> flødekarameller med ahornsirup i stedet for alm. sirup, og man kunne
> slet ikke smage forskel - men det blev nogle dyre karameller.
>
> Mvh,

Øh, hvad kan man eller bruge det til ? Har aldrig haft sirup i min
husholdning før. Men så vidt jeg husker kostede den ikke en formue, er
købt
i Wall Mart i en mindre canadisk by.

JytteJ
>
> --
> Klaus Alexander Seistrup
> Copenhagen, Denmark
> http://seistrup.dk/




Kasper Malmberg (04-12-2005)
Kommentar
Fra : Kasper Malmberg


Dato : 04-12-05 17:14

JytteJ wrote:

> Øh, hvad kan man eller bruge det til ?

Pandekager ! hvad eller


MVh
Kasper Malmberg

Klaus Alexander Seis~ (04-12-2005)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 04-12-05 17:25

Jytte J skrev:

> Øh, hvad kan man eller bruge det til ?

Som Kasper og Kim skriver: på pandekager.

> Har aldrig haft sirup i min husholdning før. Men så vidt jeg
> husker kostede den ikke en formue, er købt i Wall Mart i en
> mindre canadisk by.

Herhjemme er der en væsentlig forskel på prisen af sirup og ahornsirup,
men måske forskellen er mindre i Canada. Hvis der ikke er tale om en
formue, kunne du selvfølgelig passende bage en kage og fortælle os om
ahornsmagen osse er i den færdige kage, men flødekarameller behøver du
ikke at bruge krudt på.

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
Copenhagen, Denmark
http://seistrup.dk/

Margrete Johansen (04-12-2005)
Kommentar
Fra : Margrete Johansen


Dato : 04-12-05 19:44


> Øh, hvad kan man eller bruge det til ? Har aldrig haft sirup i min
> husholdning før.

Tyk græsk yoghurt med ahornsirup.
I stedet for sukker på dine jordbær, når den tid kommer igen.
Sød din thai (sælges næsten som julethe) og giv den noget varm mælk også.
I stedet for sukker i kaffen.
Til søde salatdressinger - sammen med god balsamico og gule sennepskorn, for
eksempel.

I det hele taget er smagen så raffineret at du kan bruge den alle de steder
hvor du ellers ville bruge sukker som drys eller pynt. Hvis du kan smage
forskel i en kage, så fortæl fortæl....

Margrete



Peter Westh (04-12-2005)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 04-12-05 20:24

"JytteJ" <missmerkur@esenet.dk> skrev i en meddelelse
news:439314e8$0$168$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Øh, hvad kan man eller bruge det til ? Har aldrig haft sirup i min
> husholdning før. Men så vidt jeg husker kostede den ikke en formue, er
> købt
> i Wall Mart i en mindre canadisk by.

Hvis det ikke kostede en formue vil jeg næsten tro, at det ikke er ægte
ahornsirup, men almindelig sirup med ahornaroma. Den ægte vare er ikke
billig, heller ikke i Canada, og hylderne bugner med efterligninger.

Det skal nu ikke afholde dig fra at bruge den til pandekager /æbleskiver.
Eller hæld den over god vanillieis og drys med hakkede valnødder eller
pecannødder - uhm!

MVH

Peter

PS: Du kan også se på http://www.ontariomaplesyrup.com/book3.html



JytteJ (04-12-2005)
Kommentar
Fra : JytteJ


Dato : 04-12-05 20:59


"Peter Westh" <pwesth@fjern.hum.ku.dk> skrev i en meddelelse
news:43934236$0$67261$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
> "JytteJ" <missmerkur@esenet.dk> skrev i en meddelelse
> news:439314e8$0$168$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>> Øh, hvad kan man eller bruge det til ? Har aldrig haft sirup i min
>> husholdning før. Men så vidt jeg husker kostede den ikke en formue, er
>> købt
>> i Wall Mart i en mindre canadisk by.
>
> Hvis det ikke kostede en formue vil jeg næsten tro, at det ikke er ægte
> ahornsirup, men almindelig sirup med ahornaroma. Den ægte vare er ikke
> billig, heller ikke i Canada, og hylderne bugner med efterligninger.

Nå da. Der står på flasken 100% pure, og bagpå flasken er der et segl d'
érable som skulle betyde A sign of quality. Jeg hader at købe
efterligninger.

Men ellers tusind tak for gode forslag. Den der med pandekager havde jeg
ikke tænkt på.

VH.
JytteJ






> Det skal nu ikke afholde dig fra at bruge den til pandekager
/æbleskiver.
> Eller hæld den over god vanillieis og drys med hakkede valnødder eller
> pecannødder - uhm!
>
> MVH
>
> Peter
>
> PS: Du kan også se på http://www.ontariomaplesyrup.com/book3.html
>
>




Peter Westh (04-12-2005)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 04-12-05 21:19

"JytteJ" <missmerkur@esenet.dk> skrev i en meddelelse
news:43934a98$0$182$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Nå da. Der står på flasken 100% pure, og bagpå flasken er der et segl d'
> érable som skulle betyde A sign of quality. Jeg hader at købe
> efterligninger.

Den er givetvis ægte.

/P




Ukendt (04-12-2005)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 04-12-05 22:00

....
> Øh, hvad kan man eller bruge det til ?

Et stykke brød/ en god kiks med en god blåskimmelost, så komemr du en lidt
sirup og lidt hakket hasselnød over

Louise


----------------------------------------
Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
Den har indtil videre sparet mig for at få 43 spam-mails.
Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
Hent gratis SPAMfighter her: www.spamfighter.dk



JytteJ (04-12-2005)
Kommentar
Fra : JytteJ


Dato : 04-12-05 22:12


"Louise" <louise.krarupSNABELAprivat.dk> skrev i en meddelelse
news:439358b6$0$38681$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> ...
>> Øh, hvad kan man eller bruge det til ?
>
> Et stykke brød/ en god kiks med en god blåskimmelost, så komemr du en
lidt
> sirup og lidt hakket hasselnød over
>
> Louise

uuummmn , jeg skulle have købt 4 flasker.

Jyttej
>
>
> ----------------------------------------
> Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
> Den har indtil videre sparet mig for at få 43 spam-mails.
> Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
> Hent gratis SPAMfighter her: www.spamfighter.dk
>
>




Kim Schulz (04-12-2005)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 04-12-05 17:13

On Sun, 4 Dec 2005 17:10:20 +0100
"JytteJ" <missmerkur@esenet.dk> wrote:

> Øh, hvad kan man eller bruge det til ? Har aldrig haft sirup i min
> husholdning før. Men så vidt jeg husker kostede den ikke en formue, er
> købt
> i Wall Mart i en mindre canadisk by.

På pandekager....mums.

Ove (04-12-2005)
Kommentar
Fra : Ove


Dato : 04-12-05 22:57

JytteJ wrote:

> Er der nogle som har en spændende opskrift på Sirupskage ? (har personligt
> hjembragt canadisk maple syrup).
>
> JytteJ

Her er en opskrift på sirupskage som jeg bager hver jul, men om den bliver
bedre af ahornsirup ved jeg ikke.

2,5 dl. mørk sirup
250 g. sukker
100 g. smør
4 dl. kernemælk
750 g. mel
2 tsk. natron
2 tsk. stødt kanel
2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt nellike

Sirup, sukker og smør smeltes i en gryde og afkøles.
Mel, natron og krydderier blandes grundigt med melet.
Kernemælk og sirupsmassen røres i.
Kommes i en bradepande på ca. 3 l.
Bages 1 1/4 time ved 150 C.
Kan eventuelt glaseres.
Skal helst først spises efter et par dage.
Efter hvad jeg har hørt skulde den kunne holde sig i månedsvis, jeg har dog
aldrig prøvet.

Ove


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste