/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
rå rødkålssalat
Fra : Kim Schulz


Dato : 30-11-05 19:17

Hejsa,
Skal have julemiddag på fredag hvor vi skal have and, brune og hvide
kartofler og god brun sovs. Dertil havde jeg tænkt mig at lave lidt
frisk i form af en rå rødkålssalat med appelsiner eller lignende.
nogen som ligger inde med en god opskrift på en sådanne salat? nogen
der har ideer til andet tilbehør jeg evt. kunne servere?

 
 
Heidi (30-11-2005)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 30-11-05 20:33

Kim Schulz wrote:
> Hejsa,
> Skal have julemiddag på fredag hvor vi skal have and, brune og hvide
> kartofler og god brun sovs. Dertil havde jeg tænkt mig at lave lidt
> frisk i form af en rå rødkålssalat med appelsiner eller lignende.
> nogen som ligger inde med en god opskrift på en sådanne salat? nogen
> der har ideer til andet tilbehør jeg evt. kunne servere?

Den her rødkålssalat synes jeg er god (jeg ved ikke helt hvor mange
personer den passer til, det afhænger også af hvor meget man får ved
siden af - men som udgangspunkt får jeg altid lavet aaaalt for meget af
den):

1/4 lille fintsnittet rødkål (ca. 250 g)
1 appelsin i store tern (ca. 150 g) bedst hvis de hvide hinder fjernes
1 æble i tern (ca. 100 g)
½ rødløg i tynde ringe (ca. 50 g)
100 g blå vindruer i kvarte uden sten (grønne kan også sagtens bruges)
2 spsk rosiner (dem putter jeg ikke selv i, men det er jo smag og behag)
1 dl hakkede valnøddekerner (ca. 30 g)

marinade:
1 spsk appelsinsaft
1 tsk flydende honning
2 tsk olie - jeg plejer at bruge olivenolie, men nogle vil sikkert
foretrække en mere smagsneutral variant

God fornøjelse! (og husk så de franske kartofler.... jul uden franske
kartofler til andesovsen er ikke rigtig jul...)

--
Heidi


Kim Schulz (30-11-2005)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 30-11-05 20:47

On Wed, 30 Nov 2005 20:32:43 +0100
"Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com> wrote:

> Kim Schulz wrote:
> > Hejsa,
> > Skal have julemiddag på fredag hvor vi skal have and, brune og hvide
> > kartofler og god brun sovs. Dertil havde jeg tænkt mig at lave lidt
> > frisk i form af en rå rødkålssalat med appelsiner eller lignende.
> > nogen som ligger inde med en god opskrift på en sådanne salat? nogen
> > der har ideer til andet tilbehør jeg evt. kunne servere?
>
> Den her rødkålssalat synes jeg er god (jeg ved ikke helt hvor mange
> personer den passer til, det afhænger også af hvor meget man får ved
> siden af - men som udgangspunkt får jeg altid lavet aaaalt for meget
> af den):
>
> 1/4 lille fintsnittet rødkål (ca. 250 g)
> 1 appelsin i store tern (ca. 150 g) bedst hvis de hvide hinder fjernes
> 1 æble i tern (ca. 100 g)
> ½ rødløg i tynde ringe (ca. 50 g)
> 100 g blå vindruer i kvarte uden sten (grønne kan også sagtens bruges)
> 2 spsk rosiner (dem putter jeg ikke selv i, men det er jo smag og
> behag) 1 dl hakkede valnøddekerner (ca. 30 g)
>
> marinade:
> 1 spsk appelsinsaft
> 1 tsk flydende honning
> 2 tsk olie - jeg plejer at bruge olivenolie, men nogle vil sikkert
> foretrække en mere smagsneutral variant
>
> God fornøjelse! (og husk så de franske kartofler.... jul uden franske
> kartofler til andesovsen er ikke rigtig jul...)
>

Yeps dem er der allerede købt indtil flere poser af (den klassiske
taffel chips
og tak for opskrift. den ser god ud.

Marianne (30-11-2005)
Kommentar
Fra : Marianne


Dato : 30-11-05 21:17

>nogen der har ideer til andet tilbehør jeg evt. kunne servere?

Jeg plejer også at servere en rødbedesalat med æbler sennepsdressing til
julemaden. Det er ikke så tungt.

mvh
marianne



Nette (01-12-2005)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 01-12-05 08:07


>"Kim Schulz" skrev

>Skal have julemiddag på fredag hvor vi skal have and, brune og hvide
>kartofler og god brun sovs. Dertil havde jeg tænkt mig at lave lidt
>frisk i form af en rå rødkålssalat med appelsiner eller lignende.
>nogen som ligger inde med en god opskrift på en sådanne salat?

Jeg plejer at bruge et halvt rødkålshoved, afhængig af størrelsen,
selvfølgelige.
Jeg finsnitter det og blander det blot sammen med appelsinskivestykker i en
dressing af et glas tranebærmarmelade og ½ ltr. creme fraiche.

Nette





BK (07-12-2005)
Kommentar
Fra : BK


Dato : 07-12-05 21:41

Nette, hvor køber du tranebærmarmelade?
Har forgæves kigget hos Bilka, Føtex, Kvickly Extra.
Jeg bor i Esbjerg-området.

Hilsen, Birte.

"Nette" <nettesnetpostfjerndette@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:438ea109$0$15787$14726298@news.sunsite.dk...
>
> Jeg plejer at bruge et halvt rødkålshoved, afhængig af størrelsen,
> selvfølgelige.
> Jeg finsnitter det og blander det blot sammen med appelsinskivestykker i
> en
> dressing af et glas tranebærmarmelade og ½ ltr. creme fraiche.

> Nette
>



Nette (08-12-2005)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 08-12-05 01:21


"BK" skrev

> Nette, hvor køber du tranebærmarmelade?
> Har forgæves kigget hos Bilka, Føtex, Kvickly Extra.
> Jeg bor i Esbjerg-området.

Argh!!!! Det er tyttebærmarmelade jeg bruger. Det var en fejlskrivning,
undskyld.

Nette



BK (09-12-2005)
Kommentar
Fra : BK


Dato : 09-12-05 00:07

>
> "Nette" skrev:
> >
> Argh!!!! Det er tyttebærmarmelade jeg bruger. Det var en fejlskrivning,
> undskyld.
-------------
Det er helt okay Så er jeg med. Tyttebær er en dejlig ting.

Birte.



Kim Schulz (08-12-2005)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 08-12-05 00:05

On Wed, 7 Dec 2005 21:40:43 +0100
"BK" <birte@esenet.dk> wrote:

> Nette, hvor køber du tranebærmarmelade?
> Har forgæves kigget hos Bilka, Føtex, Kvickly Extra.
> Jeg bor i Esbjerg-området.

Jeg brugte en ribs gele fra Føtex og det blev rigtigt lækkert.

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408929
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste