/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Eftermiddagsmad
Fra : Heidi Bech Petersen


Dato : 16-11-05 19:06

Hej NG

Jeg er lige starte som pædagogmedhjælper i en børnehave og jeg kunne godt
tænke mig nogle gode forslag til børnenes eftermiddagsmad. De får engang i
mellem frugt, knækbrød, boller eller kage. Er der nogen der kan komme på
andre ideer, modtages de med stort tak...

Mvh Heidi



 
 
Inger Pedersen (16-11-2005)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 16-11-05 21:02


"Heidi Bech Petersen" <hbFJERNMIG@petersen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
>
> Jeg er lige starte som pædagogmedhjælper i en børnehave og jeg kunne godt
> tænke mig nogle gode forslag til børnenes eftermiddagsmad. De får engang i
> mellem frugt, knækbrød, boller eller kage. Er der nogen der kan komme på
> andre ideer, modtages de med stort tak...

Gulerodsstave, rugbrødscigarer (= rugbrødshumpler, skåret i stænger),
popcorn, rugbrødsskiver, der er ristet i ovnen, så de er varme og sprøde,
hvidkål i både, havregrød, monsterslurp (= øllebrød)
kartoffelbåde med skræl, der lige har fået lidt olie, salt og oregano og så
en tur i ovnen, kartoffelmos, kartoffelsuppe (skivede kartofler, hakkede
løg, der er svitset i lidt olie, og bouillontern), havregryn med mælk,
cornflakes, rå pastaskruer, pastasalat, tomatsuppe med suppehorn.

Og prøv at komme revne rødbeder i bollerne (=drageblodsboller) - eller revne
kartofler eller gullerødder.

Og jo: alt det her vil børn gerne spise.

Hilsen Inger



Mrs Krabappel (18-11-2005)
Kommentar
Fra : Mrs Krabappel


Dato : 18-11-05 13:22

"Inger Pedersen" <inger_mpFJERNDETTE@hotmail.com> wrote in message
news:437b9049$0$41145$14726298@news.sunsite.dk...
>
> Og jo: alt det her vil børn gerne spise.
>
eh eh ja! jeg ville osse spørge dem, de har gode ideer og meninger.

Boller med smør og syltetøj er altid et hit hos os - lige som popocorn. I
"vores" børnehave er næsten alt alt hjemmelavet og økologisk (=det er
skønt). Og alt slik/choko er nærmest bandlyst!

Mine drenge er ikke vilde med det, men de andre er - jordbær milkshake: når
sæsonen er der, man putter i blender jordbær, vanillieis og mælk,
"wwwuuuuz" og den er klar.
Sammen med popcorn!!!

De har nogle gange tykmælk / koldskål med kammerjunkere: ikke et hit hos os,
men stadig en god ide'...

Frugter - ved ikke hvorfor men kiwi er den store dille lige nu.

Sandra



Lisbeth Jacobsen (22-11-2005)
Kommentar
Fra : Lisbeth Jacobsen


Dato : 22-11-05 14:48

"Mrs Krabappel" <sandra@nospam.dk> skrev i en meddelelse
news:437dc8ec$0$2094$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...

> Boller med smør og syltetøj er altid et hit hos os - lige som popocorn. I
> "vores" børnehave er næsten alt alt hjemmelavet og økologisk (=det er
> skønt). Og alt slik/choko er nærmest bandlyst!

Hvorfor er syltetøj OK - mens slik/choko nærmest er bandlyst?

Mvh. Lisbeth



Nette (16-11-2005)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 16-11-05 21:02


"Heidi Bech Petersen" skrev

> Jeg er lige starte som pædagogmedhjælper i en børnehave og jeg kunne godt
> tænke mig nogle gode forslag til børnenes eftermiddagsmad. De får engang i
> mellem frugt, knækbrød, boller eller kage. Er der nogen der kan komme på
> andre ideer, modtages de med stort tak...

Tillykke med jobbet.

Rugbrød m. æg/kartoffel
gulerodssalat
pizzasnegle
koldskål
suppe
havregrød
kold pastasalat
sandwich

- og meget mere.

Alt sammen noget børnene selv kan hjælpe med til at lave.

Nette



Frank Løkkegaard (17-11-2005)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 17-11-05 09:33

"Inger Pedersen" <inger_mpFJERNDETTE@hotmail.com> on onsdag 16. november
2005 at 21:02 +0100 wrote:
>kartoffelsuppe (skivede kartofler, hakkede
>løg, der er svitset i lidt olie, og bouillontern)

Nej nej nej…
Ja altså, kartoffelsuppe er glimrende, men bouillinterninger, det er sgu
for skrapt.

Her er en opskrift - det er basis, ved jo ikke hvor mange der skal laves
til. Til 8 personer er det således
Skræl 1 1/2 kg kartofler, skær dem i ret grove stykker.
Tag 2-3 porrer og snit dem fint
Hak 2 løg

Lidt god olie og en lille klat smør i gryden, smid løg og porre i, det må
endelig ikke brune. Derpå kartoflerne og et par liter vand ved.
Et godt drys timina - frisk er bedst, men tørrede går også an
En smule groft kværnet peber
Salt i passende mængde.

Lad det koge i ca. 40 minutter

Tag ca. halvdelen af kartoflerne og blend dem sammen med lidt af vandet.
Hæld det tilbage i suppen og kog op. Klar til servering - og ristet
rugbrød til er ikke så ringe

Når det er voksne der skal spise retten er en glas god mørkt øl og en
vodka til ikke at foragte.

Og husk at Smirnoff og den slags ikke er vodka - det er et middel til
afsyring af døre



--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311





Inger Pedersen (17-11-2005)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 17-11-05 09:57


"Frank Løkkegaard" <fl@net.dialog.dk> skrev i en meddelelse
> Nej nej nej.
> Ja altså, kartoffelsuppe er glimrende, men bouillinterninger, det er sgu
> for skrapt.

For min skyld kan terningerne såmænd gerne droppes - men jeg har ikke
rigtigt en fornemmelse af, at det vil være en god ide at stå og blende varm
suppe til 20 - 40 mennesker i en børnehave.

Hilsen Inger



Padre (17-11-2005)
Kommentar
Fra : Padre


Dato : 17-11-05 10:08

> For min skyld kan terningerne såmænd gerne droppes - men jeg har ikke
> rigtigt en fornemmelse af, at det vil være en god ide at stå og blende
varm
> suppe til 20 - 40 mennesker i en børnehave.

Man skal bare have en god stavblender.

--
padre


Padre (17-11-2005)
Kommentar
Fra : Padre


Dato : 17-11-05 18:41

> Og husk at Smirnoff og den slags ikke er vodka - det er et middel til
> afsyring af døre

har du nogen sinde smagt den, der heder Belvedere, og som laves i US ? Jeg
har ikke prøvet en selv, og er nysgerrig. Den bliver markedsført som en
luksusvodka, og det bør den også være til dén pris.

--
Padre



Max (18-11-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 18-11-05 08:39

Hej Padre

> har du nogen sinde smagt den, der heder Belvedere, og som laves i US ? Jeg

Vodka kommer fra Rusland, er mælket i farven og smager af rugbrød.

Den vodka der sælges normalt i vesten er jo bare finsprit med vand i.

Mvh Max




Frank Løkkegaard (17-11-2005)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 17-11-05 11:01

"Inger Pedersen" <inger_mpFJERNDETTE@hotmail.com> on torsdag 17. november
2005 at 9:56 +0100 wrote:
>For min skyld kan terningerne såmænd gerne droppes - men jeg har ikke
>rigtigt en fornemmelse af, at det vil være en god ide at stå og blende
>varm
>suppe til 20 - 40 mennesker i en børnehave.

Hvorfor dog ikke det? Man bruger da blot den stavblender som Padre omtaler.
At stå og blende til så mange mennesker i en almindelig blender er alt for
besværligt..

--
Den grundlæggende årsag til verdens problemer er, at tåberne er skråsikre,
mens de forstandige er fulde af tvivl. Bertrand Russel
Frank Løkkegaard * Mobil 2624 7311





Heidi Bech Petersen (18-11-2005)
Kommentar
Fra : Heidi Bech Petersen


Dato : 18-11-05 14:37

tusind tak for svarene alle sammen, der var helt sikkert nogle jeg må igang
med at lave.. Især kartoffelsuppe MUMS...
Idag lavede jeg kaneltoast til børnene det var bare et hit...

Mvh Heidi


"Heidi Bech Petersen" <hbFJERNMIG@petersen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:437b74e6$0$47016$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Hej NG
>
> Jeg er lige starte som pædagogmedhjælper i en børnehave og jeg kunne godt
> tænke mig nogle gode forslag til børnenes eftermiddagsmad. De får engang i
> mellem frugt, knækbrød, boller eller kage. Er der nogen der kan komme på
> andre ideer, modtages de med stort tak...
>
> Mvh Heidi
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408930
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste