/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Pære-brændevin
Fra : Marianne


Dato : 04-11-05 22:46

Hej

År tilbage, hvor jeg var den lykkelige ejer af et pæretræ, satte jeg flasker
på træet og fik pæren til at gro inde i flasken. Efter høst var det så blot
at hænde akvavit på, og 4 år senere havde man en superb pærebrændevin.

Nu har jeg ikke noget pæretræ længere, og faktisk var det ikke så let endda
at få en pære heldigt ned i en flaske. Men man må jo kunne lave samme
pærebrændevin ved blot at lægge en pære i en passende beholder og så hælde
vodka eller lignende på.

Det, jeg er intereresseret i at høre, er, om nogen har erfaring med de
forskellige pæretyper til netop dette formål? Mit træ var af typen Moltke,
men den sort kan ikke lige købes i dag. Umiddelbart tænker jeg så på
gråpærer ...?

Nogen erfaringer?

mvh
marianne



 
 
Bo Warming (05-11-2005)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 05-11-05 06:56

"Marianne" <handelfjerndette@lundbak.dk> wrote in message
news:436bd686$0$158$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> År tilbage, hvor jeg var den lykkelige ejer af et pæretræ, satte jeg
> flasker på træet og fik pæren til at gro inde i flasken. Efter høst
> var det så blot at hænde akvavit på, og 4 år senere havde man en
> superb pærebrændevin.

Sprutten trækker sukker, smag og vand ud af frisk pære - og du kan
lige så godt lægge pærestykker i marmeladeglas og hælde brændevinen på
det.

Slivovitz og grappa udlandet kan noget med at få sten-smag ind i
brændevin fra druer og blommer mm - gid det kunne kopieres, eller
forstås via oplysende indlæg i denne ng.

Aldis billige ferskenaperitif er bedre end hvad du kan lave med
brændevin og ferskener og at lade frugten gro iflasken ændrer ikke
smag - men giver sjovt visuelt konversationsobjekt

Mit blommetræ i haven lugter af marcipan om foråret og jeg tog skud og
lagde i vodka og fik god blomme/konfektmasse-smag i denne
frugtbrændevin - men stort tab af sprut, der blev i bladene.

Macipan er især abrikoskerner og de minder om blommekerner, bl.a. vedr
vanilinaldehyd-cyanid der lugter skønt af Zyklon-B. Alt med måde



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408943
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste