/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kage - anderledes - men god!
Fra : Aksel Petersen


Dato : 03-11-05 21:34





Chokolade - Chili - orange - majs kage. (12 - 16 pers.)

"Chokolade dressing":
50 g halvsød chokolade
30 g bitter chokolade (kan evt. erstattes med cacao pulver)
2 tsk. honning
1 skefuld smør
1/3 kop espresso (eller evt. en skefuld nescafe)

Dej:

225 g smør
1½ kop sukker
5 æg
1/3 kop revet appelsinskal (Kun det yderste lag)
2 skefulde appelsinsaft
1 kop hvedemel
3/4 kop majsmel (fint kværnet)
½ tsk. bagepulver
lidt salt
2 spiseskeer chilipulver
1 kop ristede græskarkerner

"Glasur":

½ kop smeltet orangemarmelade
2 skefulde appelsinsaft
2 skefulde citronsaft
1/3 kop Tequila

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 175 grader
Forbered en form(brød- el. springform) ved at smøre den omhyggeligt og
strø
ganske let med mel.

Chokolade dressing: Smelt chokoladen over svag varme sammen med honning,
smør og kaffe. Rør godt til det er helt glat.

Dej: Bland smør og sukker med mikser, tilsæt 1 æg ad gangen og rør det
til
det er glat og luftigt. Tilsæt den revne appelsinskal og
appelsinsaften og rør igen. Bland de øvrige dej ingredienser og rør det
sammen med dejen og tilsæt græskarkernerne.

Derefter indrøres "Chokolade dressingen" forsigtigt med en gummiskraber,

der opnås en "marmor - effekt". Det hele føres over
i bageformen. Bages 1 - 1½ time - eller til den er gennembagt. Dæk
formen
let med bagepapir, men fjern det efter en halv time
så kagen kan blive lidt brun ovenpå. Efter afkøling tages kagen af formen.

Glasur: Varm marmeladen ganske let, ibland saft og tequila og stryg det
over kagen.

Det er en fyldig kage - af konsistens lidt som eng. plumkage, men noget
mere
lækker. Kan gemmes i
plastikpose i køleskabet.
Serveres f.eks. med drys af flormelis og evt. sammen med friske
appelsinstykker.



Velbekomme



Aksel


----------------------------------------
Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
Den har indtil videre sparet mig for at få 134 spam-mails.
Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
Hent gratis SPAMfighter her: www.spamfighter.dk



 
 
Ukendt (03-11-2005)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 03-11-05 21:53

er hermed gemt til næste test af ny kageopskrift

Mvh
Morten



Aksel Petersen (28-11-2005)
Kommentar
Fra : Aksel Petersen


Dato : 28-11-05 15:43


"Juel" <xSnAbElAstarchild.dk> skrev i en meddelelse
news:436a788d$0$41148$14726298@news.sunsite.dk...
> er hermed gemt til næste test af ny kageopskrift
>
> Mvh
> Morten


Det er vist på tide med en uddybning af min første mail desangående.
Det er ofte så, at man kan ønske sig opskrifter til fornyelse af det
sædvanlige repertoire.
Jeg faldt i svime over den citerede opskrift, som stammer fra Mexico.
Den blev bagt omgående.
Første indtryk var godt. En spændende kage.
Den er ret solid, så derfor kunne vi ikke konsumere den på en gang. Noget
kom i køleskab, resten i fryser.
Nu er det ligesom gejsten er gået lidt af os.
Vi gider ikke se kagen mere, og det sidste er endt på fuglefoderbrættet,
hvor navnlig musvitterne er glade for den.
Vi har bagt den for første - og sidste gang.
Aksel


----------------------------------------
Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
Den har indtil videre sparet mig for at få 205 spam-mails.
Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
Hent gratis SPAMfighter her: www.spamfighter.dk



Ove Kristensen (30-11-2005)
Kommentar
Fra : Ove Kristensen


Dato : 30-11-05 08:01


"Aksel Petersen" <akselp@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:85e7c$438b1761$3e3d87b7$8474@news.arrownet.dk...

> Den er ret solid, så derfor kunne vi ikke konsumere den på en gang. Noget
> kom i køleskab, resten i fryser.

Er der så stadigvæk nogen bund i fryseren? )))

Med venlig hilsen
fra
OveK.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408930
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste