/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
genopvarme spinatret
Fra : lhs


Dato : 12-10-05 17:04

Hej

Jeg har en rest pasta med spinatret som jeg gerne vil spise imorgen, er der
noget for at genopvarme en ret der indeholder spinat ?

Lars HS



 
 
LM (12-10-2005)
Kommentar
Fra : LM


Dato : 12-10-05 21:30

"lhs" <shane(fjern)@get2net.dk> wrote in message
news:434d3408$0$164$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hej
>
> Jeg har en rest pasta med spinatret som jeg gerne vil spise imorgen, er
> der noget for at genopvarme en ret der indeholder spinat ?
>
> Lars HS
I grønkål og spinat findes nitrat som bakterier kan omdanne til nitrit.
Nitrit er et giftstof og det kan ikke fjernes ved opvarmning. Nitrit kan
dannes hvis du f.eks. afkøler grønkålen for langsomt eller ikke opbevarer
den koldt nok. Dette kan være farligt for små børn (under 1 år). Nitrit har
den virkning at blodet får sværere ved at transportere ilt rundt i kroppen.
Så vidt jeg husker (men her er jeg ikke sikker) kan nitrit derfor også være
farligt for ældre.

Med hensyn til persille at er det ok at genopvarme persille der har var
været kogt/stegt med i retten, men hvis man drysser frisk persille på maden
skal man passe på med at genopvarme da jordbakterierne kan danne toxiner
(giftstoffer) som ikke forsvinder ved kogning.



Bo Warming (14-10-2005)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 14-10-05 03:21

"LM" <noway@invalid.dk> wrote in message
news:434d723a$0$84018$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> "lhs" <shane(fjern)@get2net.dk> wrote in message
> news:434d3408$0$164$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>> Jeg har en rest pasta med spinatret som jeg gerne vil spise
>> imorgen, er der noget for at genopvarme en ret der indeholder
>> spinat ?
> I grønkål og spinat findes nitrat som bakterier kan omdanne til
> nitrit.
> Nitrit er et giftstof og det kan ikke fjernes ved opvarmning. Nitrit
> kan
> dannes hvis du f.eks. afkøler grønkålen for langsomt eller ikke
> opbevarer
> den koldt nok. Dette kan være farligt for små børn (under 1 år).
> Nitrit har
> den virkning at blodet får sværere ved at transportere ilt rundt i
> kroppen.
> Så vidt jeg husker (men her er jeg ikke sikker) kan nitrit derfor
> også være
> farligt for ældre.
> Med hensyn til persille at er det ok at genopvarme persille der har
> var
> været kogt/stegt med i retten, men hvis man drysser frisk persille
> på maden
> skal man passe på med at genopvarme da jordbakterierne kan danne
> toxiner
> (giftstoffer) som ikke forsvinder ved kogning.

Alt er giftstof i rette koncentration - ingen er blevet syg af nitrit
fra grønsager

Myten om genopvarmning-fare har intet at gøre med særlig type grønt,
men at 1800-tals køkkenhaver ofte var gødet med menneskegødning. Idag
er fare for bakterievækst ved genopvarmning ikke større fra en slags
blade end fra en anden.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408930
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste