/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
dubbel cream
Fra : René Hvid


Dato : 11-08-05 20:33

Hej Gruppe


Nu er jeg flere gange stødt på at der i engelske opskrifter, står at man
skal bruge dubbel cream, men jeg har ikke kunnet finde dette nogen steder.

er der nogen kender nogle steder hvor dette kan købes.


--
Rene Hvid Pedersen
Alias "Benneweis"
www.ulvenemc.dk
-:I never met a kid I liked:-



 
 
Max (11-08-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 11-08-05 20:46

Hej Rene

> Nu er jeg flere gange stødt på at der i engelske opskrifter, står at man
> skal bruge dubbel cream, men jeg har ikke kunnet finde dette nogen steder.

Selv om det er 48% fedt, kan man så ikke bruge 38% piskefløde istedet ?

Mvh Max




René Hvid (11-08-2005)
Kommentar
Fra : René Hvid


Dato : 11-08-05 21:00


"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> skrev i en meddelelse
news:42fbaa53$0$177$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej Rene
>
>> Nu er jeg flere gange stødt på at der i engelske opskrifter, står at man
>> skal bruge dubbel cream, men jeg har ikke kunnet finde dette nogen
>> steder.
>
> Selv om det er 48% fedt, kan man så ikke bruge 38% piskefløde istedet ?

Nej dansk fløde har slet ikke den samme konsistens, dubbel cream er meget
tykkere og kan fx smøres på scones.


--
Rene Hvid Pedersen
Alias "Benneweis"
www.ulvenemc.dk
-:I never met a kid I liked:-



Thomas Widmann (11-08-2005)
Kommentar
Fra : Thomas Widmann


Dato : 11-08-05 21:05

"Max" <Max_Jens@post9.tele.dk.invalid> writes:

>> Nu er jeg flere gange stødt på at der i engelske opskrifter, står at man
>> skal bruge dubbel cream, men jeg har ikke kunnet finde dette nogen steder.
>
> Selv om det er 48% fedt, kan man så ikke bruge 38% piskefløde istedet ?

Det smager slet ikke ens, og den højere fedtprocent gør, at det har
nogle andre egenskaber. Fx kan det piskes til skum efter at være
blevet blandet med appelsinjuice.

/Thomas
--
Thomas Widmann twid@bibulus.org http://www.twid.bibulus.org
Flat 0/1, 57 Rose Street, Garnethill, Glasgow G3 6SF, Scotland, EU

Max (11-08-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 11-08-05 21:21

Hej Thomas

> Det smager slet ikke ens, og den højere fedtprocent gør, at det har
> nogle andre egenskaber. Fx kan det piskes til skum efter at være
> blevet blandet med appelsinjuice.

Ok, så lærte man også noget nyt idag. Lyder som et spænnende og
lækkert produkt, men som en anden nævner er det nok ikke noget
der kommer på markedet i DK, dertil er det nok ikke politisk korrekt.

Mvh Max



marlene larsen (11-08-2005)
Kommentar
Fra : marlene larsen


Dato : 11-08-05 21:09

jeg er ikke stødt på double cream i danmark men har også eftersøgt det, der
er ikke store chancer for at mejerier begynder at producere federe
mælkeprodukter
det er nok ikke rigtig politisk korrekt !!! ærgeligt for det er et godt
produkt, skal næsten bare rystes for det bliver tykt og lige hældes over
bagsiden af en ske på din irish coffee - i alm opskrifter kan du sagtens
bruge piske men jeg ved ikke til clotted har ikke prøvet det
g"René Hvid" <dsl210448@vip.cypercity.dk> skrev i en meddelelse
news:42fba7dc$0$78285$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
> Hej Gruppe
>
>
> Nu er jeg flere gange stødt på at der i engelske opskrifter, står at man
> skal bruge dubbel cream, men jeg har ikke kunnet finde dette nogen steder.
>
> er der nogen kender nogle steder hvor dette kan købes.
>
>
> --
> Rene Hvid Pedersen
> Alias "Benneweis"
> www.ulvenemc.dk
> -:I never met a kid I liked:-
>
>



Klaus Alexander Seis~ (12-08-2005)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 12-08-05 09:54

Marlene Larsen skrev:

> der er ikke store chancer for at mejerier begynder at producere
> federe mælkeprodukter det er nok ikke rigtig politisk korrekt !

Det skal du ikke sige. Irma fører bl.a. en dejlig "Jersey Maxi Sødmælk"
der indeholder ca. 5,7 % mælkefedt, og Arla har vist et tilsvarende pro-
dukt.

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
Copenhagen, Denmark
http://streetkids.dk/

Peter Westh (11-08-2005)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 11-08-05 21:49

"René Hvid" <dsl210448@vip.cypercity.dk> skrev i en meddelelse
news:42fba7dc$0$78285$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
> Hej Gruppe
>
>
> Nu er jeg flere gange stødt på at der i engelske opskrifter, står at man
> skal bruge dubbel cream, men jeg har ikke kunnet finde dette nogen steder.
>
> er der nogen kender nogle steder hvor dette kan købes.

Det kan det svjv ikke.

Men ifølge vores allesammens Camilla Plum kan man lave det selv:

"Dobbeltfløden får man ved at købe 5 dl piskefløde, hælde den op i en kande,
og lade den stå til næste dag, hvor man så skummer de øverste 3 dl fed fløde
af, og bruger resten til noget andet."

Jeg har ikke selv prøvet.

MVH

Peter



Aksel.pe (11-08-2005)
Kommentar
Fra : Aksel.pe


Dato : 11-08-05 21:55

Peter Westh wrote:
Men ifølge vores allesammens Camilla Plum kan man lave det selv:
>
> "Dobbeltfløden får man ved at købe 5 dl piskefløde, hælde den op i en kande,
> og lade den stå til næste dag, hvor man så skummer de øverste 3 dl fed fløde
> af, og bruger resten til noget andet."
>
> Jeg har ikke selv prøvet.
>
> MVH
>
> Peter
>

..
Jeg tvivler på, at denne fremgangsmåde kan bruges nu til dags. Jeg
mener, at fløden imodsætning til "gamle dage"- ligesom mælken - bliver
pasteuriseret.
Aksel


Aksel.pe (11-08-2005)
Kommentar
Fra : Aksel.pe


Dato : 11-08-05 21:57

Aksel.pe wrote:
>
> .
> Jeg tvivler på, at denne fremgangsmåde kan bruges nu til dags. Jeg
> mener, at fløden imodsætning til "gamle dage"- ligesom mælken - bliver
> pasteuriseret.
> Aksel
>

Undskyld - jeg mente selvfølgelig :homogeniseret.
Aksel


Peter Westh (11-08-2005)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 11-08-05 22:38

" Aksel.pe" <" Aksel.pe"@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:63149$42fbbba5$3e3d87b7$21776@news.arrownet.dk...
> Undskyld - jeg mente selvfølgelig :homogeniseret.

Piskefløde bliver ikke homogeniseret, så kan den ikke piskes.

MVH

Peter



Peter Westh (11-08-2005)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 11-08-05 22:41

"Peter Westh" <pwesth@fjern.hum.ku.dk> skrev i en meddelelse
news:42fbc53e$0$142$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>" Aksel.pe" <" Aksel.pe"@hotmail.com> skrev i en meddelelse
>news:63149$42fbbba5$3e3d87b7$21776@news.arrownet.dk...
>> Undskyld - jeg mente selvfølgelig :homogeniseret.
>
> Piskefløde bliver ikke homogeniseret, så kan den ikke piskes.

Se
http://www.mejeri.dk/smcms/mejeri_dk/Fra_ko_til_forbruger/Find_et_svar/Maelk_og_floede/Index.htm?ID=4618

/P

/P



Rene' Hjorth (12-08-2005)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 12-08-05 08:23

[René Hvid | Thu, 11 Aug 2005 21:32:41 +0200]

>er der nogen kender nogle steder hvor dette kan købes.

Til en hurtig vending tror jeg du kan bruge en blanding af 2/3 piskefløde
(pjaskefløde) og 1/3 mascarpone som du rører sammen.

Men ja, god dobbelt-centrifugeret fed piskefløde ville være godt på hylderne
i supermarkederne. Der er et par af de små (ikke-Arla) mejerier der lavet
det til restuaranter på bestilling, men ikke til forbrugerne (endnu).

René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk

Jens Bruun (12-08-2005)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 12-08-05 16:14

"Rene' Hjorth" <rhjorth@spamcop.net> skrev i en meddelelse
news:ofjof1dd1hgukd5teohl4tfj3kecbo6kl9@4ax.com

> Men ja, god dobbelt-centrifugeret fed piskefløde ville være godt på
> hylderne i supermarkederne.

Helt enig.

> Der er et par af de små (ikke-Arla)
> mejerier der lavet det til restuaranter på bestilling, men ikke til
> forbrugerne (endnu).

Jeg mener, jeg så Mik Schack have en stor bøtte fra et fynsk mejeri i en
"Hjemmeservice" for noget tid siden. Den havde konsistens som græsk yoghurt
og var gullig. Jeg mener også at huske ham fortælle, at den kun blev solgt
til restauranter.

Måske en mail-storm til Øllingegaard kan udvirke mirakler?

--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 7/22/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery



Ole Stigaard (12-08-2005)
Kommentar
Fra : Ole Stigaard


Dato : 12-08-05 17:19

Fri, 12 Aug 2005 17:13:36 +0200, Jens Bruun <bruun_jens@hotmail.com> skrev:

> "Rene' Hjorth" <rhjorth@spamcop.net> skrev i en meddelelse
> news:ofjof1dd1hgukd5teohl4tfj3kecbo6kl9@4ax.com
>
>> Men ja, god dobbelt-centrifugeret fed piskefløde ville være godt på
>> hylderne i supermarkederne.
>
> Helt enig.
>
>> Der er et par af de små (ikke-Arla)
>> mejerier der lavet det til restuaranter på bestilling, men ikke til
>> forbrugerne (endnu).
>
> Jeg mener, jeg så Mik Schack have en stor bøtte fra et fynsk mejeri i en
> "Hjemmeservice" for noget tid siden. Den havde konsistens som græsk
> yoghurt
> og var gullig. Jeg mener også at huske ham fortælle, at den kun blev
> solgt
> til restauranter.
>
> Måske en mail-storm til Øllingegaard kan udvirke mirakler?
>


Øllingegaard producerer en 52% creme Fraiche til restauranter på
bestilling, så mon ikke de også vil kunne klare en double cream?

Ole

Rene' Hjorth (08-09-2005)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 08-09-05 09:32

[Jens Bruun | Fri, 12 Aug 2005 17:13:36 +0200]

>Måske en mail-storm til Øllingegaard kan udvirke mirakler?

Jeg tror nærmere at det er supermarkederne der skal påvirkes. Mange
fødevareproducter (bl.a. mig selv) står klar med mange nye spændende
produkter - men det er en kostbar og tidskrævende process for
supermarkederne at tage nye varer ind (og de er ofte nødt til at droppe
andre varer for at kunne gøre det), så de gør det kun hvis de føler at der
er et behov.

Jeg ved fra flere indkøbere at de opfordringer de får fra kunderne, er en
meget stor del af den vægtning de foretager for at tage nye produkter ind,
men det er meget få kontakter de får, så beslutningsgrundlaget er sparsomt.

Så - ønsker man andre varer hos sin lokale købmand, så snak med ham. Ønsker
man andre varer i sit supermarkede, så skriv til deres fællesindkøb pr. brev
eller e-mail - det betyder noget!

René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk

Du er hvad du spiser~ (13-08-2005)
Kommentar
Fra : Du er hvad du spiser~


Dato : 13-08-05 15:28

Osted Mejeri, mellem Roskilde og Ringsted producerer en udmærket
dubbel-cream, men jeg ville hok ringe dertil først, hvornår de har den.

Henrik
"René Hvid" <dsl210448@vip.cypercity.dk> skrev i en meddelelse
news:42fba7dc$0$78285$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
> Hej Gruppe
>
>
> Nu er jeg flere gange stødt på at der i engelske opskrifter, står at man
> skal bruge dubbel cream, men jeg har ikke kunnet finde dette nogen steder.
>
> er der nogen kender nogle steder hvor dette kan købes.
>
>
> --
> Rene Hvid Pedersen
> Alias "Benneweis"
> www.ulvenemc.dk
> -:I never met a kid I liked:-
>
>



Kevin Edelvang (14-08-2005)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 14-08-05 00:18

På venlig forespørgsel svarede Øllingegård således:

"Du kan købe double cream i Inco - fra Osted Mejeri.

Du kan også bestille det hos os - dagen før du skal bruge det: 48 28 41 51"

Så er der da en grund mere til at køre i Inco engang imellem.

Mvh
Kevin Edelvang



Rene' Hjorth (08-09-2005)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 08-09-05 09:33

[Kevin Edelvang | Sun, 14 Aug 2005 01:18:13 +0200]

>Så er der da en grund mere til at køre i Inco engang imellem.

Afgjort - tak for hintet!

René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408945
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste