/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Othello blev en hård banan!
Fra : Margrete Johansen


Dato : 07-08-05 06:56

Hej gruppe.

Igår lavede jeg en Othellolagkage efter alle kunstens regler; MEN
chokoladen
på toppen var hård! Det betyder at kagen var meget svær at skære. Jeg tog
bare et par håndfulde god chokolade og smeltede det over vandbad, hældte
en
smule vand i og smurte det ud på kagen. Hvad skulle jeg ha' gjort, for at
gøre det rigtigt?

Den smagte som den skulle, men den kom jo ikke på tallerknerne i pæne
stykker og jeg ville egentlig også gerne ha' haft den lidt mere sumpet end
den var. Og nej, der var ingen bananer i, bare rolig.

Margrete



--
Jeg beskyttes af den gratis SPAMfighter til privatbrugere.
Den har indtil videre sparet mig for at få 434 spam-mails.
Betalende brugere får ikke denne besked i deres e-mails.
Hent gratis SPAMfighter her: www.spamfighter.dk



 
 
es (07-08-2005)
Kommentar
Fra : es


Dato : 07-08-05 07:40

Øv og så efter al det besvær...

Det du har fremstillet er chokoladeovertræk og det skal være
sprødt/hårdt. Men det er bedre til marcipanbrød...

Her følger en afskrift fra min bagebibel, som jeg hermed anbefaler:
Politikens store bagebog af Anne Majgaard. Den sikrer i særklasse
vellykkede resultater bare man følger opskrifterne, og den har svar
på næsten alle livets bagespørgsmål (som der er ufatteligt mange af


BLANK CHOKOLADEGLASUR

100 gr fin mørk chokolade
1 dl mælk
50 gr sukker
60 gr smør
2 spsk kakao

Hak chokoladen.
Giv mælk, sukker og smør et opkog og sigt kakaoen i. Tag gryden fra
varmen og tilsæt den hakkede chokolade. Lad den stå i 5 min. og pisk
så glasuren godt sammen.

Glasuren er smørbar når den er afkølet. Den løber godt ud, mens den
endnu er lunken, så den er nem at arbejde med.
Portionen rækker til overtræk på top og sider på en hel lagkage.
Skal kun toppen glaseres, er en halv portion nok. Blank chokoladeglasur
egner sig til kager, hvor en helt glat, blank overflade ønskes, fx
lagkager.

Variation:
Blank hvid chokoladeglasur. Brug 100 gr hvid chokolade, kun 3/4 dl
mælk, 60 gr smør og 40 gr flormelis. Udelad kakao og tilsæt et par
dråber citronsaft.

Hilsen Esther


Padre (07-08-2005)
Kommentar
Fra : Padre


Dato : 07-08-05 07:46

"Margrete Johansen" <mamajohsFJERN@worldonline.dk> wrote in message
news:42f5a286$0$37015$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> smule vand i og smurte det ud på kagen. Hvad skulle jeg ha' gjort, for at
> gøre det rigtigt?


Du skulle have blandet smør i. 50 gram smør til 125 gram chokolade.

Padre



Margrete Johansen (07-08-2005)
Kommentar
Fra : Margrete Johansen


Dato : 07-08-05 08:02


"Padre" <spirito_santo@yahoo.com> wrote in message
news:42f5ae19$0$28383$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
> "Margrete Johansen" <mamajohsFJERN@worldonline.dk> wrote in message
> news:42f5a286$0$37015$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
>> smule vand i og smurte det ud på kagen. Hvad skulle jeg ha' gjort, for at
>> gøre det rigtigt?
>
>
> Du skulle have blandet smør i. 50 gram smør til 125 gram chokolade.
>
> Padre
Tak for gode svar - nu må jeg jo på den igen - ØV, det bliver familien ikke
glade for (Fniis)

Margrete



Nette (07-08-2005)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 07-08-05 22:46


"Margrete Johansen" skrev

> Hvad skulle jeg ha' gjort, for at
> gøre det rigtigt?

Efter MIN smag... lavet noget mørkt glasur i stedet for.

Nette



Margrete Johansen (08-08-2005)
Kommentar
Fra : Margrete Johansen


Dato : 08-08-05 20:56


>
> Efter MIN smag... lavet noget mørkt glasur i stedet for.
>
> Nette

Så er det jo ikke en Othellokage, vel?

Margrete



Nette (08-08-2005)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 08-08-05 23:09


"Margrete Johansen" skrev

> Så er det jo ikke en Othellokage, vel?

Jo da.

Nette



Ebbe Kristensen (16-08-2005)
Kommentar
Fra : Ebbe Kristensen


Dato : 16-08-05 14:19

Margrete Johansen wrote:

> > Du skulle have blandet smør i. 50 gram smør til 125 gram chokolade.
> >
> > Padre
> Tak for gode svar - nu må jeg jo på den igen - ØV, det bliver familien ikke
> glade for (Fniis)

Hvis resultatet skal være helt perfekt bør du bruge usaltet smør.

Ebbe


Padre (17-08-2005)
Kommentar
Fra : Padre


Dato : 17-08-05 10:18

ja for pokker, det glemte jeg - *u*saltet smør. Det smager bedre
sådan.

[knæfald i retning af Ali Babs grav]

Padre


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408934
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste