/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Så klam er din mad.....
Fra : Sputkin


Dato : 29-07-05 08:54
 
 
Jens Bruun (29-07-2005)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 29-07-05 10:08

"Sputkin" <1aczph@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:dccn9r$10g7$1@newsbin.cybercity.dk

> Velbekomme.......
>
> http://ekstrabladet.dk/VisArtikel.iasp?PageID=304047

Artiklen bærer tydeligt præg af, at det er agurketid. Hvad er det lige, EB
harcelerer over? Er det forekomsten af f.eks. fiskeorm i frisk fisk, der er
problematisk? Jamen så må vi jo hellere afskaffe frisk fisk. Er det
forekomsten af gelatine, udvundet af knogler, skind og brusk, i vingummi,
der er problematisk? Jamen så må vi jo hellere afskaffe vingummi. Skal vi
også holde op med at spise friske hindbær, fordi der ofte er små larver i
dem?

Fødevarer har alle dage indeholdt naturlige dele, vi i vore dage væmmes ved,
når vi snakker om dem. Det er noget pjat og er bare med til at fremmedgøre
vort forhold til naturlige fødevarer endnu mere. De lande, vi normalt
fremhæver for deres gastronomi, har et helt anderledes afslappet forhold
til, hvor på dyret fødevarene kommer fra, så længe det ikke er usundt, og så
længe det smager godt.

Diskussionen om brug kunstige tilsætningsstoffer og kemikalier er derimod
relevant og vigtig.

--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 7/22/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery



Ole Stigaard (29-07-2005)
Kommentar
Fra : Ole Stigaard


Dato : 29-07-05 11:00

Fri, 29 Jul 2005 11:08:17 +0200, Jens Bruun <bruun_jens@hotmail.com> skrev:

snip...
> Er det
> forekomsten af gelatine, udvundet af knogler, skind og brusk, i vingummi,
> der er problematisk? Jamen så må vi jo hellere afskaffe vingummi.
....snap
Man kunne jo også bare gå over til at bruge agaragar eller et andet
vegetabilsk produkt i stedet for animalsk gelantine!

Ole

Q (29-07-2005)
Kommentar
Fra : Q


Dato : 29-07-05 12:05


"Ole Stigaard" <spam1@stigaard.net> skrev i en meddelelse
news.sun52jn673aafo@dpiii...
> Fri, 29 Jul 2005 11:08:17 +0200, Jens Bruun <bruun_jens@hotmail.com>
skrev:
>
> snip...
> > Er det
> > forekomsten af gelatine, udvundet af knogler, skind og brusk, i
vingummi,
> > der er problematisk? Jamen så må vi jo hellere afskaffe vingummi.
> ...snap
> Man kunne jo også bare gå over til at bruge agaragar eller et andet
> vegetabilsk produkt i stedet for animalsk gelantine!

Vil forbrugeren betale for den ekstra omkostning ?

/peter



Ole Stigaard (29-07-2005)
Kommentar
Fra : Ole Stigaard


Dato : 29-07-05 15:05

Fri, 29 Jul 2005 13:05:07 +0200, Q <Q@Q.Q> skrev:


>> Man kunne jo også bare gå over til at bruge agaragar eller et andet
>> vegetabilsk produkt i stedet for animalsk gelantine!
>
> Vil forbrugeren betale for den ekstra omkostning ?

Jeg vil.
Desuden er prisforskellen minimal i forhold til udsalgsprisen.

Ole

Q (29-07-2005)
Kommentar
Fra : Q


Dato : 29-07-05 10:40


"Sputkin" <1aczph@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:dccn9r$10g7$1@newsbin.cybercity.dk...
> Velbekomme.......
>
> http://ekstrabladet.dk/VisArtikel.iasp?PageID=304047

Det er fint nok at de forsøger at køre en skræmmekampagne, men jeg har lige
et par kommentarer:

1: Fars: Er folk villige til at betale fuld kødpris for fars?.. Folk
forventer generelt at fars er billigt, men er det overhovedet så slemt at
farsen har været et par dage undervejs, hvis bare det er foregået under
hygiejniske forhold?

2: Tilsætningsstoffer der udvindes fra ting vi opfatter som "klamme":
Smutter du til østen spiser de med største fornøjelse tang, hunde, slanger,
sø-uhyrer, abehjerner osv. At et tilsætningsstof som anvendes i begrænset
omfang er udvindet fra skjoldlus skræmmer mig ikke... Stortset alt den gule
ost vi spiser i vesten er lavet med osteløbe udvundet fra kalve og i nogen
tilfælde grise.. Visse produkter fremstilles endda ved hjælp af rendyrkede
tarmbakterie kulturer ( der er altså ikke lort i produkterne, men
lortebakterier )

3: Guacomole uden avocadoer: Er folk villige til at betale prisen ?

4: Fødevaresikkerhed: Sålænge produktet er frit for sygdomsfremkaldende
bakterier og div. giftstoffer hvad skulle problemet så bestå i ?

5: Orm i fisk: Det er da ikke nogen nyhed at der er orm i fisk, og det er
hverken fiskeren eller fiskehandlerens skyld. At man bør fryse fisken først
bør da sidde på rygraden, ligesom det efterhånden er gået op for danskerne
at man bør holde råt kød og rå grønsager adskilt inden tilberedning.. Udover
det er de orm såvidt jeg kan gennemskue kun et problem med fiskeretter der
spises uden opvarmning?

/peter



Bo Warming (31-07-2005)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 31-07-05 18:51

"Q" <Q@Q.Q> wrote in message
news:cOmGe.62651$Fe7.201685@news000.worldonline.dk...
>
> "Sputkin" <1aczph@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:dccn9r$10g7$1@newsbin.cybercity.dk...
>> Velbekomme.......
>>
>> http://ekstrabladet.dk/VisArtikel.iasp?PageID=304047
>
> Det er fint nok at de forsøger at køre en skræmmekampagne, men jeg har
> lige
> et par kommentarer:
>
> 1: Fars: Er folk villige til at betale fuld kødpris for fars?.. Folk
> forventer generelt at fars er billigt, men er det overhovedet så slemt at
> farsen har været et par dage undervejs, hvis bare det er foregået under
> hygiejniske forhold?
>
> 2: Tilsætningsstoffer der udvindes fra ting vi opfatter som "klamme":
> Smutter du til østen spiser de med største fornøjelse tang, hunde,
> slanger,
> sø-uhyrer, abehjerner osv. At et tilsætningsstof som anvendes i begrænset
> omfang er udvindet fra skjoldlus skræmmer mig ikke... Stortset alt den
> gule
> ost vi spiser i vesten er lavet med osteløbe udvundet fra kalve og i nogen
> tilfælde grise.. Visse produkter fremstilles endda ved hjælp af rendyrkede
> tarmbakterie kulturer ( der er altså ikke lort i produkterne, men
> lortebakterier )
>
> 3: Guacomole uden avocadoer: Er folk villige til at betale prisen ?
>
> 4: Fødevaresikkerhed: Sålænge produktet er frit for sygdomsfremkaldende
> bakterier og div. giftstoffer hvad skulle problemet så bestå i ?
>
> 5: Orm i fisk: Det er da ikke nogen nyhed at der er orm i fisk, og det er
> hverken fiskeren eller fiskehandlerens skyld. At man bør fryse fisken
> først
> bør da sidde på rygraden, ligesom det efterhånden er gået op for danskerne
> at man bør holde råt kød og rå grønsager adskilt inden tilberedning..
> Udover
> det er de orm såvidt jeg kan gennemskue kun et problem med fiskeretter der
> spises uden opvarmning?

Er nogen blevet syge af orm i fisk, hertillands i de sidste 100 år?
Det tror jeg ikke.

Der er intet affald ved halskød og smag er næppe forskellig fra andet - det
emne undgår avisrne.

Folk har altid sparet ved at få findelt kød - at min mor ønskede at se
filekød blive kødhakket til hakkeøfferne var rent pjat og snobberi



J.A.F. Pedersen (29-07-2005)
Kommentar
Fra : J.A.F. Pedersen


Dato : 29-07-05 12:36

Sputkin skrev:

> Velbekomme.......

> http://ekstrabladet.dk/VisArtikel.iasp?PageID=304047

Der er vel ingen voksne mennesker, der tager EB og deres "eksperter"
alvorligt?

De overlever på sensationel skræmmekampagne, fordi nogen åbenbart gør. Lad
dem dog dø i fred.

JAF



Max (29-07-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 29-07-05 15:13

Hej

> Velbekomme.......
>
> http://ekstrabladet.dk/VisArtikel.iasp?PageID=304047

Det kan da ikke afskrække når man kikker lidt på hvor gode
mænd er til at vaske hænder på toilettet når de er ude og spise
eller hvad der foregår ofte i dobbeltsengen :)

Mvh Max



Erling Hansen (30-07-2005)
Kommentar
Fra : Erling Hansen


Dato : 30-07-05 05:40

Sputkin <1aczph@hotmail.com> wrote:

> Velbekomme.......
>
> http://ekstrabladet.dk/VisArtikel.iasp?PageID=304047

Lidt ulækkert før morgenmaden.
eh

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408934
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste