/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
tørning af chilli?
Fra : Test


Dato : 09-07-05 08:24

Hejsa,

Jeg er den lykkelige ejer af et Habanero Chili træ (verdens stærkeste
chili). Træet har det så godt at det vælter i chili. Jeg ville dog gerne
tørre disse frugter, sådan at de kunne opbevares længere.

Nogle herinde som har erfaring med tørning af frugt osv, som kunne komme med
et forslag?

Lars



 
 
Renate Jacobsen (09-07-2005)
Kommentar
Fra : Renate Jacobsen


Dato : 09-07-05 08:38


"Test" <qartou@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:42cf7ba1$0$78283$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
> Hejsa,
>
> Jeg er den lykkelige ejer af et Habanero Chili træ (verdens stærkeste
> chili). Træet har det så godt at det vælter i chili. Jeg ville dog gerne
> tørre disse frugter, sådan at de kunne opbevares længere.
>
> Nogle herinde som har erfaring med tørning af frugt osv, som kunne komme
> med et forslag?
>
> Lars

Hej Lars,

Når vi tørrer chili, så foregår det i et tørreapparat som kan fåes her:
http://www.hjemmeproduktion.dk/shop/default.asp?setlng=1&catID=58

Desværre er dette en ret dyr løsning, hvis ikke man har rigtig meget der
skal tørres. Alternetivt kan du bruge ovenen ved ca. 50-60 grader i rigtig
mange timer. Gerne 6-8 timer og så afkøling - Derefter 3 timer mere og
afkøling. Herefter et par timer og afkøling indtil frugterne er gennemtørre.
Du kan dog aldrig få al væden ud ved tørring i ovnene.

Frugten skylles, skæres op, kerner og frøvægge fjernes (husk
gummihansker!!!) og frugterne skæres i mindre stykker. Denne fremgangsmåde
bruges ved begge tørringsmetoder.

Efter endt tørring, kan du bruge en morter til at støde chilien til pulver.
Vi støder temmelig groft, fordi den alt for fine chili har det med at
"støve" og kilde i næsen. *G*

Hvis du skulle få mod på at prøve med et tørreapparat, så er der masser af
muligheder for at tørre andet end chili. Næsten alle slags frugt kan tørres
i en sådan een tingest, og jeg bruger den også til at tørre kogte
leverbidder til min hund.

Mvh. Renate



Harry Lund (09-07-2005)
Kommentar
Fra : Harry Lund


Dato : 09-07-05 08:58

Tørring af frugt/ krydderier/ m.v. gøres i solen eller i en ovn (bagepapir i
en bradepande og svag langvarig varme med halvåben ovndør )
MEN ,MEN hvor har du dit chilitræ fra .Sådan et vil jeg også gerne have.
Venlig Hilsen
Harry



Lars Kristensen (09-07-2005)
Kommentar
Fra : Lars Kristensen


Dato : 09-07-05 14:55

Harry Lund wrote:

> Tørring af frugt/ krydderier/ m.v. gøres i solen eller i en ovn (bagepapir i
> en bradepande og svag langvarig varme med halvåben ovndør )
> MEN ,MEN hvor har du dit chilitræ fra .Sådan et vil jeg også gerne have.

Også her. Mon det er muligt at "få" en aflægger?

- Lars

Peter Fleinert (10-07-2005)
Kommentar
Fra : Peter Fleinert


Dato : 10-07-05 21:32

Hvor Lars har sin plante fra ved jeg ikke. Men jeg har selv fremavlet et
par stykker ved at købe frisk habanero i det lokale supermarked, og har
derefter sået frøene. Har indtil videre haft stor succes med det, så jeg
kan ikke se hvorfor man skal løbe dyre chillifrø specielt til formålet.
Hilsen Peter.

Jens Bruun (09-07-2005)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 09-07-05 09:54

"Test" <qartou@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:42cf7ba1$0$78283$157c6196@dreader1.cybercity.dk

> Nogle herinde som har erfaring med tørning af frugt osv, som kunne
> komme med et forslag?

Jeg hænger mine op i et trådnet i køkkenvinduet foran en lille mekanisk
ventilator, der er i vinduet. Det fungerer til UG med kryds og slange, når
jeg ikke lægger for mange frugter i nettet. Du kan jo prøve dig lidt frem,
og eventuelt benytte flere net, hvis du har rigtig mange.

--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 7/8/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery



Janne Poulsen (09-07-2005)
Kommentar
Fra : Janne Poulsen


Dato : 09-07-05 15:45

Det lyder som en effektiv plante. Mine står udendørs og sætter først frugt i
sensommeren. Men på det tidspunkt plejer jeg at fryse dem. Bare ned i en
pose og så på frys. Det fungerer fint. Jeg har også prøvet at eddikesylte
dem - vineddike, krydderier og salt. Smager godt, men meget hot.
"Test" <qartou@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:42cf7ba1$0$78283$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
> Hejsa,
>
> Jeg er den lykkelige ejer af et Habanero Chili træ (verdens stærkeste
> chili). Træet har det så godt at det vælter i chili. Jeg ville dog gerne
> tørre disse frugter, sådan at de kunne opbevares længere.
>
> Nogle herinde som har erfaring med tørning af frugt osv, som kunne komme
> med et forslag?
>
> Lars
>



Kim Schulz (15-07-2005)
Kommentar
Fra : Kim Schulz


Dato : 15-07-05 21:45

On Sat, 9 Jul 2005 09:24:23 +0200
"Test" <qartou@yahoo.dk> wrote:

> Hejsa,
>
> Jeg er den lykkelige ejer af et Habanero Chili træ (verdens stærkeste
> chili). Træet har det så godt at det vælter i chili. Jeg ville dog
> gerne tørre disse frugter, sådan at de kunne opbevares længere.
>
> Nogle herinde som har erfaring med tørning af frugt osv, som kunne
> komme med et forslag?

Jeg binder et kort stykke ståltråd om stilken (evt. ved at stikke den
igennem stilken) og bøjer den så den bliver en lille krog.
Derefter hænger jeg dem op på en "tørresnor" i køkkenet hvor de så
hænger til jeg får tid til at knuse dem, bruge dem eller pakke dem med.
Sådan har jeg gjort i snart mange år og har hvert år godt held med at
tage nogle frø fra disse tørrede frugter og så bruger dem til næste års
planter (chili planter i dk er typisk et-årige). I år blev det til
omkring 200 planter af sorterne habanero, jalapeños, Pimiento Hot,
Anaheim og så lige lidt cayenne.



--
Kim Schulz | Need a Content Management System for your website? Go
Geek by nature | get Fundanemt at : http://www.fundanemt.com New
schulz.dk | version out now!

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408934
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste