/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Forslag til opskrift med hvidvin?
Fra : Ole Laursen


Dato : 23-06-05 22:16

Hej,

Nogle der har et godt forslag til aftensmad hvor der indgår hvidvin i
opskriften?

Kylling i hvidvin fra Karolines Køkken (kyllingelår i
hvidvinsflødesovs med bacon og pasta til) og osso buco dur ikke, det
har vi nemlig lige fået.

--
Ole Laursen
http://www.cs.aau.dk/~olau/

 
 
Max (23-06-2005)
Kommentar
Fra : Max


Dato : 23-06-05 22:26

Hej Ole

> Nogle der har et godt forslag til aftensmad hvor der indgår hvidvin i
> opskriften?

Risotto

Mvh Max



Mads Thorning Peders~ (23-06-2005)
Kommentar
Fra : Mads Thorning Peders~


Dato : 23-06-05 22:26

Damp et par blade savoykål i hvidvin, pak dem omkring et stykke fisk efter
egen smag sammen med et par strimler rødløg og evt. lidt ost, hold bladene
på plads med et par tandstikkere og damp pivtøjet i hvidvin.

Mens det damper lystigt koges en gang båndpasta, det sidste minuts tid eller
så'rn koges gulerodsstrimler skåret med tyndskræller eller skrællekniv (er
det i grunden det samme?!!) og et par tallerkener varmes i ovnen.

Bland pasta og gulerod godt sammen, anret det på tallerkenen, smæk
fiskepakken ovenpå og server med friskbagt brød


"Ole Laursen" <olau@cs.aau.dk> skrev i en meddelelse
news:tv83br8lqpi.fsf@homer.cs.aau.dk...
> Hej,
>
> Nogle der har et godt forslag til aftensmad hvor der indgår hvidvin i
> opskriften?
>
> Kylling i hvidvin fra Karolines Køkken (kyllingelår i
> hvidvinsflødesovs med bacon og pasta til) og osso buco dur ikke, det
> har vi nemlig lige fået.
>
> --
> Ole Laursen
> http://www.cs.aau.dk/~olau/



Christian Hansen (24-06-2005)
Kommentar
Fra : Christian Hansen


Dato : 24-06-05 08:16

Hej Ole

Sauter 2 spsk hakkede løg, 2 spsk hakket selleri og 2 spsk hakkede
gulerødder bløde i 2 spsk olivenolie og 45 gram smør. Tilsæt 500g hakket
oksekød or rør i ca. 5 minutter til kødet har mistet den røde farve.
Tilsæt 2½ dl. hvidvin og lad saucen koge ved jævn varme til vinen er
fordampet. Hæld 1 1/4 mælk i sammen med lidt muskatnød og lad det koge
igen til væsken er fordampet. Tilsæt 750g friske tomater eller
dåsetomater uden kerner, grofthakkede med væde. Lad saucen simre 3 - 4
timer og rør i den af og til.- Hvis saucen begynder at koge tør og
brænde fast, tilsættes lidt kalve- eller hønsefond eller vand. Smag til
med salt og peber inden den bruges.

Noter: Jeg sauterede også 4 til 5 fed hvidløg skåret i skiver, ligesom
jeg tilsatte oregano til sidst. Der skal bruge fond, da den koger ret
tyk ellers. Der bliver 4 portionsstørrelser - eller 2 mandeportioner.

Ligeledes brugte jeg bare en hel gulerod og et helt løg - jeg målte ikke
af i spsk.

I lasagnen lægger du så kødsovs, bechamelsauce og parmasanost mellem
hvert lag lasagneplader.

Bechamelsaucen bliver i øvrigt ekstra god, hvis man lige bringer mælken
i kog, tager den af blusset, tilsætter peberkorn, lauerbærblade og lidt
løg i skriver og lader det stå at trække i ~10 minutter, hvorefter man
bager op - uden tilsætningsstofferne self :)

Ca 30 minutter i ovn.

Opskriften kommer fra "Den klassiske køkkenskole" og kan varmt anbefales.

Bemærk, at den smager ekstra godt, hvis man også tilsætter et skvæt jolly.

Mvh Christian

Ole Laursen wrote:
> Hej,
>
> Nogle der har et godt forslag til aftensmad hvor der indgår hvidvin i
> opskriften?
>
> Kylling i hvidvin fra Karolines Køkken (kyllingelår i
> hvidvinsflødesovs med bacon og pasta til) og osso buco dur ikke, det
> har vi nemlig lige fået.
>

Thanh Nhi Nguyen (24-06-2005)
Kommentar
Fra : Thanh Nhi Nguyen


Dato : 24-06-05 09:00


Ja da... alle former for dampede muslinger...
Se linket herunder.

http://www.maduniverset.dk/show_opskrift.phtml?uid=2791



"Ole Laursen" <olau@cs.aau.dk> skrev i en meddelelse
news:tv83br8lqpi.fsf@homer.cs.aau.dk...
> Hej,
>
> Nogle der har et godt forslag til aftensmad hvor der indgår hvidvin i
> opskriften?
>
> Kylling i hvidvin fra Karolines Køkken (kyllingelår i
> hvidvinsflødesovs med bacon og pasta til) og osso buco dur ikke, det
> har vi nemlig lige fået.
>
> --
> Ole Laursen
> http://www.cs.aau.dk/~olau/



Ukendt (24-06-2005)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 24-06-05 12:53

t forslag er et fiskefad..

TAg noget torsk, langefilet, brosme el.lign og læg i bunden af et ovnfast
fad.
Ovenpå kommes der ristede champignon, løg skåret i stykker/ringe, og noget
peberfrugt, skåret i strimler/ringe.
Drys karry hen over.

Så hælder du noget hvidvin og piskeflæde henover og sætter det i ovnen ved
200 grader i ca ½ time..

Bryder man sig om varme rejer, kan man drysse nogle over og være med i ovnen
de sidste par minutter.

Retten serveres med pasta, gerne frisk pasta, og noget godt flute.

Til retten kan man jo passende drikke resten af hvidvinen..

Velbekomme

Louise


> Hej,
>
> Nogle der har et godt forslag til aftensmad hvor der indgår hvidvin i
> opskriften?
>
> Kylling i hvidvin fra Karolines Køkken (kyllingelår i
> hvidvinsflødesovs med bacon og pasta til) og osso buco dur ikke, det
> har vi nemlig lige fået.
>
> --
> Ole Laursen
> http://www.cs.aau.dk/~olau/



Ole Laursen (24-06-2005)
Kommentar
Fra : Ole Laursen


Dato : 24-06-05 22:33

Ole Laursen <olau@cs.aau.dk> writes:

> Nogle der har et godt forslag til aftensmad hvor der indgår hvidvin i
> opskriften?

Tak for de mange gode forslag. Nu har jeg også et par stykker til
næste gang jeg står med samme problem.

--
Ole Laursen
http://www.cs.aau.dk/~olau/

Kevin Edelvang (28-06-2005)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 28-06-05 10:56

Ole Laursen wrote:

> Nogle der har et godt forslag til aftensmad hvor der indgår hvidvin i
> opskriften?

Nys hjemvendt fra Rom (uuuhm, en god tur), må jeg naturligvis bidrage med
den romerske klassikker Saltimbocca alla romana:

En schnitzel af kalveinderlår gives et ordentligt lag tæsk (hammer eller
plade, der *ikke* "punkterer" kødet) og skæres ud i stykker på størrelse med
parmaskinkeskiver. Hver skive belægges med et par friske salvieblade og en
skive parmaskinke. Dernæst vendes de i mel krydret med salt og peber og
steges en til to minutter på hver side i en blanding af smør og olivenolie.
Skru helt op for varmen og tilsæt en halv deciliter hvidvin pr. "filet". Når
hvidvinen sammen med melet er kogt ind til en tyk sovs, serveres med dit
yndlingstilbehør. F.eks. en god salat på den italienske maner.

Mvh
Kevin Edelvang



Niels Elgaard Larsen (03-07-2005)
Kommentar
Fra : Niels Elgaard Larsen


Dato : 03-07-05 21:37

Ole Laursen skrev:

> Hej,
>
> Nogle der har et godt forslag til aftensmad hvor der indgår hvidvin i
> opskriften?
>
> Kylling i hvidvin fra Karolines Køkken (kyllingelår i
> hvidvinsflødesovs med bacon og pasta til) og osso buco dur ikke, det
> har vi nemlig lige fået.

Hvidvinsdampede muslinger.

--
Niels Elgaard Larsen
http://www.agol.dk/elgaard

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408934
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste