/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hulet i pitabrød!?!
Fra : Kristine Louise Wick~


Dato : 05-06-05 14:36

Jeg ved at jeg har postet en tråd her før, også om disse pita brød...
Og jeg har selv bagt dem, men de blev mere som boller!!

Jeg rullede dem, flade og alt muligt... men det lille "kammer" til fyldet,
kom aldrig!!

Hva kan jeg ha gjort galt???

For vil lave en lille madpakke, til togrejsen til Køge... fra Rander.
Den tager jo et par timer, så vil ha et pita brød eller to med.

Altså opskriften har jeg... men det er det "hul" jeg aldrig før!!!

Knus
Kristine



 
 
Ukendt (05-06-2005)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 05-06-05 14:58


"Kristine Louise Wickstrøm" <kriwicVAEK@micwic.dk> skrev i en meddelelse
news:42a2ffab$0$194$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Jeg ved at jeg har postet en tråd her før, også om disse pita brød...
> Og jeg har selv bagt dem, men de blev mere som boller!!
>
> Jeg rullede dem, flade og alt muligt... men det lille "kammer" til fyldet,
> kom aldrig!!
>
> Hva kan jeg ha gjort galt???

Prøv at poste opskriften, så er det lettere at se, hvor det er gået galt. Vi
er ikke tankelæsere

Tina



Kristine Louise Wick~ (05-06-2005)
Kommentar
Fra : Kristine Louise Wick~


Dato : 05-06-05 15:23

Ja okay... selvfølgelig tror jeg da ikke at i er tanke læsere!!

Her er opskriften...


Ingredienser:
30 g. gær
3 dl. vand
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
500 g. hvedemel


Gæren smuldres og udrøres med lunkent vand. Sukker og salt tilsættes og til
sidst tilsættes så meget mel, som dejen kan tage. Dejen må ikke blive for
fast.

Den æltes grundigt igennem, til den er blank og smidig og stilles til
hævning 1 time.

Formes til 10 boller, der trilles ud med kagerulle til ½ cm tykkelse.
Bollerne er ca 12 cm i diameter.

Efterhæver 15 minutter og bages i ca 7 minutter ved 250 grader (482 Fahr.).
Brødene må ikke tage farve, men skal være gennembagte.





"Tina F." <wunjo(a)webspeed.dk> skrev i en meddelelse
news:42a304fb$0$73286$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> "Kristine Louise Wickstrøm" <kriwicVAEK@micwic.dk> skrev i en meddelelse
> news:42a2ffab$0$194$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>> Jeg ved at jeg har postet en tråd her før, også om disse pita brød...
>> Og jeg har selv bagt dem, men de blev mere som boller!!
>>
>> Jeg rullede dem, flade og alt muligt... men det lille "kammer" til
>> fyldet,
>> kom aldrig!!
>>
>> Hva kan jeg ha gjort galt???
>
> Prøv at poste opskriften, så er det lettere at se, hvor det er gået galt.
> Vi
> er ikke tankelæsere
>
> Tina
>
>



Ralph (05-06-2005)
Kommentar
Fra : Ralph


Dato : 05-06-05 16:23

"Kristine Louise Wickstrøm" <kriwicVAEK@micwic.dk> skrev i en meddelelse
news:42a30aca$0$147$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Ja okay... selvfølgelig tror jeg da ikke at i er tanke læsere!!

Min erfaring er at de absolut ikke må være for tynde, hvis du lave dem
næsten en cm. tykke kunne det sikkert hjælpe.
Jeg har selv bagt et par gange med en opskrift lign. din, dog ikke så meget
varme, og der er lidt over halvdelen perfekte, mens de sidste 3 forbliver
flade som pandekager. Omvendt kan det jo godt være at JEG ikke bagte varmt
nok - kom lige til at tænke på det brød pizzabageren laver i en 400 graders?
ovn - DE bliver luftige.
Måske lidt olie kan gøre det, ellers er her et par alternativer,

http://www.culinarycult.dk/recipes.php?recipesid=375&from=brws&sort=titles&sortorder=ASC&catid=3&page=0

http://www.augustenborgsopskriftsamling.dk/opskrifter/0374.htm

http://www.maduniverset.dk/show_opskrift.phtml?uid=3268


--
venligst
Ralph



Margrete Johansen (05-06-2005)
Kommentar
Fra : Margrete Johansen


Dato : 05-06-05 18:47


>
>
> Den æltes grundigt igennem, til den er blank og smidig og stilles til
> hævning 1 time.

For kort hævetid?
>
>
> Efterhæver 15 minutter

Lyder OK...

og bages i ca 7 minutter ved 250 grader (482 Fahr.).

Bag dem så varmt som muligt og ovnen skal være helt oppe inden du sætter
dem
ind - de skal lissom ha' et chock!

Margrete




Kristine Louise Wick~ (05-06-2005)
Kommentar
Fra : Kristine Louise Wick~


Dato : 05-06-05 21:07

Tak for hjælpen... jeg skal prøve og se om jeg kan lave dem, onsdag, så de
ikke alle bliver spist inden fredag!!!

Hygge

"Margrete Johansen" <mamajohsFJERN@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
news:42a33a9d$0$186$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
>>
>>
>> Den æltes grundigt igennem, til den er blank og smidig og stilles til
>> hævning 1 time.
>
> For kort hævetid?
>>
>>
>> Efterhæver 15 minutter
>
> Lyder OK...
>
> og bages i ca 7 minutter ved 250 grader (482 Fahr.).
>
> Bag dem så varmt som muligt og ovnen skal være helt oppe inden du sætter
> dem
> ind - de skal lissom ha' et chock!
>
> Margrete
>
>
>



Klaus Alexander Seis~ (05-06-2005)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 05-06-05 19:19

Kristine Louise Wickstrøm skrev:

> Jeg rullede dem, flade og alt muligt... men det lille "kammer"
> til fyldet, kom aldrig!!

De skal være meget flade, ½-1 cm, og behøver ikke at hæve meget længere
end det tager at rulle al dejen ud.

Ovnen og bagepladen skal være gloende før brødene kastes derind. Sæt
evt. grill på. Hvis man har gaskomfur kan man tænde for alle gas-
blussene, lægge en bageplade ovenpå og bage brødene dér. Bliv ved
brødene mens de bages.

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
Magnetic Ink, Copenhagen, Denmark
http://magnetic-ink.dk/

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408934
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste