/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Re: Brændenældesuppe??
Fra : Tone Hilde


Dato : 31-05-05 17:14


"Tone Hilde" <to-hild@online.no> skrev i melding news:...
> Her har jeg oppskrift på verdens beste brenneslesuppe som jeg lager hver
> vår.
>
> 500 g (5 middelstore) poteter
> 250 g nestler
> 2 ss smør
> 9 dl hønsekraft
> salt og pepper
> 4 ss lettrømme
>
> Skrell poteter og skjær dem i tykke skiver. Vask og grovhakk neslene.
> (Bruk bare de øverste 5-6 cm av unge nesler).
>
> Kok potetene i lettsaltet vann i 10 minutter. La vannet renne av. Smelt
> smør i et kokekar, tilsett nesler og kok dem på svak varme i 10 minutter.
> Spe med den varme kraften og tilsett de halvkokte potetene. Småkok i
> ytterligere 10 minutter. Når alt er mørt, avkjøles det litt og moses i
> hurtigmikseren. Smak til med salt og pepper og rør inn rømmen. Varm suppen
> til kokepunktet.
>
> Denne suppen kan bare lages tidlig om våren når neslene er unge og
> saftige.
> Har hørt at man ikke skal fryse nesler,men er ikke sikker. Er det noen som
> vet noe om det?
>
> Lykke til !!!!
> Tone.
>
>
>
>
> "Ruth" <ruth_elisabeth@schmidt.mail.dk> skrev i melding
> news:429c5134$0$215$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
>> Jeg læser med fornøjelse indlæggene i denne gruppe og håber I kan hjælpe
>> mig med et simpelt spørgsmål.
>> Kan man fryse suppen af brændenælder?
>> Jeg har også blancheret nogen som allerede er frosset ned.
>> På forhånd tak.
>> Mvh Ruth
>>
>
>



 
 
RJ (01-06-2005)
Kommentar
Fra : RJ


Dato : 01-06-05 18:45

Mange tak skal I begge have

Hilsen
Rikke

"Tone Hilde" <to-hild@online.no> skrev i en meddelelse
news:p30ne.11636$SL4.258818@news4.e.nsc.no...
>
> "Tone Hilde" <to-hild@online.no> skrev i melding news:...
>> Her har jeg oppskrift på verdens beste brenneslesuppe som jeg lager hver
>> vår.
>>
>> 500 g (5 middelstore) poteter
>> 250 g nestler
>> 2 ss smør
>> 9 dl hønsekraft
>> salt og pepper
>> 4 ss lettrømme
>>
>> Skrell poteter og skjær dem i tykke skiver. Vask og grovhakk neslene.
>> (Bruk bare de øverste 5-6 cm av unge nesler).
>>
>> Kok potetene i lettsaltet vann i 10 minutter. La vannet renne av. Smelt
>> smør i et kokekar, tilsett nesler og kok dem på svak varme i 10 minutter.
>> Spe med den varme kraften og tilsett de halvkokte potetene. Småkok i
>> ytterligere 10 minutter. Når alt er mørt, avkjøles det litt og moses i
>> hurtigmikseren. Smak til med salt og pepper og rør inn rømmen. Varm
>> suppen til kokepunktet.
>>
>> Denne suppen kan bare lages tidlig om våren når neslene er unge og
>> saftige.
>> Har hørt at man ikke skal fryse nesler,men er ikke sikker. Er det noen
>> som vet noe om det?
>>
>> Lykke til !!!!
>> Tone.
>>
>>
>>
>>
>> "Ruth" <ruth_elisabeth@schmidt.mail.dk> skrev i melding
>> news:429c5134$0$215$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
>>> Jeg læser med fornøjelse indlæggene i denne gruppe og håber I kan hjælpe
>>> mig med et simpelt spørgsmål.
>>> Kan man fryse suppen af brændenælder?
>>> Jeg har også blancheret nogen som allerede er frosset ned.
>>> På forhånd tak.
>>> Mvh Ruth
>>>
>>
>>
>
>



Bo Warming (01-06-2005)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 01-06-05 19:16

"Tone Hilde" <to-hild@online.no> wrote in message
news:p30ne.11636$SL4.258818@news4.e.nsc.no...

> som jeg lager hver vår.

Er efterårs-brændenælder mere brændende og derved sværere at samle uden
handsker, eller hvad?

>> 500 g (5 middelstore) poteter
>> 250 g nestler

nælder?

>> 2 ss smør
>> 9 dl hønsekraft
>> salt og pepper
>> 4 ss lettrømme

4 spise-skefuld FLØDE ?

>> Lykke til !!!!

Er denne sidste ingrediens virkelig nødvendig?
En vikinge arkitekt red fra sit bygningsværk, og ejeren sendte straks sin
væbner efter ham, og væbneren råbte, da hans hest var et par meter fra
arkitektens hest "Din bygning hælder"
Kun fordi han selvsikkert svarede
_"Nej" uden at vende sig om_,
blev arkitekten ikke overfaldet af væbneren.

Er det en opskrift du har prøvet og kan stå inde for, eller kræver den
*lykke til* og held?


Syre og base gir salt hver gang, men måske visse madretter kræver at urterne
er plukket ved nymåne, da det var er særlig godt år - fx årgang
2003-brændenælder?
Er topskuddene bedst, som med te?
Astringerene stoffer i grønne blade - og måske giften ved de brændende hår -
nedbrydes ved varme, men når kødsmagen og kartoflerne er forkogte, kan der
vel bruges meget kortere kogetid end 10 minutter -
- spinat skal jo helst være varmet til kun 70 grader, så ikke nuancer går
tabt.

Jeg er lidt tændt på opskriften, fordi Nørrebroparken har enorme mængder
friske små brændenælder dette forår lige op ad plænen - mærkeligt i en park
med mange legende børn og masser af kommunale gartnere og langtidsledige -
men de har fået et fint hus at drikke kaffe i.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste