/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kulhydratfattigt mel
Fra : Morten Munk-Jensen


Dato : 21-05-05 00:01

Hvilke muligheder har man at vælge i mellem, hvis man skal have fat i noget
kulhydratfattigt mel?

Og hvor kan det købes?

Mvh
Morten



 
 
Bo Warming (21-05-2005)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 21-05-05 00:26

"Morten Munk-Jensen" <munk_jensenTAGVÆK@yahoo.dk> wrote in message
news:428e6c25$0$63592$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
> Hvilke muligheder har man at vælge i mellem, hvis man skal have fat i
> noget kulhydratfattigt mel?
>
> Og hvor kan det købes?

Min pakistaner-grønthandler på Nørrebrogade nær Peter fabersgade har billigt
kikærtemel, som har dobbelt fedt og proteinindhold i forhold til hvede og
rug og kartoffelmel.

Men ellers kender jeg kun talkum som er melagtigt og rigtig fri for
kulhydrat

Møllerens Gule ærter er granulat , der ligesom kikærtemel er fint til at
gøre alskens bagværk smagfuldt.Snacks kan laves, med sprødhed - og det gør
et London-firma ret billigt



Morten Munk-Jensen (21-05-2005)
Kommentar
Fra : Morten Munk-Jensen


Dato : 21-05-05 00:33


> Min pakistaner-grønthandler på Nørrebrogade nær Peter fabersgade har
> billigt
> kikærtemel, som har dobbelt fedt og proteinindhold i forhold til hvede og
> rug og kartoffelmel.

Nu bor jeg i Vestjylland, hvilket jeg nok burde have skrevet, så der er lidt
langt
Kan man slet ikke få den slags i store varehuse som f.eks. Bilka og Føtex?

> Men ellers kender jeg kun talkum som er melagtigt og rigtig fri for
> kulhydrat

Er det ikke sådan noget kridtstøv, som vægtløfterne anvender på hænderne? :P

> Møllerens Gule ærter er granulat , der ligesom kikærtemel er fint til at
> gøre alskens bagværk smagfuldt.Snacks kan laves, med sprødhed - og det gør
> et London-firma ret billigt
Tak for dit svar. Jeg havde regnet med at bruge noget kulhydratfattigt mel
til at lave franskbrød eller lignende af, hvis det er muligt. Men det lader
altså ikke til at det er så nemt at få fat i?

Mvh
Morten



Camilla Bjørn Dalmos~ (21-05-2005)
Kommentar
Fra : Camilla Bjørn Dalmos~


Dato : 21-05-05 13:05

Bland almindeligt mel sammen med groft mel - evt. det der fiber agtige
noget - nu kan jeg ikke huske navnet, men det er en god ide.

Mel er jo netop stivelse og kulhydrater, så hvis det skal undgås, så burg
det grove. Det kan sagtens bruges i bagværk, pandekager, omeletter osv i
stedet for almindeligt hvidt mel.

CBD

"Morten Munk-Jensen" <munk_jensenTAGVÆK@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:428e73ac$0$63702$edfadb0f@dread15.news.tele.dk...
>
>> Min pakistaner-grønthandler på Nørrebrogade nær Peter fabersgade har
>> billigt
>> kikærtemel, som har dobbelt fedt og proteinindhold i forhold til hvede og
>> rug og kartoffelmel.
>
> Nu bor jeg i Vestjylland, hvilket jeg nok burde have skrevet, så der er
> lidt langt
> Kan man slet ikke få den slags i store varehuse som f.eks. Bilka og Føtex?
>
>> Men ellers kender jeg kun talkum som er melagtigt og rigtig fri for
>> kulhydrat
>
> Er det ikke sådan noget kridtstøv, som vægtløfterne anvender på hænderne?
> :P
>
>> Møllerens Gule ærter er granulat , der ligesom kikærtemel er fint til at
>> gøre alskens bagværk smagfuldt.Snacks kan laves, med sprødhed - og det
>> gør et London-firma ret billigt
> Tak for dit svar. Jeg havde regnet med at bruge noget kulhydratfattigt mel
> til at lave franskbrød eller lignende af, hvis det er muligt. Men det
> lader altså ikke til at det er så nemt at få fat i?
>
> Mvh
> Morten
>



Bo Warming (21-05-2005)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 21-05-05 19:55

"Camilla Bjørn Dalmose" <camFJERN@musling.dk> wrote in message
news:428f23d2$0$67257$157c6196@dreader2.cybercity.dk...
> Bland almindeligt mel sammen med groft mel - evt. det der fiber agtige
> noget - nu kan jeg ikke huske navnet, men det er en god ide.

snip

>> Tak for dit svar. Jeg havde regnet med at bruge noget kulhydratfattigt
>> mel til at lave franskbrød eller lignende af, hvis det er muligt. Men det
>> lader altså ikke til at det er så nemt at få fat i?

Måske vi taler forbi hinanden - for alt mel til bagværk består i hovedsagen
af stivelse, altså kulhydrat. Der eksisterer ikke kulhydratfattigt mel.

Hvis du vælger fiberholdigt grahams eller fuldkorns mel eller rug, så fylder
fibrene et par % og den store hovedpart af kulhydrat bliver typisk kun 1-2%
lavere.



Jens Bruun (23-05-2005)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 23-05-05 08:17

"Morten Munk-Jensen" <munk_jensenTAGVÆK@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:428e6c25$0$63592$edfadb0f@dread15.news.tele.dk

> Hvilke muligheder har man at vælge i mellem, hvis man skal have fat i
> noget kulhydratfattigt mel?

Ingen. Mel=kulhydrat. Du kan ikke både blæse og have mel i munden...

Du kan heller ikke få kulhydratfattige kartofler, fedfattig mayonaise og
smør, proteinfattigt kød osv.

--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 04/14/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery



Morten Munk-Jensen (23-05-2005)
Kommentar
Fra : Morten Munk-Jensen


Dato : 23-05-05 13:33


> Ingen. Mel=kulhydrat. Du kan ikke både blæse og have mel i munden...
>
> Du kan heller ikke få kulhydratfattige kartofler, fedfattig mayonaise og
> smør, proteinfattigt kød osv.

Ok, jeg spørger, da der i en opskrift jeg har står at man skal bruge
kulhydratfattigt mel...
Der findes da i hvert fald mayonnaise med "næsten" ingen fedt i



Jens Bruun (23-05-2005)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 23-05-05 15:50

"Morten Munk-Jensen" <munk_jensenTAGVÆK@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:4291cd7b$0$63643$edfadb0f@dread15.news.tele.dk

> Ok, jeg spørger, da der i en opskrift jeg har står at man skal bruge
> kulhydratfattigt mel...

Det er en selvmodsigelse. Du kan købe mel med stor tilsætning af skaller
o.lig., og det reducerer selvfølgelig kulhydtraterne i forhold til den
anvendte mængde. Du kan ligeså godt selv udskifte noget at melet med andet
fyldstof uden kulhydrater for at opnå samme resultat.

> Der findes da i hvert fald mayonnaise med "næsten" ingen fedt i

Det findes ikke. Er der "næsten" ingen fedt i, er det ikke mayonaise. Jeg
ved godt, det er tilladt at kalde fedtreducerede skodprodukter misvisende
navne som f.eks. maynaise, men det er organiseret fup og snyd.

--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 04/14/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery



Rene' Hjorth (23-05-2005)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 23-05-05 21:20

[Morten Munk-Jensen | Sat, 21 May 2005 01:01:04 +0200]

>Hvilke muligheder har man at vælge i mellem, hvis man skal have fat i noget
>kulhydratfattigt mel?

Hvis det skal være et naturprodukt, er sojamel vist det mest nærliggende.
Dog vil jeg sige at sojamel har en bismag der appelerer til de færreste.

Hvis det er en mel-blanding-erstatning til en lowcarb diæt, kan f.eks.
Atkins bagemiks købes i Føtex (det er dog rimeligt dyrt).

René
www.rene.hjorth.com
www.lowcarb.dk

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste