/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Porsesnaps
Fra : Inger Pedersen


Dato : 26-04-05 23:00

Jeg hentede porseknopper i mosen i dag.
Ren fryd og salighed - hvor er de smukke lige nu! Og hvor de dufter, når man
plukker dem!
Hældte snaps på dem - og allerede efter en time var snapsen smukt rød og
duftende.

Skynd jer, mens vejret er til det. Godt nok er der længe til julefrokosten,
men...

Hilsen Inger



 
 
Torben Bjørgheim Abi~ (27-04-2005)
Kommentar
Fra : Torben Bjørgheim Abi~


Dato : 27-04-05 00:06

"Inger Pedersen" <inger_mpFJERNDETTE@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:426eb9d9$0$79460$14726298@news.sunsite.dk...
> Jeg hentede porseknopper i mosen i dag.
> Ren fryd og salighed - hvor er de smukke lige nu! Og hvor de dufter, når
man
> plukker dem!
> Hældte snaps på dem - og allerede efter en time var snapsen smukt rød og
> duftende.
>
God ide. Prøv eventuelt at erstatte snapsen med en af de bedre vodkaer
--
venlig hilsen
Torben Abildgaard



Bo Warming (27-04-2005)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 27-04-05 16:52

"Torben Bjørgheim Abilgaard" <toa@bt.dk> wrote in message
news:426ec94d$0$340$4d4eb98e@news.dk.uu.net...
> "Inger Pedersen" <inger_mpFJERNDETTE@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:426eb9d9$0$79460$14726298@news.sunsite.dk...
>> Jeg hentede porseknopper i mosen i dag.
>> Ren fryd og salighed - hvor er de smukke lige nu! Og hvor de dufter, når
> man
>> plukker dem!
>> Hældte snaps på dem - og allerede efter en time var snapsen smukt rød og
>> duftende.
>>
> God ide. Prøv eventuelt at erstatte snapsen med en af de bedre vodkaer

Hvis vodka er ren, er de dyre bedst

Hvis urtesmag tilsat,kan næppe nogen smage om Zaranoff eller Smirnoff

Hvis Brøndum-snaps er urtedosering ikke så vigtig - så er det altid
(middel)godt.

Hvis linieakvavit, bommerlunder eller andet god snaps, kan der nok komme
konflikt med porse



Aksel.pe (29-04-2005)
Kommentar
Fra : Aksel.pe


Dato : 29-04-05 16:37

Inger Pedersen wrote:
> Jeg hentede porseknopper i mosen i dag.
> Ren fryd og salighed - hvor er de smukke lige nu! Og hvor de dufter, når man
> plukker dem!
> Hældte snaps på dem - og allerede efter en time var snapsen smukt rød og
> duftende.
>
> Skynd jer, mens vejret er til det. Godt nok er der længe til julefrokosten,
> men...
>
> Hilsen Inger
>
>


Nej hør nu Inger!
Foranlediget af dit indlæg skyndte jeg mig ud i "min" mose efter
porseknopper.
De var stadig usandsynligt små. Derimod sad der en masse flotte røde og
gullige hanrakler, som jeg fik en god portion af, og de er allerede
påhældt snaps.
Du skriver knopper - men tror du ikke det er rakler, du har samlet?
Duften er meget fin, og jeg tror, at resultatet nok skal blive godt.
Venlig hilsen
Aksel


Inger Pedersen (29-04-2005)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 29-04-05 18:59


" Aksel.pe" <" Aksel.pe"@hotmail.com> skrev i en meddelelse

> Du skriver knopper - men tror du ikke det er rakler, du har samlet?

Det vil jeg gerne være med til at kalde dem - det er i hvert fald ikke
bladknopper

> Duften er meget fin, og jeg tror, at resultatet nok skal blive godt.

Det tror jeg på.

Hilsen Inger




Bo Warming (29-04-2005)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 29-04-05 20:54

" Aksel.pe" <" Aksel.pe"@hotmail.com> wrote in message
news:6f1fd$42725481$3e3d87b7$5590@news.arrownet.dk...
> Inger Pedersen wrote:
>> Jeg hentede porseknopper i mosen i dag.
>> Ren fryd og salighed - hvor er de smukke lige nu! Og hvor de dufter, når
>> man plukker dem!
>> Hældte snaps på dem - og allerede efter en time var snapsen smukt rød og
>> duftende.
>>
>> Skynd jer, mens vejret er til det. Godt nok er der længe til
>> julefrokosten, men...
>>
>> Hilsen Inger
>
>
> Nej hør nu Inger!
> Foranlediget af dit indlæg skyndte jeg mig ud i "min" mose efter
> porseknopper.
> De var stadig usandsynligt små. Derimod sad der en masse flotte røde og
> gullige hanrakler, som jeg fik en god portion af, og de er allerede
> påhældt snaps.
> Du skriver knopper - men tror du ikke det er rakler, du har samlet?
> Duften er meget fin, og jeg tror, at resultatet nok skal blive godt.
> Venlig hilsen
> Aksel

På spritfabrikkernes etiket viser de blade - jeg tror at alle dele af
krydderurterne kan bruges, men smagsstoffet er ofte særlig koncentreret i
skud, rakler, bær, knoppper og lignende, og løvstikke-bladene i min have får
trist smag hvis den ikke plukkes i foråret - selvom bladene ser ens ud.
Hvad kan man bruge denne skærmplante til foruden som persille og til snaps?

Hvor køber man perikon - det er min yndlingssnaps, og her er tørrede
frøstande vistnok sagen?'

Hvad er ellers godt i vodkaen/brøndummen?
Mener nogle at discountvodka kan forringe sammenlignet med tre gange
destilleret Smirnoff/Stolichnaya/Absolut/Bols?
Brøndum har egne krydderurter men ikke særlig gennemtrængende - er der noget
som netop matcher disse, så den er bedre end hospitalssprit?



Benedikte Brisson (01-05-2005)
Kommentar
Fra : Benedikte Brisson


Dato : 01-05-05 15:31


"Inger Pedersen" <inger_mpFJERNDETTE@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:426eb9d9$0$79460$14726298@news.sunsite.dk...
> Jeg hentede porseknopper i mosen i dag.
> Ren fryd og salighed - hvor er de smukke lige nu! Og hvor de dufter, når
> man plukker dem!

Det gjorde jeg i forgårs på det hemmelige porsested. Der er kun en snaps,
der overgår porsen, og det er skovmærken, som kommer om nogle uger.
Men hvor længe er det nu, porsen skal trække?

Venlig hilsen Dikte
---
www.dikte.dk



Inger Pedersen (01-05-2005)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 01-05-05 18:53


"Benedikte Brisson" <nixenbixen@invalid.dk> skrev i en meddelelse


> Men hvor længe er det nu, porsen skal trække?

Danmarks Naurfredningsforening siger 2 - 7 dage.
Sidste år lod jeg nu bare kvistene blive stående i flasken til jul, og det
gik udmærket.

Hilsen Inger



Inger Pedersen (01-05-2005)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 01-05-05 18:56


"Inger Pedersen" <inger_mpFJERNDETTE@hotmail.com> skrev i en meddelelse

> Danmarks Naurfredningsforening ...

Ups! Skov- og Naturstyrelsen.

Hilsen Inger



Bo Warming (01-05-2005)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 01-05-05 20:15

"Benedikte Brisson" <nixenbixen@invalid.dk> wrote in message
news:4274e812$0$78280$157c6196@dreader1.cybercity.dk...
>
> "Inger Pedersen" <inger_mpFJERNDETTE@hotmail.com> skrev i en meddelelse
> news:426eb9d9$0$79460$14726298@news.sunsite.dk...
>> Jeg hentede porseknopper i mosen i dag.
>> Ren fryd og salighed - hvor er de smukke lige nu! Og hvor de dufter, når
>> man plukker dem!
>
> Det gjorde jeg i forgårs på det hemmelige porsested. Der er kun en snaps,
> der overgår porsen, og det er skovmærken, som kommer om nogle uger.
> Men hvor længe er det nu, porsen skal trække?

Min farmors have havde skovmærke og hun påstod at den og liljekonvalen var
giftige. Det tyder på spændende smag.

Skal porse ikke trække så kort tid som muligt - har man plukket nok, er et
minut nok. Har man købt en pose dyr tørret porse i Matas, så skal man lade
trække et døgn. og længere tids udtræk giver astringende advarselsstoffer.

Den friske smag af løvstikke-udtræk holder sig ikke længe - gælder det ikke
også porse, at forårsprodukter er uholdbare? Måske de bør gemmes i fryser.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408935
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste