/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Whisky og tidens tand...
Fra : Håkon Paulsen


Dato : 02-03-05 19:03

Hej,

et spørgsmål til whisky-folket:

Bliver en maltwhisky bedre/anderledes af at lagre på flaske? Eller kan
det være fuldstændigt ligemeget, når først den er tappet af fadet?


/Håkon


 
 
Søren Beltofte Søren~ (02-03-2005)
Kommentar
Fra : Søren Beltofte Søren~


Dato : 02-03-05 23:23

"Håkon Paulsen (slet 7AW8A)" <hakonbp@7AW8Ahotmail.com> wrote

> Bliver en maltwhisky bedre/anderledes af at lagre på flaske? Eller kan
> det være fuldstændigt ligemeget, når først den er tappet af fadet?

Den ændrer sig ikke på flaske - nu skal jeg selvfølgelig passe på - eller i
hvert fald kun marginalt. På fad fordamper mellem 2 og 5% om året og
whisky'en får desuden smag af fadet den er lagret. Nogle vil også hævde at
omgivelserne påvirker resultatet, således at eksempelvis salt, fugtig
havluft bidrager med bestemte karakteristika. Jeg ved intet om det.

Flasken er derimod tæt, dvs. proppen er næsten tæt. Er flasken først åbnet,
fordamper en smule af alkoholen, og jo mindre der er tilbage af en flaske,
jo hurtigere bør det resterende drikkes. Jeg har smagt Lagavulin, der efter
omtrent 6-12 måneder, smagte af kønsløs Highland (ikke at Highland er det
generelt, forstået).

Jeg har hørt folk, som hævder, at en whisky, der først er åbnet, ikke skal
lukkes igen...

Ret mig, hvis jeg tager fejl.


// Søren




Christian B. Andrese~ (03-03-2005)
Kommentar
Fra : Christian B. Andrese~


Dato : 03-03-05 11:19


"Håkon Paulsen (slet 7AW8A)" <hakonbp@7AW8Ahotmail.com> wrote in message
news:11097867670.155338875234914@dtext.news.tele.dk...
> Hej,
>
> et spørgsmål til whisky-folket:
>
> Bliver en maltwhisky bedre/anderledes af at lagre på flaske? Eller kan
> det være fuldstændigt ligemeget, når først den er tappet af fadet?

Sikkert ligemeget, men den bliver nok lidt ringere hvis proppen ikke er helt
i orden.


--
mvh/rg. Christian





Henrik (04-03-2005)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 04-03-05 00:13


"Christian B. Andresen" skrev i en meddelelse
> Sikkert ligemeget, men den bliver nok lidt ringere hvis proppen ikke er
helt
> i orden.

Jeg har smagt en Islay whisky der smagte af prop ... føj!!



Stig Mogensen (03-03-2005)
Kommentar
Fra : Stig Mogensen


Dato : 03-03-05 14:18

slet 7AW8A wrote:

> Hej,
>
> et spørgsmål til whisky-folket:
>
> Bliver en maltwhisky bedre/anderledes af at lagre på flaske? Eller kan
> det være fuldstændigt ligemeget, når først den er tappet af fadet?

Der er efter min erfaring, forskel på typerne. Feks. vil en Ardbeg 10 års,
tabe sin pondus(kraftig røg/tjære) og frugtagtige aroma, hvis åbnet i bare
et par uger. Derefter går det stadigvæk nedad, mht. pondusen. Det sidste
gælder for alle Islay typer.
Speyside's er ligegyldigt.....de smager jo ikke af noget, til at begynde
med Nej, spøg til side....også de vil tabe deres finere aromaer.

Er flasken uåbent, opbevar den afskærmet fra (direkte) sollys, og hold den
et køligt sted(ikke op af radiatoren!). Den vil så kunne holde
sig......længe.....i årevis. Spørgsmål om den så ændrer sig, i korrekt
opbevaret uåbnet flaske, over tid?....tjah...hvordan skal man nogensinde
kunne finde ud af det alligevel?. Alt andet vil jo aldrig være lige.....

/Stig

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408935
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste