/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kalvefilet-stegetid
Fra : Erik


Dato : 27-02-05 23:19

Hejsa

Jeg har en kalvefilet på 2½kg, som jeg skal lave i næste weekend. Har tænkt
mig og give den 15 min. ved 225g og tage den ud og lade ovnen falde til 140g
også sætte stegen ind igen.

De store spørgsmål til min planlægning er: Når den skal være rosa. Hvor
mange grader skal stegetermometeret visse og hvor lang tid skal jeg regne
med, at det tager?

På forhånd tak

Erik




 
 
Tom Frank (28-02-2005)
Kommentar
Fra : Tom Frank


Dato : 28-02-05 10:55

Jeg mener rosa kød ligger mellem 62-65. Min tommelfinger regel er ca.
20 minutter pr. ½ kg kød. Men det er afhængig af ovn.
Stegetermometeret er mere nøjagtigt af følge.

/Tom

"Erik" <egpnewsNO@SPAMhotmail.com> wrote in message news:<cvth0g$20t3$1@news.cybercity.dk>...
> Hejsa
>
> Jeg har en kalvefilet på 2½kg, som jeg skal lave i næste weekend. Har tænkt
> mig og give den 15 min. ved 225g og tage den ud og lade ovnen falde til 140g
> også sætte stegen ind igen.
>
> De store spørgsmål til min planlægning er: Når den skal være rosa. Hvor
> mange grader skal stegetermometeret visse og hvor lang tid skal jeg regne
> med, at det tager?
>
> På forhånd tak
>
> Erik

Torbenth (28-02-2005)
Kommentar
Fra : Torbenth


Dato : 28-02-05 23:38


"Tom Frank" <tofran@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:8469accb.0502280155.131cca3d@posting.google.com...
> Jeg mener rosa kød ligger mellem 62-65. Min tommelfinger regel er ca.
> 20 minutter pr. ½ kg kød. Men det er afhængig af ovn.
> Stegetermometeret er mere nøjagtigt af følge.


Ca. 59-60 grader (kernetemp.). Lad den derefter hvile ca. 20 min.
Få dig et elektronisk termometer. Kan fås fra ca. 60,00 kr og opefter.
Det er ærgerligt at ødelægge en god steg med for høj temperatur.

Mvh.
Torben



Erik (01-03-2005)
Kommentar
Fra : Erik


Dato : 01-03-05 00:09


> Ca. 59-60 grader (kernetemp.). Lad den derefter hvile ca. 20 min.
> Få dig et elektronisk termometer. Kan fås fra ca. 60,00 kr og opefter.
> Det er ærgerligt at ødelægge en god steg med for høj temperatur.

Det har jeg Men hvor lang stegetid skal jeg ca. regne med ved
langtidsstegning ved"15 min. ved 225g og tage den ud og lade ovnen falde til
140g også sætte stegen ind igen" ?

Mvh
Erik



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste