/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Stege pandekager ?
Fra : Christian B. Andrese~


Dato : 24-02-05 12:57

Hej NG.

Det lyder enkelt, men jeg synes det er svært at lave ordentlige pandekager,
specielt her efter vi har fået nyt komfur med glaskeramiske kogeplader, hvor
vores tynde pandekage pande ikke kan anvendes da den er bulet og derfor
vipper.

Hvordan gør I ?
- fedtstof ?
- tynd eller tyk pande ?
- kraftig varme eller middel varme ?

--
mvh/rg. Christian





 
 
jubija@yahoo.dk (24-02-2005)
Kommentar
Fra : jubija@yahoo.dk


Dato : 24-02-05 13:36

On Thu, 24 Feb 2005 12:56:42 +0100, "Christian B. Andresen"
<nobody@domain.country> wrote:

>Hej NG.
>
>Det lyder enkelt, men jeg synes det er svært at lave ordentlige pandekager,
>specielt her efter vi har fået nyt komfur med glaskeramiske kogeplader, hvor
>vores tynde pandekage pande ikke kan anvendes da den er bulet og derfor
>vipper.
>
>Hvordan gør I ?

bruger en pande, der ikke er bulet


Christian B. Andrese~ (24-02-2005)
Kommentar
Fra : Christian B. Andrese~


Dato : 24-02-05 13:54


<jubija@yahoo.dk> wrote in message
news:7gir11ti8ts57skort8poin4e976ta92es@4ax.com...
> On Thu, 24 Feb 2005 12:56:42 +0100, "Christian B. Andresen"
> <nobody@domain.country> wrote:
>
> >Hej NG.
> >
> >Det lyder enkelt, men jeg synes det er svært at lave ordentlige
pandekager,
> >specielt her efter vi har fået nyt komfur med glaskeramiske kogeplader,
hvor
> >vores tynde pandekage pande ikke kan anvendes da den er bulet og derfor
> >vipper.
> >
> >Hvordan gør I ?
>
> bruger en pande, der ikke er bulet

Det gjorde jeg også


--
mvh/rg. Christian





Morten Wartou (24-02-2005)
Kommentar
Fra : Morten Wartou


Dato : 24-02-05 17:27


"Christian B. Andresen" <nobody@domain.country> skrev i en meddelelse
news:421dc0fc$0$162$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hej NG.
>
> Det lyder enkelt, men jeg synes det er svært at lave ordentlige
> pandekager,
> specielt her efter vi har fået nyt komfur med glaskeramiske kogeplader,
> hvor
> vores tynde pandekage pande ikke kan anvendes da den er bulet og derfor
> vipper.
>
> Hvordan gør I ?
> - fedtstof ?
Smør. Og lidt olie eller smeltet smør i dejen.

> - tynd eller tyk pande ?
En almindelig Pyrolux uden slip-let. (har også slip-let-pander, men til
pandekager foretrækker jeg en "rå" pande)

> - kraftig varme eller middel varme ?
Sådan ca. middel.

Husk at pandekager bliver bedst hvis væsken er halvt mælk, halvt vand.


--
Med venlig hilsen,

Morten Wartou



Christian B. Andrese~ (25-02-2005)
Kommentar
Fra : Christian B. Andrese~


Dato : 25-02-05 08:41


"Morten Wartou" <detteskalfjernesnews@wartou.dk> wrote in message
news:zfnTd.698$kL2.696@news.get2net.dk...
>
> "Christian B. Andresen" <nobody@domain.country> skrev i en meddelelse
> news:421dc0fc$0$162$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> > Hej NG.
> >
> > Det lyder enkelt, men jeg synes det er svært at lave ordentlige
> > pandekager,
> > specielt her efter vi har fået nyt komfur med glaskeramiske kogeplader,
> > hvor
> > vores tynde pandekage pande ikke kan anvendes da den er bulet og derfor
> > vipper.
> >
> > Hvordan gør I ?
> > - fedtstof ?
> Smør. Og lidt olie eller smeltet smør i dejen.
>
> > - tynd eller tyk pande ?
> En almindelig Pyrolux uden slip-let. (har også slip-let-pander, men til
> pandekager foretrækker jeg en "rå" pande)

Sådan en må være nem at finde.

> > - kraftig varme eller middel varme ?
> Sådan ca. middel.
>
> Husk at pandekager bliver bedst hvis væsken er halvt mælk, halvt vand.

Det vil jeg prøve.

Mange tak.


--
mvh/rg. Christian





Kurt Hansen (25-02-2005)
Kommentar
Fra : Kurt Hansen


Dato : 25-02-05 09:23

Den Fri, 25 Feb 2005 08:41:06 +0100, skrev Christian B. Andresen:

>> En almindelig Pyrolux uden slip-let. (har også slip-let-pander, men til
>> pandekager foretrækker jeg en "rå" pande)
>
>Sådan en må være nem at finde.

Jeg plejer at bage pandekager med oprejst pande. Stik den!!!

Venlig hilsen
Kurt

Jens Bruun (24-02-2005)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 24-02-05 17:33

"Christian B. Andresen" <nobody@domain.country> skrev i en meddelelse
news:421dc0fc$0$162$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk

> - fedtstof ?

Øh, ja. Smeltet smør i dejen og en lille-bitte smørklat på panden før hver
ny pandekage.

> - tynd eller tyk pande ?

Tynd - ellers kan jeg ikke vende dem i luften. Jeg foretrækker generelt at
bruge smedejern, og jeg kan faktisk også vende dem i luften med den, men det
er lidt mere krævende.

> - kraftig varme eller middel varme ?

Middel til kraftig (8-9 på en skala fra 1-12).

Jeg kommer øl i dejen. Det smager godt, og gør pandekagerne dejlig sprøde.

--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 02/23/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery



Christian B. Andrese~ (25-02-2005)
Kommentar
Fra : Christian B. Andrese~


Dato : 25-02-05 08:42


"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote in message
news:cvkvdd$2nf7$1@news.cybercity.dk...
> "Christian B. Andresen" <nobody@domain.country> skrev i en meddelelse
> news:421dc0fc$0$162$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk
>
> > - fedtstof ?
>
> Øh, ja. Smeltet smør i dejen og en lille-bitte smørklat på panden før hver
> ny pandekage.

Sådan gør jeg også nu.

> > - tynd eller tyk pande ?
>
> Tynd - ellers kan jeg ikke vende dem i luften. Jeg foretrækker generelt at
> bruge smedejern, og jeg kan faktisk også vende dem i luften med den, men
det
> er lidt mere krævende.

Det samme her, derfor er jeg meget ked af at vore pandekage pande ikke kan
bruges på det nye komfur.

> > - kraftig varme eller middel varme ?
>
> Middel til kraftig (8-9 på en skala fra 1-12).
>
> Jeg kommer øl i dejen. Det smager godt, og gør pandekagerne dejlig sprøde.

Hvor meget af vædsken erstatter du med øl ?


--
mvh/rg. Christian





Jens Bruun (25-02-2005)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 25-02-05 10:59

"Christian B. Andresen" <nobody@domain.country> skrev i en meddelelse
news:421ed6e2$0$164$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk

> Hvor meget af vædsken erstatter du med øl ?

Aner det ikke. Pandekagedej skal imo laves på øjemål, og jeg plasker det
hele sammen og smager det til undervejs. Normalt bruger jeg ikke mere end
max. en halv flaske øl, da pandekagerne ellers bliver så sprøde, at de ikke
kan rulles.

Jeg plejer at røre et par hele æg sammen med en liter sødmælk, smeltet smør,
salt, sukker, kardemomme, en sjat øl og så mel indtil passende konsistens.

--
-Jens B.
http://www.fotolog.dk - My photo diary (Last updated 02/23/05)
http://gallery.bruun.com/index.php?cat=10003 - My photo gallery



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste