/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
impa
Fra : Kirsten Marker


Dato : 03-02-05 14:50

Har mistet min opskrifte på det dejlige krydrede svenske brød Limpa, hvem
kan give mig opskriften?
Kirsten



 
 
Ukendt (03-02-2005)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 03-02-05 16:25


"Kirsten Marker" <kmarker@test.dk> skrev i en meddelelse
news:42022bfa$0$211$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Har mistet min opskrifte på det dejlige krydrede svenske brød Limpa, hvem
> kan give mig opskriften?
> Kirsten
>
>

Denne opskrift giver to brød (limpor):

3,5 dl vand
50 g gær
2 tsk salt
20 g, eller to spiseskefulde bagemargarine
1 dl lys sirup
6 dl hvedemel
4 dl rugsigtemel (købes i helsekostbutikker)



Først røres gæren ud i lunkent vand. Så tilsættes melet og resten af
ingredienserne. Ælt dejen til den bliver glat og spænstig. Lad dejen hæve i
den tildækkede skål i mindst 30 minutter. Del dejen i to dele og form til
aflange limpor, som skal hæve tildækket i ca. 45 minutter.
Først skal brødene bages ved 250 grader. Spray ovnen med lidt vand inden
brødenene kommer ind. Spray lidt mere vand ind, inden låben lukkes. Efter 5
minutter sænkes temperaturen til 200 grader. Bages i 25-30 minutter, eller
til brødene får en fin farve.

Tina



Kirsten Marker (09-02-2005)
Kommentar
Fra : Kirsten Marker


Dato : 09-02-05 18:39

Hej


Tak for det - det vil jeg prøve

mvh
Kirsten


"Tina" <wunjo(snabelA)webspeed.dk> skrev i en meddelelse
news:4202423f$0$81079$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> "Kirsten Marker" <kmarker@test.dk> skrev i en meddelelse
> news:42022bfa$0$211$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> > Har mistet min opskrifte på det dejlige krydrede svenske brød Limpa,
hvem
> > kan give mig opskriften?
> > Kirsten
> >
> >
>
> Denne opskrift giver to brød (limpor):
>
> 3,5 dl vand
> 50 g gær
> 2 tsk salt
> 20 g, eller to spiseskefulde bagemargarine
> 1 dl lys sirup
> 6 dl hvedemel
> 4 dl rugsigtemel (købes i helsekostbutikker)
>
>
>
> Først røres gæren ud i lunkent vand. Så tilsættes melet og resten af
> ingredienserne. Ælt dejen til den bliver glat og spænstig. Lad dejen hæve
i
> den tildækkede skål i mindst 30 minutter. Del dejen i to dele og form til
> aflange limpor, som skal hæve tildækket i ca. 45 minutter.
> Først skal brødene bages ved 250 grader. Spray ovnen med lidt vand inden
> brødenene kommer ind. Spray lidt mere vand ind, inden låben lukkes. Efter
5
> minutter sænkes temperaturen til 200 grader. Bages i 25-30 minutter, eller
> til brødene får en fin farve.
>
> Tina
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408935
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste