/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Champignon sovs
Fra : MulleMor


Dato : 18-01-05 12:42

Når jeg laver champignon sovs, skærer jeg champignon i skiver og svitser dem
i ganske lidt smør. Tilsætter fløde og det står og simre ved svag varme til
fløder begynder at blive lidt tyk. Så smager jeg den til med salt. Nogen
gange synes jeg bare den bliver lige lidt for kraftig i smagen. Er der noget
jeg kan tilsætte så den ikke bliver helt så markant i smagen?

Hvordan laver i champignon sovs?

Jeg skal lave det i morgen hvor vi skal have det til mørbradbøffer og
fritter med grøntsager og denne sovs ( bestilt af min niece )
såååå...any gode ideer?




 
 
Gitte Sørensen (18-01-2005)
Kommentar
Fra : Gitte Sørensen


Dato : 18-01-05 16:15

Tue, 18 Jan 2005 12:42:09 +0100, skrev "MulleMor" <mm@mail.dk> i
dk.kultur.mad+drikke:

>Når jeg laver champignon sovs, skærer jeg champignon i skiver og svitser dem
>i ganske lidt smør. Tilsætter fløde og det står og simre ved svag varme til
>fløder begynder at blive lidt tyk. Så smager jeg den til med salt. Nogen
>gange synes jeg bare den bliver lige lidt for kraftig i smagen. Er der noget
>jeg kan tilsætte så den ikke bliver helt så markant i smagen?
>
>Hvordan laver i champignon sovs?

Min version minder meget om din - en mindre fed, men stadig cremet
oglækker version kan dog laves ved at en del af fløden erstattes af
vand/bouillon og så jævnes det hele med lidt maizena udrørt i vand.

Og så gør et lille nip paprika underværker i en champignonsovs - der
skal ikke bruges så meget at man egentlig kan smage det, men det
runder sovsen af på en god måde.


--
mvh Gitte Sørensen
Gitte's Rodebutik: http://gydda.dk
Kan du lide at lave dine egne fødselsdagskort ?
Så meld dig til http://dk.groups.yahoo.com/group/Kortvennerne/

Trine Kornum Christi~ (18-01-2005)
Kommentar
Fra : Trine Kornum Christi~


Dato : 18-01-05 18:55

"MulleMor" <mm@mail.dk> writes:

> Når jeg laver champignon sovs, skærer jeg champignon i skiver og svitser dem
> i ganske lidt smør. Tilsætter fløde og det står og simre ved svag varme til
> fløder begynder at blive lidt tyk. Så smager jeg den til med salt. Nogen
> gange synes jeg bare den bliver lige lidt for kraftig i smagen. Er der noget
> jeg kan tilsætte så den ikke bliver helt så markant i smagen?
>
> Hvordan laver i champignon sovs?

Svitser champignonerne i lidt margarine, tilsætter en skvæt sherry og
en lille flaske kaffefløde fra Aldi. Smager til og serverer.

Jeg tror måske det er fløden der gør det, i hvert fald hvis du bruger
en fed fløde.

Mvh Trine

--
Fra 1. april tilbyder vi overnatning i seperat lejlighed med plads til
4 mennesker. Tæt på Blokhus, Aalborg, Fårup Sommerland og mange andre
spændende ting. Jeres hund er naturligvis også velkommen.
http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg

Frank Løkkegaard (19-01-2005)
Kommentar
Fra : Frank Løkkegaard


Dato : 19-01-05 10:09

Trine Kornum Christiansen <news@trinekc.dk> writes:
>Svitser champignonerne i lidt margarine, tilsætter en skvæt sherry og
>en lille flaske kaffefløde fra Aldi. Smager til og serverer.
>
>Jeg tror måske det er fløden der gør det, i hvert fald hvis du bruger
>en fed fløde.

Jeg ville gøre det samme, dog ville jeg erstatte den væmmelige magarine
med lidt olie - halv raps og halv sesam.


Frank Løkkegaard


ASKF (19-01-2005)
Kommentar
Fra : ASKF


Dato : 19-01-05 22:52

MulleMor ytrede sig i <41ecf615$0$296$edfadb0f@dread11.news.tele.dk> med
dette:

>Når jeg laver champignon sovs, skærer jeg champignon i skiver og svitser dem
>i ganske lidt smør. Tilsætter fløde og det står og simre ved svag varme til
>fløder begynder at blive lidt tyk. Så smager jeg den til med salt. Nogen
>gange synes jeg bare den bliver lige lidt for kraftig i smagen. Er der noget
>jeg kan tilsætte så den ikke bliver helt så markant i smagen?
>
>Hvordan laver i champignon sovs?
>
>Jeg skal lave det i morgen hvor vi skal have det til mørbradbøffer og
>fritter med grøntsager og denne sovs ( bestilt af min niece )
>såååå...any gode ideer?

Jeg lader champignongskiverne simre i smørret i ca. en halv time, det er
den tid det tager vandet at fordampe.

Tilsætter fløde og lader det igen stå i ca. en halv time og
simre/småkoge.

Smager til med hvidvin og lidt Roquefort ost (Danablue kan til nød
bruges, men man skal mindst bruge dobbelt mængde for at det smager og
jævner som en Roquefort).
--
Mvh
Allan Stig Kiilerich Frederiksen

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408935
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste