/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hollandsk 'majonæse'
Fra : Steen Jensen


Dato : 14-12-04 18:08

For en del år siden, var jeg på ferie i Amsterdam.
I junk food forretningerne solgte de mest fish n chips, så det skulle
jeg naturligvis osse prøve.
Jeg ville gerne have remoulade med, som herhjemme, men det får man
åbenbart ikke i Holland.
Jeg fik en slags majonæse, men ikke den samme slags som herhjemme - den
var mere syrlig.
Er der nogen der kan fortælle mig hvad det er, og om det kan købes
herhjemme?

--
Steen
noX

 
 
Jens Bruun (14-12-2004)
Kommentar
Fra : Jens Bruun


Dato : 14-12-04 18:50

"Steen Jensen" <isteen@osx.dk> wrote in message
news:1gosq6z.6f5efy1p7kw3kN%isteen@osx.dk

> Jeg ville gerne have remoulade med, som herhjemme, men det får man
> åbenbart ikke i Holland.

Nope. Remoulade er - trods det udenlandsk klingende navn - en meget dansk
forteelse. Jeg har ikke set remo nogen steder ude i verden, og jeg har været
mange steder.

> Jeg fik en slags majonæse, men ikke den samme slags som herhjemme -
> den var mere syrlig.
> Er der nogen der kan fortælle mig hvad det er,

Mayo med en lidt større andel af eddike end vi er vant til i DK?

> og om det kan købes
> herhjemme?

Aner det ikke, men mayo er verdens letteste ting i hele verden at lave selv,
så hvorfor prøver du dig ikke lidt frem? Jeg kan anbefale at supplere
estragoneddike med saft fra frisk limefrugt. Måske du med den rette
kombination af estragoneddike og limesaft kan frembringe den helt rigtige,
holllandske smag? Under alle omstændigheder er hjemmelavet mayo ikke at
foragte, så se du bare at komme i gang.

--
-Jens B.



Bjarne K (15-12-2004)
Kommentar
Fra : Bjarne K


Dato : 15-12-04 15:19

"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote in message
news:cpn93f$2p9i$1@news.cybercity.dk...
> Nope. Remoulade er - trods det udenlandsk klingende navn - en meget
dansk
> forteelse. Jeg har ikke set remo nogen steder ude i verden, og jeg har
været
> mange steder.

Remulade stammer fra Frankrig og er noget selleri halløj. Det vi i
danmark kalder remulade, altså majo med hvidkål og agårk salat mm. , er
da rigtigt nok ikke noget man ser ret mange andre steder. Og det er jo
en stor skam.

Mvh

BJK



Jette (14-12-2004)
Kommentar
Fra : Jette


Dato : 14-12-04 19:48

Steen Jensen <isteen@osx.dk> wrote:
> For en del år siden, var jeg på ferie i Amsterdam.
> I junk food forretningerne solgte de mest fish n chips, så det skulle
> jeg naturligvis osse prøve.
> Jeg ville gerne have remoulade med, som herhjemme, men det får man
> åbenbart ikke i Holland.
> Jeg fik en slags majonæse, men ikke den samme slags som herhjemme -
> den var mere syrlig.
> Er der nogen der kan fortælle mig hvad det er, og om det kan købes
> herhjemme?

Jeg har rejst en del i Holland og Belgien. Min erfaring er at de serverer
salatmayonnaise, f.eks. Miracle Whip, til deres fritter.

Med venlig hilsen
Jette



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408936
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste