/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
To ice or not to ice
Fra : Bo Warming


Dato : 12-12-04 14:10

Fernet Branca reklamerer vildt i aviserne med at deres extrem-bitter skal
drikkes on the rocks.Årets jule-cocktail-scoop - konversationsemnet i de små
hjem, når andre emner er er opbrugt. "Bitter - det kan du selv være."

Her gik jeg og var så stolt af, at Martini-rutiner havde inspireret mig til
at lade denne alt-for-bitre italienersag fortynde med
hjemmebartenderpostevand=discountvodka (og/eller med billigrødvin eller med
amaronerødvin)

Jo, is i denne bitterbrændevin - eller i Arnbitter eller Underberg - gør
nul-fortynding acceptabel.

Men er der ikke noget bagvendt ved, at munke har udspekuleret fine
urte-kombinationer - og så lammer man sine smagsløg med kulde- bare fordi
det er "for meget"?

Iøvrigt hader jeg mynte og mentol, og jeg troede også at Fernet Menta, var
for pebermyntet til mig (fordi jeg ikke havde haft fantasi til andet end
slurke og nip direkte fra flasken)
- men - fortyndet med seks gange vodka er det en ædel klassiker-cocktail,
der smager mere af urte-herlighed end af tandpasta.



 
 
Kevin Edelvang (12-12-2004)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 12-12-04 15:12

Bo Warming wrote:

> Fernet Branca reklamerer vildt i aviserne med at deres extrem-bitter
> skal drikkes on the rocks.

Det var dog en kriminel tanke. Denne gudedrik skal naturligvis drikkes ved
stuetemperatur - alternativt efter en halv time ude af køleskabet.

I Italen drikker man somme tider bitter direkte fra køleskabet - i Rom
gælder det særligt "husets amaro" på de billigere restauranter, som er en
populær måde at afslutte et godt, romersk måltid på.


> Iøvrigt hader jeg mynte og mentol, og jeg troede også at Fernet
> Menta, var for pebermyntet til mig (

Mynteversionen skulle eftersigende være opfundet til kvinderne, der fandt
den ægte vare for barsk.

Mvh
Kevin Edelvang



Bo Warming (12-12-2004)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 12-12-04 21:55

"Kevin Edelvang" <virker@ikke.invalid> skrev i en meddelelse
news:41bc51c4$0$156$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Bo Warming wrote:
>
> > Fernet Branca reklamerer vildt i aviserne med at deres extrem-bitter
> > skal drikkes on the rocks.
>
> Det var dog en kriminel tanke. Denne gudedrik skal naturligvis drikkes ved
> stuetemperatur - alternativt efter en halv time ude af køleskabet.
>
> I Italen drikker man somme tider bitter direkte fra køleskabet - i Rom
> gælder det særligt "husets amaro" på de billigere restauranter, som er en
> populær måde at afslutte et godt, romersk måltid på.
>
>
> > Iøvrigt hader jeg mynte og mentol, og jeg troede også at Fernet
> > Menta, var for pebermyntet til mig (
>
> Mynteversionen skulle eftersigende være opfundet til kvinderne, der fandt
> den ægte vare for barsk.

Lissom at man efter middage serverede cognac til herrerne (i rygerummet,
som i første akt af "Vildanden")og damelikør til det svage køn?
Fortæl mere om italienske skikke - jeg har lige fået en bog om Rom, og dette
kulturfolk interesserer mig. Hvordan fandt de på Campari. Og er Strega-likør
beslægtet med chartreuse og Benediktiner-likøren DOM?
Er der masochisme i bjesk og bitter, eller stod likør-munkene en dag og var
løbet tør for sukker og honning?

En halv time ude af køleskabet! - så har det da stuepemperatur?

Er "Amaro" og "Amarone" stednavne eller noget man elsker?

Angustura bitter - er det en helt anden boldgade? Og så er der noget
småkedelig sød bitter der hedder "balsam" som om det var til at vaske hår
i??



Kevin Edelvang (13-12-2004)
Kommentar
Fra : Kevin Edelvang


Dato : 13-12-04 00:21

Bo Warming wrote:

> Lissom at man efter middage serverede cognac til herrerne (i
> rygerummet, som i første akt af "Vildanden")og damelikør til det
> svage køn?

Ja lidt i samme stil. Man bruger også dernede at servere bitter for herrerne
og limoncello (citronlikør) for damerne. Begge dele er forholdsvis enkle at
lave for restauranterne. Du skulle prøve at lave limoncello selv, det smager
skønt, især om sommeren, og er vist ret nemt at lave.

> Fortæl mere om italienske skikke - jeg har lige fået en bog om Rom,
> og dette kulturfolk interesserer mig. Hvordan fandt de på Campari.

Det ved jeg faktisk ikke. Men campari er vist også en vermouth, altså
bark-udtræk, ikke?

> Og
> er Strega-likør beslægtet med chartreuse og Benediktiner-likøren DOM?

Næppe... Strega er i øvrigt slet ikke mig. Alt for sød... Passre godt til
den giftige farve

> Er der masochisme i bjesk og bitter, eller stod likør-munkene en dag
> og var løbet tør for sukker og honning?

Bitter er en gammel tradition, der de fleste steder er startet som en
medicin, en slags mavetonikum. Det kan også være derfor, man gerne nyder det
efter måltiderne.

> En halv time ude af køleskabet! - så har det da stuepemperatur?

Det kommer absolut an på, hvor varmt du holder dig det. Hos mig ville det
give en temperatur på 10-15 grader... Samme temperatur foretrækker jeg til
megen yngre rødvin - især fra Italien.

> Er "Amaro" og "Amarone" stednavne eller noget man elsker?

"Amaro" er italiensk og betyder slet og ret "Bitter". "Amarone" er så den
"forstørrende" form med endelsen "-one", svarende til "stor bitter". Amarone
er jo netop karakteriseret ved sin særlig runde, fyldige, tre smag, som
kommer fra fremstilling af rosiner.

> Angustura bitter - er det en helt anden boldgade?

Kender ikke meget til den. Ved at den bruges fortrinsvis som pift til andre
drinks.

> Og så er der noget
> småkedelig sød bitter der hedder "balsam" som om det var til at vaske
> hår i??

Den kender jeg slet ikke.

Mvh
Kevin Edelvang



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408936
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste