/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Vinvalg
Fra : Thomas H.A.


Dato : 17-11-04 08:46

Hi Folks,

hvad vil i mene var det bedste vinvalg til følgende ret

Helstegt oksemørbrad ala weber, med opsamling til sovs
Kartofler skåret i skiver og bagt i ovn med olie og rosmarin

prisgruppe: ml. 100-150 kr flasken

Jeg hælder lidt til en god crozes hermitage, eller chateau-neuf.

Men hvad mener i

Thomas

 
 
Ukendt (17-11-2004)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 17-11-04 09:11


"Thomas H.A." <thomas.andersen@electrolux.dk> skrev i en meddelelse
news:596c96d4.0411162346.1ddb9dc1@posting.google.com...
> Helstegt oksemørbrad ala weber, med opsamling til sovs
> Kartofler skåret i skiver og bagt i ovn med olie og rosmarin

Nu kender jeg ikke opskriften fra Weber og ved derfor ikke om det fx. er en
marinet mørbrad? MEN der afgives nærmest ingenting fra en oksemørbrad, så
jeg ville nok overveje en svampe eller rødvinssauce - evt. kombineret...
Vinen skal jeg ikke gøre mig klog på...
Mvh Tommy



Renate Jacobsen (17-11-2004)
Kommentar
Fra : Renate Jacobsen


Dato : 17-11-04 09:39


"Thomas H.A." <thomas.andersen@electrolux.dk> skrev i en meddelelse
news:596c96d4.0411162346.1ddb9dc1@posting.google.com...
> Hi Folks,
>
> hvad vil i mene var det bedste vinvalg til følgende ret
>
> Helstegt oksemørbrad ala weber, med opsamling til sovs
> Kartofler skåret i skiver og bagt i ovn med olie og rosmarin
>
> prisgruppe: ml. 100-150 kr flasken
>
> Jeg hælder lidt til en god crozes hermitage, eller chateau-neuf.
>
> Men hvad mener i
>
> Thomas

Hej Thomas,

Jeg er helt enig med Tommy, angående saucen. Jeg ville vælge at lave en
rødvins sauce. Det tager ca. en times tid og "koster" en flaske rødvin, som
ikke bør være af ringe kvalitet. Saucen bliver ikke bedre end rødvinen er.

Jeg skal gerne give dig opskriften, hvis det har interesse.

Mht. rødvinsvalg, mener jeg at du bør holde dig fra "billige"
Chateau-neuf'er... Jeg har selv været i Chateau Neuf de Pape. Her fandt jeg
ud af, det vi i Danmark køber til 100-150 kr. flasken, er det absolutte
affald, som de ikke selv bryder sig om at drikke. Det blev fortalt af flere
indehavere af vinkældre i byen. Til gengæld ville jeg vælge en
Vacqeyras, eller en Gigondas, som også er fremragende Rhonevine. Netop
Rhonevinene er et godt valg til meget kraftigt kød og efterårsmad.
Prisklassen 100-150 kr. pr. flaske giver dig mulighed for at få en rigtig
god vin fra begge områder. Gigondas'en er en tand dyrer end Vacqeyras'en men
kvalitetsmæssigt ligger de nogenlunde ens... Der er naturligvis også forskel
på kvaliteten, alt efter hvilke vine du du bestemmer dig for; men i den
prisklasse får du næppe noget du ikke bryder dig om, hvis du er til
Rhonevine. )
Alternativ ville jeg søge efter en Chateau Billerond Saint-Èmilion.
Formentlig er den svær at opstøve, med mindre du lige bor i nærheden af
Århus... Så kender jeg stedet.
(Røbes ikke her, men gerne i en mail, da jeg selv gerne vil nyde et par
flasker mere.

Håber du finder det der passer dig best...

Mvh. Renate



Thomas H.A. (18-11-2004)
Kommentar
Fra : Thomas H.A.


Dato : 18-11-04 13:21

"Renate Jacobsen" <renate@bgprint.dk> wrote in message news:<419b0e3e$0$158$> Mht. rødvinsvalg, mener jeg at du bør holde dig fra "billige"
> Chateau-neuf'er... Jeg har selv været i Chateau Neuf de Pape. Her fandt jeg
> ud af, det vi i Danmark køber til 100-150 kr. flasken, er det absolutte
> affald, som de ikke selv bryder sig om at drikke. Det blev fortalt af flere
> indehavere af vinkældre i byen. Til gengæld ville jeg vælge en
> Vacqeyras, eller en Gigondas, som også er fremragende Rhonevine. Netop
> Rhonevinene er et godt valg til meget kraftigt kød og efterårsmad.
> Prisklassen 100-150 kr. pr. flaske giver dig mulighed for at få en rigtig
> god vin fra begge områder. Gigondas'en er en tand dyrer end Vacqeyras'en men
> kvalitetsmæssigt ligger de nogenlunde ens... Der er naturligvis også forskel
> på kvaliteten, alt efter hvilke vine du du bestemmer dig for; men i den
> prisklasse får du næppe noget du ikke bryder dig om, hvis du er til
> Rhonevine. )
> Alternativ ville jeg søge efter en Chateau Billerond Saint-Èmilion.
> Formentlig er den svær at opstøve, med mindre du lige bor i nærheden af
> Århus... Så kender jeg stedet.
> (Røbes ikke her, men gerne i en mail, da jeg selv gerne vil nyde et par
> flasker mere.
>
> Håber du finder det der passer dig best...
>
> Mvh. Renate

Hej Renate,

tak for dine råd

jeg har købt følgende:

Cuvee du Vatican chateau neuf du pape kr. 185
og 2 stk Cave de clairmonts Crozes hermitage kr. 115

Jeg satser meget stærkt på at dette er et godt valg.

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408936
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste