/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hvidkål
Fra : Lotte Christensen


Dato : 29-10-04 05:37

Hej gruppe,

for et par dage siden købte jeg et hvidkål for at behage kæresten og lavede
en gang stuvede hvidkål til ham. Og det var jo sådan set godt nok, men nu
ligger der så trekvart hvidkål og kigger på mig hver gang jeg åbner
køleskabet. Jeg er ganske tom for ideer mht. hvad man kan bruge sådan et til
udover råkost og så de stuvede. Så jeg tænkte, at I måske havde en masse
ideer til, hvad jeg kan lave ud af resten af det?

Vh.

Lotte Christensen



 
 
Heidi (29-10-2004)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 29-10-04 06:00

Lotte Christensen wrote:
> Hej gruppe,
>
> for et par dage siden købte jeg et hvidkål for at behage kæresten og
> lavede en gang stuvede hvidkål til ham. Og det var jo sådan set godt
> nok, men nu ligger der så trekvart hvidkål og kigger på mig hver
> gang jeg åbner køleskabet. Jeg er ganske tom for ideer mht. hvad man
> kan bruge sådan et til udover råkost og så de stuvede. Så jeg tænkte,
> at I måske havde en masse ideer til, hvad jeg kan lave ud af resten
> af det?

Et eller andet sted har jeg vist en opskrift på sådan en ting med hakket
oksekød, hvidkål, gulerødder, ris og karry (det var vist
hovedingredienserne). En gryderet som er rimelig nem at lave, og smager
rigtig godt. Sig til hvis jeg skal prøve at finde den.

--
Heidi


Omnolog HMH (29-10-2004)
Kommentar
Fra : Omnolog HMH


Dato : 29-10-04 06:30

hundehvalpe!

(på rigsdansk kål-dolmere, tror jeg...)
I hvert fald er det noget med en krydret frikadellefars pakket ind i kål og
grydestegt. Faktisk guf.


"Lotte Christensen" <lotte@[FJERN]abildgaard.de> wrote in message
news:clshc8$27r9$1@news.cybercity.dk...
> Hej gruppe,
>
> for et par dage siden købte jeg et hvidkål for at behage kæresten og
lavede
> en gang stuvede hvidkål til ham. Og det var jo sådan set godt nok, men nu
> ligger der så trekvart hvidkål og kigger på mig hver gang jeg åbner
> køleskabet. Jeg er ganske tom for ideer mht. hvad man kan bruge sådan et
til
> udover råkost og så de stuvede. Så jeg tænkte, at I måske havde en masse
> ideer til, hvad jeg kan lave ud af resten af det?
>
> Vh.
>
> Lotte Christensen
>
>



Peter Westh (29-10-2004)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 29-10-04 21:06

"Omnolog HMH" <hhestbechrouladea@oohay.dk> skrev i en meddelelse
news:txkgd.60777$Vf.2902590@news000.worldonline.dk...
> hundehvalpe!
>
> (på rigsdansk kål-dolmere, tror jeg...)

Det hedder da "Mus i Slåbrok"

/P



Harry Lund (02-11-2004)
Kommentar
Fra : Harry Lund


Dato : 02-11-04 11:51

Ja hvis du er fra sydslevig eller deromkring: maus und kleidung.



Birgitte (29-10-2004)
Kommentar
Fra : Birgitte


Dato : 29-10-04 06:26



"Lotte Christensen" <lotte@[FJERN]abildgaard.de> skrev i en meddelelse
news:clshc8$27r9$1@news.cybercity.dk...
> Hej gruppe,
>
Så jeg tænkte, at I måske havde en masse
> ideer til, hvad jeg kan lave ud af resten af det?
>
> Vh.
>
> Lotte Christensen
>
Hvad med at lave brunkål ?

med venlig hilsen
Birgitte
www.ninaweb.dk/havedam



/Ole (29-10-2004)
Kommentar
Fra : /Ole


Dato : 29-10-04 06:54


"Lotte Christensen" <lotte@[FJERN]abildgaard.de> skrev i en meddelelse
news:clshc8$27r9$1@news.cybercity.dk...
> Hej gruppe,
>
> for et par dage siden købte jeg et hvidkål for at behage kæresten og
> lavede en gang stuvede hvidkål til ham. Og det var jo sådan set godt nok,
> men nu ligger der så trekvart hvidkål og kigger på mig hver gang jeg
> åbner køleskabet. Jeg er ganske tom for ideer mht. hvad man kan bruge
> sådan et til udover råkost og så de stuvede. Så jeg tænkte, at I måske
> havde en masse ideer til, hvad jeg kan lave ud af resten af det?
>
> Vh.
>
> Lotte Christensen

Hvis du ikke vil lave kåldolmere, så lav stuved hvidkål af resten, og frys
det ned. Det er det ret godt til.

/Ole



Mette Svangren Gutte~ (29-10-2004)
Kommentar
Fra : Mette Svangren Gutte~


Dato : 29-10-04 07:40


"Lotte Christensen" <lotte@[FJERN]abildgaard.de> skrev i en meddelelse
news:clshc8$27r9$1@news.cybercity.dk...
>
Så jeg tænkte, at I måske havde en masse
> ideer til, hvad jeg kan lave ud af resten af det?
>

Irsk gryde: i en gryde lægges lagvis lammekød i tern og stykker af
groftskåret hvidkål. Lidt salt og peber mellem hvert lag. Vand ved, så det
lige akkurat dækker - og så simre et par timer. Ja, det er helt vildt
enkelt, og nej, jeg har ikke glemt nogle ingredienser.
Smager fantastisk på en råkold dag med en god sennep og rugbrød, der bliver
så meget saft og kraft i det

Jeg har i øvrigt med held lavet det samme med både okse- og svinekød og med
f.eks. spidskål. Men lam og hvidkål er originalen og den bedste.

MVH Mette



mansen (29-10-2004)
Kommentar
Fra : mansen


Dato : 29-10-04 09:20


"Mette Svangren Guttesen" <svangut@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4a5952-u1s.ln1@svangut.dk...
>
> "Lotte Christensen" <lotte@[FJERN]abildgaard.de> skrev i en meddelelse
> news:clshc8$27r9$1@news.cybercity.dk...
> >
> Så jeg tænkte, at I måske havde en masse
> > ideer til, hvad jeg kan lave ud af resten af det?
> >
>
> Irsk gryde: i en gryde lægges lagvis lammekød i tern og stykker af
> groftskåret hvidkål. Lidt salt og peber mellem hvert lag. Vand ved, så det
> lige akkurat dækker - og så simre et par timer. Ja, det er helt vildt
> enkelt, og nej, jeg har ikke glemt nogle ingredienser.
> Smager fantastisk på en råkold dag med en god sennep og rugbrød, der
bliver
> så meget saft og kraft i det
>
> Jeg har i øvrigt med held lavet det samme med både okse- og svinekød og
med
> f.eks. spidskål. Men lam og hvidkål er originalen og den bedste.
>
> MVH Mette
>
> Nej du skal lave en god grøntsags/oksekøds eller anden suppe og komme
hvidkål i det smager godt med hvidkål som fyld



Mus (29-10-2004)
Kommentar
Fra : Mus


Dato : 29-10-04 10:58


Lotte Christensen <lotte@[FJERN]abildgaard.de> skrev i en
nyhedsmeddelelse:clshc8$27r9$1@news.cybercity.dk...
> Hej gruppe,
>
> for et par dage siden købte jeg et hvidkål for at behage kæresten og
lavede
> en gang stuvede hvidkål til ham. Og det var jo sådan set godt nok, men nu
> ligger der så trekvart hvidkål og kigger på mig hver gang jeg åbner
> køleskabet. Jeg er ganske tom for ideer mht. hvad man kan bruge sådan et
til
> udover råkost og så de stuvede. Så jeg tænkte, at I måske havde en masse
> ideer til, hvad jeg kan lave ud af resten af det?
>
> Vh.
>
> Lotte Christensen
>
>


Vores yndlinsret med hvidkål er helt sikkert lam i hvidkål. Vi laver det dog
med skinekød, da vi ikke er så glade for lam. Det smager bare himmelsk og
tager ingen tid at lave. Bruger en opskrift fra Karolines køkken. Den kan
kun anbefales.

Lam i hvidkål
Tilberedningstid: 45min.
Årstid: Efterår, Vinter
Antal: 4 personer

25 g smør
½ tsk ostindisk karry
400 g lammesmåkød i tern (ca. 2 cm)
2½ dl grønsagsbouillon
½ tsk stødt ingefær
800 g hvidkål i mindre stykker (ca. 2x2 cm)
1½ dl karoline's madlavningsfløde 18%
3 spsk lys saucejævner
½ tsk groft salt
friskkværnet peber

Tilbehør
240 g groft brød




Smelt smørret i en tykbundet stegegryde. Tilsæt karry og lad det bruse af.
Del lammekødet i 2 portioner, og brun hver portion for sig. Kom alt
lammekødet tilbage i stegegryden og tilsæt grønsagsbouillon og ingefær. Kog
retten ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tilsæt hvidkålen og kog den
med i ca. 5 min. Kålen skal være mør, men stadig sprød. Tilsæt fløden og
bring retten i kog. Lad retten koge i ca. 1 min. Tag gryden af varmen og
drys saucejævner i under omrøring. Kog yderligere ca. 1 min. Smag til med
salt og peber.

Tip: I stedet for lammesmåkød kan anvendes skinkesmåkød.

Udviklet af: Karolines Køkken

LN



Lotte Christensen (29-10-2004)
Kommentar
Fra : Lotte Christensen


Dato : 29-10-04 20:46

Hej igen!

Tusind tak for ideerne, nu er det bare med at komme i gang med at få kreeret
en masse, så hvidkålet ikke bare ligger der og kigger :)

Vh

Lotte



Abildgaard 3140 (02-11-2004)
Kommentar
Fra : Abildgaard 3140


Dato : 02-11-04 08:07

Mus wrote:
> Vores yndlinsret med hvidkål er helt sikkert lam i hvidkål. Vi laver
> det dog med skinekød, da vi ikke er så glade for lam.

Jeg kender det. Jeg elsker pålægchokolademaddere, men er ikke så meget for
chokolade på brød, så jeg laver dem med kippers i stedet
--
|¨ ¨ ¨ ¨ ¨¨ Torben
|
[OO]
<>' www.aass.dk



Rikke Mors (04-11-2004)
Kommentar
Fra : Rikke Mors


Dato : 04-11-04 20:05

Abildgaard 3140 wrote:
> Mus wrote:
>
>>Vores yndlinsret med hvidkål er helt sikkert lam i hvidkål. Vi laver
>>det dog med skinekød, da vi ikke er så glade for lam.
>
>
> Jeg kender det. Jeg elsker pålægchokolademaddere, men er ikke så meget for
> chokolade på brød, så jeg laver dem med kippers i stedet

LOL
Rikke Mors, der sad med lidt den samme fornemmelse, da jeg læste det.

David Rasmussen (29-10-2004)
Kommentar
Fra : David Rasmussen


Dato : 29-10-04 10:53

Lotte Christensen wrote:
> Hej gruppe,
>
> for et par dage siden købte jeg et hvidkål for at behage kæresten og lavede
> en gang stuvede hvidkål til ham. Og det var jo sådan set godt nok, men nu
> ligger der så trekvart hvidkål og kigger på mig hver gang jeg åbner
> køleskabet. Jeg er ganske tom for ideer mht. hvad man kan bruge sådan et til
> udover råkost og så de stuvede. Så jeg tænkte, at I måske havde en masse
> ideer til, hvad jeg kan lave ud af resten af det?
>

Wok!

eller hjemmelavede forårsruller.

/David

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste