/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Honning
Fra : Christian


Dato : 28-10-04 22:39

Hvis man er totalt honning mongol og skal til at eksperimentere med det,
hvad kan i så anbefale af honning.?

Jeg er ude efter 2-3 forskellige typer med hver deres særpræg - gerne
aromatiske typer.

-Christian



 
 
Omnolog HMH (29-10-2004)
Kommentar
Fra : Omnolog HMH


Dato : 29-10-04 06:31

Lynghonning fra Blåvandshuk.


"Christian" <nospam@void.nowhere> wrote in message
news:3Gdgd.5645$r26.2768@news.get2net.dk...
> Hvis man er totalt honning mongol og skal til at eksperimentere med det,
> hvad kan i så anbefale af honning.?
>
> Jeg er ude efter 2-3 forskellige typer med hver deres særpræg - gerne
> aromatiske typer.
>
> -Christian
>
>



Margrete Johansen (29-10-2004)
Kommentar
Fra : Margrete Johansen


Dato : 29-10-04 07:58


"Christian" <nospam@void.nowhere> wrote in message
news:3Gdgd.5645$r26.2768@news.get2net.dk...
> Hvis man er totalt honning mongol og skal til at eksperimentere med det,
> hvad kan i så anbefale af honning.?

Nu kommer det jo helt an på, hvad du skal bruge honningen til og der findes
sikkert mange forskellige slags honning. Jeg sværger til de lyse typer og
gerne lidt faste.

Rapshonning er nærmest hård og hvid.
Kløverhonning er blødere og mere gul.
Frugttræers honning kan indimellem have et strejf af den frugt der leverede
nectaren, for eksempel sælger Fuglebjerggård "æbleblomsthonning" til 55 kr.
for 450 gram. (Vi kan jo altid i en anden tråd diskutere priser og
kvalitet). Meget blød, meget gul.
Og så er der de græske typer, for eksempel timianhonning og
orangeblomsthonning, som er gyldne, flydende og meget aromatiske - bruges
ofte på yoghurt.

Det vigtigste, synes jeg, er at honningen er koldslynget og forsvarligt
rørt, så den ikke krystalliserer.

Lynghonning er meget kraftig - næsten kødagtig i sin smag. Den passer godt
til en sen kop stærk eftermiddagste ved brændeovnen smurt på godt
kraftigt/syrligt rugbrød. Husk det kolde smør under honningen. Og de lune
sokker.

Jeg har slet ikke nævnt alle typer/muligheder, bare nogle af mine egne
favoritter.

Set fra et honningsynspunkt, var det velnok godt det blev efterår, for nu er
honning jo en nødvendighed for at overleve vinteren!

Margrete - lidt af en honningfreak!



Christian (30-10-2004)
Kommentar
Fra : Christian


Dato : 30-10-04 21:12

Hej Magrethe,

Jeg skal bruge honningen til at brygge øl af , så jeg er ude efter en type,
der giver så meget smag og aroma per gram som muligt.

Hvor plejer du at købe de forskellige typer honning?

-Christian

"Margrete Johansen" <mamajohsFJERN@worldonline.dk> wrote in message
news:4181e9e0$0$203$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
> "Christian" <nospam@void.nowhere> wrote in message
> news:3Gdgd.5645$r26.2768@news.get2net.dk...
>> Hvis man er totalt honning mongol og skal til at eksperimentere med det,
>> hvad kan i så anbefale af honning.?
>
> Nu kommer det jo helt an på, hvad du skal bruge honningen til og der
> findes sikkert mange forskellige slags honning. Jeg sværger til de lyse
> typer og gerne lidt faste.
>
> Rapshonning er nærmest hård og hvid.
> Kløverhonning er blødere og mere gul.
> Frugttræers honning kan indimellem have et strejf af den frugt der
> leverede nectaren, for eksempel sælger Fuglebjerggård "æbleblomsthonning"
> til 55 kr. for 450 gram. (Vi kan jo altid i en anden tråd diskutere priser
> og kvalitet). Meget blød, meget gul.
> Og så er der de græske typer, for eksempel timianhonning og
> orangeblomsthonning, som er gyldne, flydende og meget aromatiske - bruges
> ofte på yoghurt.
>
> Det vigtigste, synes jeg, er at honningen er koldslynget og forsvarligt
> rørt, så den ikke krystalliserer.
>
> Lynghonning er meget kraftig - næsten kødagtig i sin smag. Den passer godt
> til en sen kop stærk eftermiddagste ved brændeovnen smurt på godt
> kraftigt/syrligt rugbrød. Husk det kolde smør under honningen. Og de lune
> sokker.
>
> Jeg har slet ikke nævnt alle typer/muligheder, bare nogle af mine egne
> favoritter.
>
> Set fra et honningsynspunkt, var det velnok godt det blev efterår, for nu
> er honning jo en nødvendighed for at overleve vinteren!
>
> Margrete - lidt af en honningfreak!
>



Margrete Johansen (31-10-2004)
Kommentar
Fra : Margrete Johansen


Dato : 31-10-04 07:42


"Christian" <nospam@void.nowhere> wrote in message
news:%zSgd.13216$pq5.3682@news.get2net.dk...
> Hej Magrethe,
>
> Jeg skal bruge honningen til at brygge øl af , så jeg er ude efter en
> type, der giver så meget smag og aroma per gram som muligt.

Så skal du nok gå efter lynghonning, men spørg hellere ølbryggerne om den
sag.

>
> Hvor plejer du at købe de forskellige typer honning?

Jeg er priviligeret - bor på landet, og har i mange år plejet et net af
leverandører/avlere af dit og dat, herunder honning.

Margrete




David Rasmussen (29-10-2004)
Kommentar
Fra : David Rasmussen


Dato : 29-10-04 10:52

Christian wrote:
> Hvis man er totalt honning mongol og skal til at eksperimentere med det,
> hvad kan i så anbefale af honning.?
>
> Jeg er ude efter 2-3 forskellige typer med hver deres særpræg - gerne
> aromatiske typer.
>

LOL... Honningmongol.... Er du gal et begreb!

/David

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste