/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
kondenseret mælk?
Fra : bj


Dato : 08-10-04 22:56

Jeg så forleden i TV, at man kan bruge kondenseret mælk til at varme op for
så at blive til en lækker karamel-creme.

Er der nogen der kan fortælle noget om det? Mælken var i konservesdåse...

For at lave det til karamel-creme skulle det bringes i kog i en gryde med
vand og så efter nogen tid skulle det så være karamelcreme. Rent faktisk
skulle det stå 3 timer i gryden ved varme tæt på kogepunktet. Det lyder af
meget så jeg ved ikke helt om jeg hørte korrekt...

bj




 
 
Susanne (09-10-2004)
Kommentar
Fra : Susanne


Dato : 09-10-04 07:28


"bj" <b_hoejgaard75@mail.dk> skrev

".."
>
> Er der nogen der kan fortælle noget om det? Mælken var i konservesdåse...
".."


Ja, jeg stillede samme spørgsmål for nogle måneder siden

Jeg havde læst opskriften på en chokoladekage i en bog af engelsk oprindelse
og dérovre bruger de jo "condensed milk" en del - i den opskrift stod der
også at dåsen skulle stå og simre i 3½ time og den er god nok - som du kan
se på linket herunder
http://groups.google.com/groups?hl=da&lr=&threadm=MPVMc.27358%24Vf.1520678%40news000.worldonline.dk&rnum=2&prev=/groups%3Fhl%3Dda%26lr%3D%26scoring%3Dd%26q%3Dkondenseret%2Bm%25C3%25A6lk%26meta%3Dgroup%253Ddk.*

Søg evt. også på "kondenseret mælk" på groups.google.com - der får du også
lidt info om hvor du kan købe det osv.

Håber det virker - jeg har endnu ikke forsøgt, men dåserne med condensed
milk er indkøbt, så jeg må snart i gang!

Mvh.
Susanne.



bj (09-10-2004)
Kommentar
Fra : bj


Dato : 09-10-04 11:35


tak for svaret, Susanne

bj

"Susanne" <denlillevampyr@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:416784e6$0$177$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
>
> "bj" <b_hoejgaard75@mail.dk> skrev
>
> ".."
> >
> > Er der nogen der kan fortælle noget om det? Mælken var i
konservesdåse...
> ".."
>
>
> Ja, jeg stillede samme spørgsmål for nogle måneder siden
>
> Jeg havde læst opskriften på en chokoladekage i en bog af engelsk
oprindelse
> og dérovre bruger de jo "condensed milk" en del - i den opskrift stod
der
> også at dåsen skulle stå og simre i 3½ time og den er god nok - som du
kan
> se på linket herunder
>
http://groups.google.com/groups?hl=da&lr=&threadm=MPVMc.27358%24Vf.1520678%4
0news000.worldonline.dk&rnum=2&prev=/groups%3Fhl%3Dda%26lr%3D%26scoring%3Dd%
26q%3Dkondenseret%2Bm%25C3%25A6lk%26meta%3Dgroup%253Ddk.*
>
> Søg evt. også på "kondenseret mælk" på groups.google.com - der får du
også
> lidt info om hvor du kan købe det osv.
>
> Håber det virker - jeg har endnu ikke forsøgt, men dåserne med condensed
> milk er indkøbt, så jeg må snart i gang!
>
> Mvh.
> Susanne.
>
>




Marianne (09-10-2004)
Kommentar
Fra : Marianne


Dato : 09-10-04 22:12

> Jeg så forleden i TV, at man kan bruge kondenseret mælk til at varme op
for
> så at blive til en lækker karamel-creme.
>
> Er der nogen der kan fortælle noget om det? Mælken var i konservesdåse...
>
> For at lave det til karamel-creme skulle det bringes i kog i en gryde med
> vand og så efter nogen tid skulle det så være karamelcreme. Rent faktisk
> skulle det stå 3 timer i gryden ved varme tæt på kogepunktet. Det lyder af
> meget så jeg ved ikke helt om jeg hørte korrekt...
>


Jo, jo - det er korrekt. Jeg gætter, at næsten enhver tidligere
ulandsfrivillig har erfaringer med at omdanne Nestle dåsemælk til karamel
ved at sætte et par dåser i nogle timer i et bål.

I vores del af verden er der også andre muligheder

mvh
marianne



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408937
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste