/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Ovn-ret
Fra : ln


Dato : 06-10-04 07:46

Hej NG

Jeg skal holde "pige-aften" på lørdag, og har planlagt en 3 retters menu til
os - forret og dessert er der styr på, men jeg er lidt i tvivl med
hovedretten. Jeg ville gerne finde en eller anden ovn-ret, så det kan passe
sig selv (vil jo nødigt gå glip af sladren *s*), men det skal heller ikke
være hverdagsmad som lasagne eller lignende, da det jo gerne må være lidt
spændende Håber I har nogle gode ideer eller links.

På forhånd tak for hjælpen, og god dag!

VH.
LN



 
 
Heidi B. (06-10-2004)
Kommentar
Fra : Heidi B.


Dato : 06-10-04 07:55


"ln" <aav04103@tietgen.dk> skrev i en meddelelse
news:41639460$0$59394$14726298@news.sunsite.dk...
> Hej NG
>
> Jeg skal holde "pige-aften" på lørdag, og har planlagt en 3 retters menu
til
> os - forret og dessert er der styr på, men jeg er lidt i tvivl med
> hovedretten. Jeg ville gerne finde en eller anden ovn-ret, så det kan
passe
> sig selv (vil jo nødigt gå glip af sladren *s*), men det skal heller ikke
> være hverdagsmad som lasagne eller lignende, da det jo gerne må være lidt
> spændende Håber I har nogle gode ideer eller links.
>
> På forhånd tak for hjælpen, og god dag!
>
> VH.
> LN
>
>

Hvad med koteletter i fad??

Knus
Heidi B.



ln (06-10-2004)
Kommentar
Fra : ln


Dato : 06-10-04 08:01


"Heidi B." <Heidi.Bojsen@kattentdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:416396bf$0$222$edfadb0f@dread14.news.tele.dk...
>
> "ln" <aav04103@tietgen.dk> skrev i en meddelelse
> news:41639460$0$59394$14726298@news.sunsite.dk...
> > Hej NG
> >
> > Jeg skal holde "pige-aften" på lørdag, og har planlagt en 3 retters menu
> til
> > os - forret og dessert er der styr på, men jeg er lidt i tvivl med
> > hovedretten. Jeg ville gerne finde en eller anden ovn-ret, så det kan
> passe
> > sig selv (vil jo nødigt gå glip af sladren *s*), men det skal heller
ikke
> > være hverdagsmad som lasagne eller lignende, da det jo gerne må være
lidt
> > spændende Håber I har nogle gode ideer eller links.
> >
> > På forhånd tak for hjælpen, og god dag!
> >
> > VH.
> > LN
> >
> >
>
> Hvad med koteletter i fad??
>
> Knus
> Heidi B.
>
>
Det kunne være en mulighed, men ville gerne finde noget som var lidt mindre
"traditionelt"



Marie (06-10-2004)
Kommentar
Fra : Marie


Dato : 06-10-04 08:34

ln" <aav04103@tietgen.dk> skrev i en meddelelse
news:41639460$0$59394$14726298@news.sunsite.dk...> Hej NG
>
> Jeg skal holde "pige-aften" på lørdag, og har planlagt en 3 retters menu
til
> os - forret og dessert er der styr på, men jeg er lidt i tvivl med
> hovedretten. Jeg ville gerne finde en eller anden ovn-ret, så det kan
passe
> sig selv (vil jo nødigt gå glip af sladren *s*), men det skal heller ikke
> være hverdagsmad som lasagne eller lignende, da det jo gerne må være lidt
> spændende Håber I har nogle gode ideer eller links.
>
> På forhånd tak for hjælpen, og god dag!
>
> VH.
> LN
>
>



Hej LN,

Skal selv holde pigeaften om en lille måneds tid... Ligesom dig har jeg
valgt en ovnret for ikke at skulle tilbringe aftenen i køkkenet...

Opskriften er til ca. 4 personer

½ kg oksefars
1 ds. koncentreret tomatpure
1 ds. hakkede tomater
2 store løg
ca. 5 fed hvidløg (hvilket jeg som regel udelader)
1 tsk muskatnød (synes det er prikken over i'et, så jeg kommer gerne mere i)
4-5 tsk. oregano
4-5 tsk basilikum
salt og peber
1/4 l. piskefløde
1 ps. tortellini med ostefyld (ca. 250 gr.)

- kog pastaen
- lav kødsovs i en gryde af resten undtagen fløden
- fordel kødsovs og pasta i lag skiftevis (som til lasagne)
- hæld fløden over
- i ovn ved 200 gr. i ca. 35 - 45 min.

Du kan lave kødsovsen og koge pastaen, inden gæsterne kommer, så skal det
bare "blandes" og i ovnen inden servering. En let og lækker ret. Server den
med god salat og godt brød til.

Da jeg introducerede retten for et bofællesskab, jeg har boet i, blev den
straks døbt "Hof-ret" og var ofte på menuen...

Måske du vil dele dine ideer til forret og dessert? Her kan jeg nemlig godt
bruge lidt inspiration...

Mvh. Marie




ln (06-10-2004)
Kommentar
Fra : ln


Dato : 06-10-04 10:09

Hej Marie

Tak for opskriften

Som forret har jeg tænkt mig at lave noget laks blandet med med æbler, dild
og rødløg (portions-anrettet pænt) hertil dild-creme fraiche dressing (eller
karry) samt evt. hjemmelavet knækbrød.
Desserten bliver sandsynligvis vanille/choko-is med purerede ferskener og
hakkede hasselnødder.

God pige-aften!

Vh.
LN




> Hej LN,
>
> Skal selv holde pigeaften om en lille måneds tid... Ligesom dig har jeg
> valgt en ovnret for ikke at skulle tilbringe aftenen i køkkenet...
>
> Opskriften er til ca. 4 personer
>
> ½ kg oksefars
> 1 ds. koncentreret tomatpure
> 1 ds. hakkede tomater
> 2 store løg
> ca. 5 fed hvidløg (hvilket jeg som regel udelader)
> 1 tsk muskatnød (synes det er prikken over i'et, så jeg kommer gerne mere
i)
> 4-5 tsk. oregano
> 4-5 tsk basilikum
> salt og peber
> 1/4 l. piskefløde
> 1 ps. tortellini med ostefyld (ca. 250 gr.)
>
> - kog pastaen
> - lav kødsovs i en gryde af resten undtagen fløden
> - fordel kødsovs og pasta i lag skiftevis (som til lasagne)
> - hæld fløden over
> - i ovn ved 200 gr. i ca. 35 - 45 min.
>
> Du kan lave kødsovsen og koge pastaen, inden gæsterne kommer, så skal det
> bare "blandes" og i ovnen inden servering. En let og lækker ret. Server
den
> med god salat og godt brød til.
>
> Da jeg introducerede retten for et bofællesskab, jeg har boet i, blev den
> straks døbt "Hof-ret" og var ofte på menuen...
>
> Måske du vil dele dine ideer til forret og dessert? Her kan jeg nemlig
godt
> bruge lidt inspiration...
>
> Mvh. Marie
>
>
>



Janner (06-10-2004)
Kommentar
Fra : Janner


Dato : 06-10-04 09:15


>
> På forhånd tak for hjælpen, og god dag!
>
> VH.
> LN


Den her holder hele vejen med bacon :

Squash-tærte

Ingredienser:
400 g. reven squash
1 stort revet løg
150 g. bacon eller skinke i tern
100 g. revet ost
125 g. mel
1 tsk. bagepulver
1 dl. olie
5 æg
1 tsk. salt
¼ tsk. peber

Fremgangs måde:
Pisk æg, olie og mel sammen. Det øvrige tilsættes og massen hældes i en
smurt tærteform. Bages ved 180 i 40 minutter.

Serveres enten med nybagt rugbrød og smør eller en tomatsalat.



ln (06-10-2004)
Kommentar
Fra : ln


Dato : 06-10-04 10:12

Til NG: VIGTIGT!

Jeg afmelder mig gruppen senere idag pga. ny email-adresse, men logger mig
på med den nye
- gør lige opmærksom på det i tilfælde at at jeg ikke svarer tilbage på
eventuelle mails ang. "ovn-ret"....


"ln" <aav04103@tietgen.dk> skrev i en meddelelse
news:41639460$0$59394$14726298@news.sunsite.dk...
> Hej NG
>
> Jeg skal holde "pige-aften" på lørdag, og har planlagt en 3 retters menu
til
> os - forret og dessert er der styr på, men jeg er lidt i tvivl med
> hovedretten. Jeg ville gerne finde en eller anden ovn-ret, så det kan
passe
> sig selv (vil jo nødigt gå glip af sladren *s*), men det skal heller ikke
> være hverdagsmad som lasagne eller lignende, da det jo gerne må være lidt
> spændende Håber I har nogle gode ideer eller links.
>
> På forhånd tak for hjælpen, og god dag!
>
> VH.
> LN
>
>



Leo (06-10-2004)
Kommentar
Fra : Leo


Dato : 06-10-04 10:21

hej LN
Det er jo efterår, og selv om retten er lidt bastant, er den da værd at
overveje.

I al beskedenhed så kalder vi den her i huset 'Leopolds russiske efterår',
men du kan jo nøjes med Russisk efterår

Tag et par svinemørbrader - rens dem for hinder mm - skær dem op til bøffer
eller portionsstykker og vend dem på en pande i lidt fedtstof - krydr med
salt og peber.
Rist lidt bacontern på en pande - af med det og derefter lidt svampe på
panden, så de får lidt farve og så fedtstoffet får lidt karakter af
svampene. Af med dem - og kog panden af i lidt vand.

Så tager du et par kilo rødbeder, skræller og river groft. De revne
rødbeder - hold lidt tilbage - anrettes i et ovnfast fad, der også skal
bruges til servering - i rødbederne arrangeres kødstykkerne - bacon og
svampe hældes over og med en ske presser man det lidt ned i rødbederne.
Pandeafkoget hældes over, og et stykke folie på toppen - ind i ovnen en
lille times tid til kødet har nok. Ud af ovnen og et bæger creme fraiche
hældes over - tag folien af først - og igen stikkes en ske lidt ned hist og
her.
Varm igennem et kvarterstid - ud af ovnen og pynt med lidt rå rødbede -
serveres med groft brød og kogte kartofler.
Meget af det kan forberedes i god tid - rødbederne skrælles og rives, bacon
og svampe kan steges på forhånd, kartoflerne kunne evt. byttes ud med bagte
kartofler - så kan de klare sig i ovnen med retten.
Jeg har her valgt mørbrad, da det er et fedtfattigt alternativ (det indgår
jo som en del af en treretters menu), men man kan naturligvis vælge andet fx
koteletter, - jeg lavede oprindelig retten med svineskanker og ganske
rigeligt med rørhatte - og serverede saltagurker og rugrød til.
Personligt synes jeg, retten går rigtig godt med øl og brændevin, men det
skal jo også passe til resten af menuen.

Nu jeg tænke på det....
Jeg tror faktisk, at retten ville være rigtig god med sprængt svinekam og
grov pølse, som et alternativ til gule ærter på en kold efterårsdag - en
rigtig herreret....det skal vi have i madklubben, tror jeg...

Et lille aber dabei: Vær opmærksom på, at urinen kan blive pænt rød af alle
disse rødbeder...



Henrik (06-10-2004)
Kommentar
Fra : Henrik


Dato : 06-10-04 17:48

Hej

Jeg har en lille hjemmedyrket opskrift på kyllingbryst på en alternativ
måde...

Påregn 1 bryst pr/person
Lav en marinade med soya, tabasco og hvidløg til kylingebrysterneog marinere
dem i ca 12 timer.

Giv hvert bryst et tværsnit (ikke igennen bunden)
fyld dem pesto, paprikafrugt og slut af med at ligge en skive parmaskinke
hen over.
Lig kyllingebrysterne på noget bagepapir og bag dem i ca. 20 min i ovnen
ved 200 gr.

Som tilbehør lav nogle timiankartofler (skal have ca 45 min i ovn) og en
lækker grøn salat

Du kan forberede det hele og på den måde ikke gå glip af noget af
sladeren...

Hilsen Henrik




"Leo" <fupkonto@hotmail.dk> skrev i en meddelelse
news:4163b9c7$0$253$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> hej LN
> Det er jo efterår, og selv om retten er lidt bastant, er den da værd at
> overveje.
>
> I al beskedenhed så kalder vi den her i huset 'Leopolds russiske efterår',
> men du kan jo nøjes med Russisk efterår
>
> Tag et par svinemørbrader - rens dem for hinder mm - skær dem op til
> bøffer
> eller portionsstykker og vend dem på en pande i lidt fedtstof - krydr med
> salt og peber.
> Rist lidt bacontern på en pande - af med det og derefter lidt svampe på
> panden, så de får lidt farve og så fedtstoffet får lidt karakter af
> svampene. Af med dem - og kog panden af i lidt vand.
>
> Så tager du et par kilo rødbeder, skræller og river groft. De revne
> rødbeder - hold lidt tilbage - anrettes i et ovnfast fad, der også skal
> bruges til servering - i rødbederne arrangeres kødstykkerne - bacon og
> svampe hældes over og med en ske presser man det lidt ned i rødbederne.
> Pandeafkoget hældes over, og et stykke folie på toppen - ind i ovnen en
> lille times tid til kødet har nok. Ud af ovnen og et bæger creme fraiche
> hældes over - tag folien af først - og igen stikkes en ske lidt ned hist
> og
> her.
> Varm igennem et kvarterstid - ud af ovnen og pynt med lidt rå rødbede -
> serveres med groft brød og kogte kartofler.
> Meget af det kan forberedes i god tid - rødbederne skrælles og rives,
> bacon
> og svampe kan steges på forhånd, kartoflerne kunne evt. byttes ud med
> bagte
> kartofler - så kan de klare sig i ovnen med retten.
> Jeg har her valgt mørbrad, da det er et fedtfattigt alternativ (det indgår
> jo som en del af en treretters menu), men man kan naturligvis vælge andet
> fx
> koteletter, - jeg lavede oprindelig retten med svineskanker og ganske
> rigeligt med rørhatte - og serverede saltagurker og rugrød til.
> Personligt synes jeg, retten går rigtig godt med øl og brændevin, men det
> skal jo også passe til resten af menuen.
>
> Nu jeg tænke på det....
> Jeg tror faktisk, at retten ville være rigtig god med sprængt svinekam og
> grov pølse, som et alternativ til gule ærter på en kold efterårsdag - en
> rigtig herreret....det skal vi have i madklubben, tror jeg...
>
> Et lille aber dabei: Vær opmærksom på, at urinen kan blive pænt rød af
> alle
> disse rødbeder...
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste