/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hjælp til valg af slibesten til Globalkniv~
Fra : Michael Døj


Dato : 28-09-04 22:45

Hej, jeg vil gerne selv kunne slibe mine Globalknive.

Er der nogen af jer, der vil anbefale en slibesten til det
formål?

Meget gerne med angivelse af forhandler og pris.

På forhånd tak for hjælpen.

Med venlig hilsen
Michael Døj, Esbjerg
-
Fjern md i min emailadress ved direkte svar.



 
 
kf (29-09-2004)
Kommentar
Fra : kf


Dato : 29-09-04 06:28

On Tue, 28 Sep 2004 23:45:05 +0200, "Michael Døj" <mmdd@dojs.dk>
wrote:

>Hej, jeg vil gerne selv kunne slibe mine Globalknive.
>
>Er der nogen af jer, der vil anbefale en slibesten til det
>formål?

Der anbefales et keramisk strygestål/keramisk slibesten.
Og hvis du ikke kan holde vinklen, så findes der hjælpeværktøjer, i
form af en lille bøjle der sættes på kniven.

/klaus

>
>Meget gerne med angivelse af forhandler og pris.
>
>På forhånd tak for hjælpen.
>
>Med venlig hilsen
>Michael Døj, Esbjerg
>-
>Fjern md i min emailadress ved direkte svar.
>


Ole Pedersen (30-09-2004)
Kommentar
Fra : Ole Pedersen


Dato : 30-09-04 08:58


"kf" <klaus.ingen.spam.tak@bio.auc.dk> skrev i en meddelelse
news:kghkl05g7bvpl263ckikph4592iet39uhf@4ax.com...
> On Tue, 28 Sep 2004 23:45:05 +0200, "Michael Døj" <mmdd@dojs.dk>
> wrote:
>
>>Hej, jeg vil gerne selv kunne slibe mine Globalknive.
>>
>>Er der nogen af jer, der vil anbefale en slibesten til det
>>formål?
>

Jeg bruger en slibesten, der er købt i det lokale byggemarked.
Hvis kniven er blevet meget sløv bruger jeg først en lidt grovere, det er
den Harald Nyborg kalder en hvæssesten.
Derefter bruger jeg en skiffersten som giver et rigtig pænt skær.
Men som en anden skriver er det meget vigtig at få den rigtig vinkel

hilsen
Ole



Lars Kristensen (30-09-2004)
Kommentar
Fra : Lars Kristensen


Dato : 30-09-04 21:30

Ole Pedersen wrote:

> Men som en anden skriver er det meget vigtig at få den rigtig vinkel

Hvad er den rigtige vinkel?

- Lars

Ole Pedersen (02-10-2004)
Kommentar
Fra : Ole Pedersen


Dato : 02-10-04 14:00


"Lars Kristensen" <spam@acdc.dk> skrev i en meddelelse
news:cjhqcl$2a08$1@news.cybercity.dk...
> Ole Pedersen wrote:
>
>> Men som en anden skriver er det meget vigtig at få den rigtig vinkel
>
> Hvad er den rigtige vinkel?

Den rigtige vinkel er 2*15 grader har jeg læst et eller andet sted, men
vigtigere er det at det er den samme vinkel hver gang.

hilsen
Ole



thomas schreiber \(8~ (29-09-2004)
Kommentar
Fra : thomas schreiber \(8~


Dato : 29-09-04 12:41

"Michael Døj" <mmdd@dojs.dk> wrote in message
news:4159db63$0$142$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hej, jeg vil gerne selv kunne slibe mine Globalknive.
>
> Er der nogen af jer, der vil anbefale en slibesten til det
> formål?
>
> Meget gerne med angivelse af forhandler og pris.
>
> På forhånd tak for hjælpen.
>
> Med venlig hilsen
> Michael Døj, Esbjerg
> -
> Fjern md i min emailadress ved direkte svar.

Jeg ville bruge et alm strygestål. Med mindre der er tale om en helt speciel
kniv, kan jeg ikke se noget problem med at skærpe kniven. Global knive er
ikke specielt gode, men til gengæld er de dyre ;-o)


--
På forhånd tak
Thomas Schreiber
http://schreiber.se



alfaekko (29-09-2004)
Kommentar
Fra : alfaekko


Dato : 29-09-04 15:46


"thomas schreiber (8200)" <NOSPAMg4@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:415a9f3a$0$55821$14726298@news.sunsite.dk...
> "Michael Døj" <mmdd@dojs.dk> wrote in message
> news:4159db63$0$142$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > Hej, jeg vil gerne selv kunne slibe mine Globalknive.
> >
> > Er der nogen af jer, der vil anbefale en slibesten til det
> > formål?
> >
> > Meget gerne med angivelse af forhandler og pris.
> >
> > På forhånd tak for hjælpen.
> >
> > Med venlig hilsen
> > Michael Døj, Esbjerg
> > -
> > Fjern md i min emailadress ved direkte svar.
>
> Jeg ville bruge et alm strygestål. Med mindre der er tale om en helt
speciel
> kniv, kan jeg ikke se noget problem med at skærpe kniven. Global knive er
> ikke specielt gode, men til gengæld er de dyre ;-o)


Et strygestål kan IKKE bruges til at slibe knive, kun til at vedligeholde
skarpheden.
Hvis kniven er blevet sløv SKAL den slibes på slibesten.

Før i tiden kunne man i jagtforretninger købe et LANSKY slibesæt, der
sikrede slibning i korrekt vinkel. Jeg ved ikke om de findes mere.

Anders



Erik (29-09-2004)
Kommentar
Fra : Erik


Dato : 29-09-04 15:54

> Hej, jeg vil gerne selv kunne slibe mine Globalknive.
>
> Er der nogen af jer, der vil anbefale en slibesten til det
> formål?

Jeg har godt nok ikke Globalknive! Men jeg bruger denne
http://store.knifecenter.com/pgi-ProductSpec?SP204MF med stor succes. Den er
nem og bruge. Der følger både brugsanvisning samt en video. Den kost ca.
800Kr.

/Erik



Ukendt (29-09-2004)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 29-09-04 15:59

Inspiration kan sørge for at få dem sendt et sted hen som er anbefalet af
rosendahl og som sliber dem i den rigtige vinkel og hvad der ellers skal
til. Det koster 100 kr. har jeg fået at vide. Husk at vedligeholde dem med
strygestål.

Om globalknive er gode eller ikke gode kan diskuteres længe, men mange kokke
bruger dem så helt dårlige er de nok ikke. Har selv nogle og er meget glad
for dem.

Lasse.

"Michael Døj" <mmdd@dojs.dk> skrev i en meddelelse
news:4159db63$0$142$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Hej, jeg vil gerne selv kunne slibe mine Globalknive.
>
> Er der nogen af jer, der vil anbefale en slibesten til det
> formål?
>
> Meget gerne med angivelse af forhandler og pris.
>
> På forhånd tak for hjælpen.
>
> Med venlig hilsen
> Michael Døj, Esbjerg
> -
> Fjern md i min emailadress ved direkte svar.
>
>



David Rasmussen (29-09-2004)
Kommentar
Fra : David Rasmussen


Dato : 29-09-04 17:25

Lasse N. Larsen wrote:
>
> Om globalknive er gode eller ikke gode kan diskuteres længe, men mange kokke
> bruger dem så helt dårlige er de nok ikke. Har selv nogle og er meget glad
> for dem.
>

Hvilke mange kokke?

/David

Thomas Krogh (29-09-2004)
Kommentar
Fra : Thomas Krogh


Dato : 29-09-04 20:49

"David Rasmussen" <david.rasmussen@gmx.net> wrote in message
news:415ae1d5$0$167$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...

(...)
> > Om globalknive er gode eller ikke gode kan diskuteres længe, men mange
kokke
> > bruger dem så helt dårlige er de nok ikke. Har selv nogle og er meget
glad
> > for dem.
> >
>
> Hvilke mange kokke?

Det er forbløffende. Hvergang ordet "Global" bliver nævnt i gruppen er du
ved at gå i baglås.

Er det et problem for dig at der er kokke der bruger Globalknive? Har du
allergi over for det?

mvh

Thomas Krogh



David Rasmussen (29-09-2004)
Kommentar
Fra : David Rasmussen


Dato : 29-09-04 22:24

Thomas Krogh wrote:
>
> Det er forbløffende. Hvergang ordet "Global" bliver nævnt i gruppen er du
> ved at gå i baglås.
>

Hvor ser du baglåsen? Jeg stiller et spørgsmål, og endda på en ganske
neutral måde. Eller du er måske uenig?

Jeg synes snarere det er dig der går i baglås hver gang _jeg_ nævner
noget i forbindelse med "Global".

> Er det et problem for dig at der er kokke der bruger Globalknive? Har du
> allergi over for det?
>

Nej og nej.

Men jeg har en fornemmelse af at den ofte gentagede myte om at der er
"mange kokke der bruger Global" ikke er andet end det - en myte. Derfor
mit spørgsmål. Jeg er ganske klar over at der findes kokke der bruger
Global. Men ligefrem mange? Det er ikke mit indtryk. Hvis Lasse, dig
eller andre har oplysninger, så er jeg da interesseret. Deraf mit
spørgsmål, som jeg synes er on-topic og formuleret på en neutral og ikke
specielt baglåsagtig eller problematisk måde.

/David

thomas schreiber \(8~ (30-09-2004)
Kommentar
Fra : thomas schreiber \(8~


Dato : 30-09-04 06:07

> Nej og nej.
>
> Men jeg har en fornemmelse af at den ofte gentagede myte om at der er
> "mange kokke der bruger Global" ikke er andet end det - en myte. Derfor
> mit spørgsmål. Jeg er ganske klar over at der findes kokke der bruger
> Global. Men ligefrem mange? Det er ikke mit indtryk. Hvis Lasse, dig eller
> andre har oplysninger, så er jeg da interesseret. Deraf mit spørgsmål, som
> jeg synes er on-topic og formuleret på en neutral og ikke specielt
> baglåsagtig eller problematisk måde.
>
> /David

Jeg har aldrig set en kok bruge Global, med mindre de kun kunn bruge det
"værktøj" der lige var tilgengængelig det pågældende sted.


--
På forhånd tak
Thomas Schreiber
http://schreiber.se



David Rasmussen (30-09-2004)
Kommentar
Fra : David Rasmussen


Dato : 30-09-04 10:23

thomas schreiber (8200) wrote:
>
> Jeg har aldrig set en kok bruge Global, med mindre de kun kunn bruge det
> "værktøj" der lige var tilgengængelig det pågældende sted.
>

Jeg har set kokke bruge Global i tv-programmer, og jeg har hørt om flere
kokke der foretrækker Global. Men derfra og så til at "mange kokke
bruger Global", der er langt. Mit indtryk er at "få kokke bruger Global".

/David

Thomas Krogh (30-09-2004)
Kommentar
Fra : Thomas Krogh


Dato : 30-09-04 19:09

"David Rasmussen" <david.rasmussen@gmx.net> wrote in message
news:<415b27f2$0$167$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk>...

(...)
> > Det er forbløffende. Hvergang ordet "Global" bliver nævnt i gruppen er
du
> > ved at gå i baglås.
> >
>
> Hvor ser du baglåsen? Jeg stiller et spørgsmål, og endda på en ganske
> neutral måde. Eller du er måske uenig?

Jeg kender ikke alle kokke og hvad de bruger, men jeg har da indtryk af at
der er ganske mange der bruger dem.

Reagerer du på samme måde når du hører ordet "Sabatier" eller "Zwilling"?
Hvis ikke, hvorfor ikke?


(...)
> Jeg synes snarere det er dig der går i baglås hver gang _jeg_ nævner
> noget i forbindelse med "Global".

Jeg er bare nysgerrig. Hvis du havde samme automatreaktion hvergang nogen
sagde "Zwilling" ville det også undre mig. Jeg er glade for både mine
Zwilling og Global og har da indtryk af at begge mærker er udbredt blandt
kokke.


(...)
> > Er det et problem for dig at der er kokke der bruger Globalknive? Har
du
> > allergi over for det?
> >
>
> Nej og nej.
>
> Men jeg har en fornemmelse af at den ofte gentagede myte om at der er
> "mange kokke der bruger Global" ikke er andet end det - en myte.

Jeg ved ikke om der er nogen der har påstået at der er *uforholdsmæssigt*
mange der bruger Global.

Er det dit indtryk at de er underrepræsenteret i forhold til andre gode
knive? Og hvad baserer du det på?


(...)
> Derfor
> mit spørgsmål. Jeg er ganske klar over at der findes kokke der bruger
> Global. Men ligefrem mange? Det er ikke mit indtryk. Hvis Lasse, dig
> eller andre har oplysninger, så er jeg da interesseret. Deraf mit
> spørgsmål, som jeg synes er on-topic og formuleret på en neutral og ikke
> specielt baglåsagtig eller problematisk måde.

Hvad er "mange" i din optik? Flere end der bruger et givet andet mærke? Er
der nogen der har sagt at det er et særligt udbredt mærke?

Jeg har ikke indtryk at at Global er mere "hypede" end f.eks. Zwilling eller
lign, men er det det du mener?

mvh

Thomas Krogh



David Rasmussen (01-10-2004)
Kommentar
Fra : David Rasmussen


Dato : 01-10-04 11:12

Thomas Krogh wrote:
>
> Jeg kender ikke alle kokke og hvad de bruger, men jeg har da indtryk af at
> der er ganske mange der bruger dem.
>

Okay? Det har jeg ikke.

> Reagerer du på samme måde når du hører ordet "Sabatier" eller "Zwilling"?

Hvis jeg hørte påstanden "der er mange kokke der bruger
Zwilling/Sabatier" ville jeg nok reagere på samme måde. Men det er ikke
en påstand man hører slynget ud lige så ofte, som den om Global. Jeg har
faktisk aldrig hørt den om Zwilling eller Sabatier.

>>Jeg synes snarere det er dig der går i baglås hver gang _jeg_ nævner
>>noget i forbindelse med "Global".
>
> Jeg er bare nysgerrig. Hvis du havde samme automatreaktion hvergang nogen
> sagde "Zwilling" ville det også undre mig. Jeg er glade for både mine
> Zwilling og Global og har da indtryk af at begge mærker er udbredt blandt
> kokke.
>

Det er muligt, men jeg kender ikke særligt mange.
Og som sagt: Hvis jeg ofte fra tilfældige mennesker hørte Zwilling
retfærdiggjort ved at mange kokke brugte det, så ville jeg også reagere
på det. Jeg hører bare kun den slags om Global.

>>
>>Nej og nej.
>>
>>Men jeg har en fornemmelse af at den ofte gentagede myte om at der er
>>"mange kokke der bruger Global" ikke er andet end det - en myte.
>
> Jeg ved ikke om der er nogen der har påstået at der er *uforholdsmæssigt*
> mange der bruger Global.
>

Det er i hvert fald en påstand der uforholdsmæssigt ofte bliver nævnt i
forbindelse med Global.

> Er det dit indtryk at de er underrepræsenteret i forhold til andre gode
> knive? Og hvad baserer du det på?
>

Jeg ved ikke om de er underrepræsenteret, eller hvordan du ville opgøre
det. Jeg ved at _påstanden_ om at mange kokke bruger dem, er
overrepræsenteret.

>
> Hvad er "mange" i din optik?

Flere end noget andet mærke, eller i hvert fald på top 5 over hvad kokke
bruger. Det var et kriterie jeg lige hev op af den nærmeste hat, så jeg
ved ikke hvor godt det er. Men det er heller ikke mig der har fundet på
påstanden i første omgang.

> Flere end der bruger et givet andet mærke? Er
> der nogen der har sagt at det er et særligt udbredt mærke?
>

Der er i hvert fald flere der siger "Der er mange kokke der bruger
Global" og lignende, end der er folk der siger det samme med f.eks.
Zwilling eller Dick eller ...

> Jeg har ikke indtryk at at Global er mere "hypede" end f.eks. Zwilling eller
> lign, men er det det du mener?
>

Det kan du godt kalde det.

Jeg mener også at Global, på trods af at det ikke er dårlige knive, er
blevet et livsstilsprodukt. Folk der bare skal have en masse "checkede"
ting i deres hjem, uden at de rigtigt sætter sig ind i hvad der er godt,
og især hvad de bedst selv kan lide, de køber en Arne Jacobsen-stol, et
B&O-anlæg og Global-knive. Det skal ikke ligge Global til last, men ikke
desto mindre har Global den status, i den pågældende forbrugergruppe. Og
samtidigt hører man fra mange forskellige mennesker den nævnte
påstand. Jeg prøver bare at skabe balance i billedet.

/David

Michael Døj (29-09-2004)
Kommentar
Fra : Michael Døj


Dato : 29-09-04 18:38


<SNIP> Alt.

Tak for jeres input.

Med venlig hilsen
Michael Døj, Esbjerg
-
Fjern md i min emailadress ved direkte svar.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408937
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste