/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Flæskesteg
Fra : Jan Bang Jensby


Dato : 03-09-04 10:11

Hej NG -

Jeg vil overraske min hustru med en lækker flæskesteg (svinekam) i aften.

Derfor har jeg netop købt en sådan på ca. 1.400 g.

Jeg har aldrig tilberedt sådan et svin før - så mit spørgsmål er:

Hvad gør jeg?

Tak for hjælpen!

Med venlig hilsen

Jan Bang Jensby



 
 
Padmé Amidala (03-09-2004)
Kommentar
Fra : Padmé Amidala


Dato : 03-09-04 10:23

Hvis stegen ikke er ridset i sværen endnu, gør du det. Brug en skarp kniv og
rids med ca. ½ cm.s afstand.
Derefter kommer du godt med groft salt ned i alle ridserne og på selve
sværen. Dernæst skal der friskkværnet peber på.
Stegen lægges i en bradepande eller en ovnfast fad med en anelse vand i
bunden (ca. ½ cm).
Ind i en forvarmet ovn på 200 grader i 1 time og 30 min. Når halvdelen af
tiden er gået, hælder du lidt mere vand i bunden af bradepanden/fadet og hen
over sværen.

God fornøjelse
VH
Padmé



Hauge (03-09-2004)
Kommentar
Fra : Hauge


Dato : 03-09-04 10:27

Hejsa
Jan Bang Jensby wrote:

> Hvad gør jeg?

Steger den.

Ok, det var vel en lidt mere fyldestgørende opskrift, du skulle bruge.

Tag en bradepande og hæld 1-2 cm. vand deri, kom en spiseske salt i vandet +
nogle laurbærblade.
Læg stegen med sværen NEDAD, og stil det hele i ovnen.
Tænd ovnen på 250 grader og steg stegen i ca. ½ time, efter at ovnen har
nået de 250 grader.
Vend stegen om, og skrug ovnen ned på 160-180 grader, afhængig af om det er
varmluft eller alm. ovn.
Du kan evt. gnide lidt mere salt i sværen efter stegen er vendt om, det gør
sværen sprødere.
Lad stegen stege 2-2½ time ved de 160 grader, men sørg for at bradepanden
ikke tørrer ud, det gir en træls sovs, hæld evt. mere vand i.
Når stegen er stegt, hældes vandet fra bradepanden igennem en si, og i en
passende gryde til sovs.
Tilsæt pebber og hvad du ellers syntes om, og evt. mælk til at spæde den
lidt op, det er bedre end vand.
Jævn sovsen med meljævning.
Når sovsen er færdig, kan du med fordel grille stegen så du får sprøde svær.
Husk de brunede kartofle, franske kartofler og rødkål MUMS

Mvh Hauge



Nette (03-09-2004)
Kommentar
Fra : Nette


Dato : 03-09-04 11:23


"Jan Bang Jensby" skrev

> Hvad gør jeg?

Klippet fra http://makeashorterlink.com/?H2FF21439

"Jeg ved ikke, hvordan du laver flæskesteg. Men jeg gør det, at jeg gnidder
stegen med groft salt, lægger den med sværen nedad i ca. 2 cm vand et
ildfast fad. Efter tyve minutter vender jeg den om og steger stegen færdig.
Jeg holder ind imellem øje, for at se om der er vand nok ved stegen. Inden
jeg så skal grille sværen sprød, tager jeg lige fadet ud, stikker en gaffel
i stegen og hælder væden fra i en kop.
Når jeg har grillet sværen, lader jeg stegen trække overdækket med staniol
på et spækbræt. I fadet hælder jeg lidt vand, sådan jeg får resten af alt
det gode med fra stegen, hvis jeg altså ikke synes, der er nok i koppen
allerede.

Til selve sovsen tager jeg en gryde, hvor jeg kommer margarine i. Når det er
smeltet rører jeg en en god håndfuld mel i, des mere mel margarinen tager,
des mere sovs kan du få. Når det er pisket godt sammen og ristet lidt,
tilsætter jeg fonden fra stegen. Faktisk bruger jeg sjældent det hele. Når
det koger igen, tilsætter jeg lidt kartoffelvand, lader det koge ind,
tilsætter mere, lader det koge ind, tilsætter mere osv. indtil jeg har den
tykkelse og mængde sovs, jeg ønsker. Har jeg ikke nok kartoffelvand, bruger
jeg vand fra andre grøntsager eller i nødstilfælde mælk. Nogle tilsætter
også fløde. Det gør jeg ikke. Det synes jeg ødelægger den gode sovs. Men
sådan er vi så forskellige. Til sidst smager jeg til med salt og kulør."

Klip slut...

Held og lykke med det

Nette




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste