/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
jalapeño
Fra : Kjeld Thomsen


Dato : 31-08-04 17:30

Hej!
Jeg vil gerne forespørge gruppen om der er nogen som kender en opskrift på
jalapeño, da jeg har mange chilier både røde og grønne.
På forhånd tak!
Kjeldh.





 
 
Davidsen (31-08-2004)
Kommentar
Fra : Davidsen


Dato : 31-08-04 18:45

"Kjeld Thomsen" <kjeldh@thomsen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:4134a787$0$199$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> Hej!
> Jeg vil gerne forespørge gruppen om der er nogen som kender en opskrift på
> jalapeño, da jeg har mange chilier både røde og grønne.
> På forhånd tak!
> Kjeldh.
>
>

Ikke forstået.
Jalapeno er en chiliart eller -type, der ser således ud:
http://www.victoryseeds.com/catalog/vegetable/peppers/images/jalapeno.jpg.

Hvis du mener en opskrift på syltede chili'er kan jeg godt grave en god en
frem?

Mvh
Davidsen



JSM (01-09-2004)
Kommentar
Fra : JSM


Dato : 01-09-04 07:14


"Davidsen" <davidsen@FJERNDETTEtdcspace.dk> skrev i en meddelelse
news:4134b930$0$250$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> "Kjeld Thomsen" <kjeldh@thomsen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
> news:4134a787$0$199$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> > Hej!
> > Jeg vil gerne forespørge gruppen om der er nogen som kender en opskrift

> > jalapeño, da jeg har mange chilier både røde og grønne.
> > På forhånd tak!
> > Kjeldh.
> >
> >
>
> Ikke forstået.
> Jalapeno er en chiliart eller -type, der ser således ud:
> http://www.victoryseeds.com/catalog/vegetable/peppers/images/jalapeno.jpg.
>
> Hvis du mener en opskrift på syltede chili'er kan jeg godt grave en god en
> frem?

Den må du gerne komme med under alle omstændigheder. Jeg mangler så'n en.

mvh
Jesper



Kjeld Thomsen (01-09-2004)
Kommentar
Fra : Kjeld Thomsen


Dato : 01-09-04 17:31

Hej Davidsen!
Ja, det er selvfølgelig opskrift på syltede cilièr,som dem man køber i små
glas.
hilsen
kjeldh.
"JSM" <sevelsted@spamnejtakpc.dk> skrev i en meddelelse
news:413568b9$0$201$14726298@news.sunsite.dk...
>
> "Davidsen" <davidsen@FJERNDETTEtdcspace.dk> skrev i en meddelelse
> news:4134b930$0$250$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> > "Kjeld Thomsen" <kjeldh@thomsen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
> > news:4134a787$0$199$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...
> > > Hej!
> > > Jeg vil gerne forespørge gruppen om der er nogen som kender en
opskrift
> på
> > > jalapeño, da jeg har mange chilier både røde og grønne.
> > > På forhånd tak!
> > > Kjeldh.
> > >
> > >
> >
> > Ikke forstået.
> > Jalapeno er en chiliart eller -type, der ser således ud:
> >
http://www.victoryseeds.com/catalog/vegetable/peppers/images/jalapeno.jpg.
> >
> > Hvis du mener en opskrift på syltede chili'er kan jeg godt grave en god
en
> > frem?
>
> Den må du gerne komme med under alle omstændigheder. Jeg mangler så'n en.
>
> mvh
> Jesper
>
>



Davidsen (01-09-2004)
Kommentar
Fra : Davidsen


Dato : 01-09-04 23:22

Her er den så:
(Min version er uden løg og peberfrugt)

Syltet chili (fra "Lev stærkt - Chili på 100 måder")

300 g blandede friske chilier
1 rød peberfrugt
10 fed hvidløg
5 dl hvidvinseddike
3 dl vand
4 spsk sukker
1 spsk salt
6 pillede skalotteløg

Skær stilkene af chilierne og prik dem med en gaffel.
Befri peberfrugten for kerner og skillevægge (membraner).
Skær den i tynde strimler
Pil hvidløg

Kog eddike, vand, sukker og salt.
Tilsæt hvidløg, skalotteløg og chilier.
Kog op.
Kom det på rene glas.

Kan holde 2 mdr. i køleskab (jeg vil mene at det kan holde længere, men det
er hvad bogen siger)

Mvh
Davidsen



Bo Warming (02-09-2004)
Kommentar
Fra : Bo Warming


Dato : 02-09-04 05:52

"Davidsen" <davidsen@FJERNDETTEtdcspace.dk> skrev i en meddelelse
news:41364b9c$0$263$edfadb0f@dread11.news.tele.dk...
> Her er den så:
> (Min version er uden løg og peberfrugt)
>
> Syltet chili (fra "Lev stærkt - Chili på 100 måder")
>
> 300 g blandede friske chilier
> 1 rød peberfrugt
> 10 fed hvidløg
> 5 dl hvidvinseddike
> 3 dl vand
> 4 spsk sukker
> 1 spsk salt
> 6 pillede skalotteløg
>
> Skær stilkene af chilierne og prik dem med en gaffel.
> Befri peberfrugten for kerner og skillevægge (membraner).
> Skær den i tynde strimler
> Pil hvidløg
>
> Kog eddike, vand, sukker og salt.
> Tilsæt hvidløg, skalotteløg og chilier.
> Kog op.
> Kom det på rene glas.
>
> Kan holde 2 mdr. i køleskab (jeg vil mene at det kan holde længere, men
det
> er hvad bogen siger)

Bøger og varedeklarationer er altid lyvende overforsigtige.
Løg og hvidløg kan ikke smages _ ren kejserens ny klær

jeg drysser med citronsyre; hvis jeg har det i huset _ så er
langtidsholdbarhed sikret:

og da jeg er for næring til at smide væske fra oliven; sild osv ud; så
hælder jeg det i et glad og det kan bruges til al konservering: selv
sildesmag trænger ikke igennem når chili:



Davidsen (02-09-2004)
Kommentar
Fra : Davidsen


Dato : 02-09-04 17:23


"Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
news:PFxZc.1889$sV3.1723@fe52.usenetserver.com...
> Bøger og varedeklarationer er altid lyvende overforsigtige.

Enig.

> Løg og hvidløg kan ikke smages _ ren kejserens ny klær

Men sikkert ganske pynteligt...

> jeg drysser med citronsyre; hvis jeg har det i huset _ så er
> langtidsholdbarhed sikret:

Ja, det glemte jeg: Skyller lige glasset i Atamon, så jeg undgår
nedenstående 'sparetip'

Mvh
Davidsen

> og da jeg er for næring til at smide væske fra oliven; sild osv ud; så
> hælder jeg det i et glad og det kan bruges til al konservering: selv
> sildesmag trænger ikke igennem når chili:
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste