/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Snaps på Tormentil (Blodrod)
Fra : Kurt Hansen


Dato : 30-08-04 07:47

Jeg har lavet et udtræk på tørret Tormentilrod i Klar Brøndums. Den
har trukket i tre døgn, men en prøvesmagning var så bitter, at hverken
fortynding med vand eller alkohol kunne rette op på det.

Hvem har erfaring med trækketid? Jeg har sat en ny portion over (i
Vodka) og har tænkt mig at smage efter et døgn.

Venlig hilsen
Kurt Hansen

 
 
Ole Larsen (30-08-2004)
Kommentar
Fra : Ole Larsen


Dato : 30-08-04 10:02


"Kurt Hansen" <kurt@FJERNDETTEtowle.dk> skrev i en meddelelse
news:o6j5j0t1kkvmr7q8bn5ba7ovrtt4v2rd7k@4ax.com...
> Jeg har lavet et udtræk på tørret Tormentilrod i Klar Brøndums. Den
> har trukket i tre døgn, men en prøvesmagning var så bitter, at hverken
> fortynding med vand eller alkohol kunne rette op på det.
>
> Hvem har erfaring med trækketid? Jeg har sat en ny portion over (i
> Vodka) og har tænkt mig at smage efter et døgn.

Kender ikke tormentilrod, men jeg har porse og valdnød stående på vel 3. år
i vodka (aldrig snaps i en eller anden form, det har for megen egensmag) og
det er sort som tjære, men smager fortyndet abs. himmelsk. Nogle tilsætter
svedsker for sødmen.
Eks. rønnebær kan man fryse 2-3 uger forinden, så det skarpe forsvinder

--
Mvh, Ole. Fotografiske billeder på:
http://home.tiscali.dk/nordlandsbaad/


---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.745 / Virus Database: 497 - Release Date: 27-08-2004



Kurt Hansen (30-08-2004)
Kommentar
Fra : Kurt Hansen


Dato : 30-08-04 21:30

Den Mon, 30 Aug 2004 11:01:59 +0200, skrev Ole Larsen:

>"Kurt Hansen" <kurt@FJERNDETTEtowle.dk> skrev i en meddelelse
>news:o6j5j0t1kkvmr7q8bn5ba7ovrtt4v2rd7k@4ax.com...
>> Jeg har lavet et udtræk på tørret Tormentilrod i Klar Brøndums. Den
>> har trukket i tre døgn, men en prøvesmagning var så bitter, at hverken
>> fortynding med vand eller alkohol kunne rette op på det.
>>
>> Hvem har erfaring med trækketid? Jeg har sat en ny portion over (i
>> Vodka) og har tænkt mig at smage efter et døgn.

>Kender ikke tormentilrod, men jeg har porse og valdnød stående på vel 3. år
>i vodka (aldrig snaps i en eller anden form, det har for megen egensmag) og
>det er sort som tjære, men smager fortyndet abs. himmelsk. Nogle tilsætter
>svedsker for sødmen.
>Eks. rønnebær kan man fryse 2-3 uger forinden, så det skarpe forsvinder

Yes, yes, men disse kan ikke sammenlignes med Tormentilrod, der
indeholder mange bitterstoffer.

Vi har prøvet friskopgravede rødder to gange. Første gang gik det
godt, anden gang fik vi et meget bitter og kradst udtræk. Vi blev
enige med os selv om, at der nok har været nogle dårlige rødder
imellem (det kan nemlig også ske).

Nu fik jeg så den tanke, at tørrede rødder, købt i Matas, var
garanteret gode og at udtrække fra tørrede ingredienser, fremfor
friske, er jo almindeligt brugt og det står da også på posen, at det
kan bruges til snaps, men ingen opskrift.

Jeg kan hilse at sige, at også mit andet forsøg var mislykket. Jeg
smagte allerede efter 12 timer, og det var da også knapt så bittert,
men stadig ikke drikkeligt. Mystisk!

Venlig hilsen
Kurt Hansen

Gert Krabsen (31-08-2004)
Kommentar
Fra : Gert Krabsen


Dato : 31-08-04 07:42

Mon, 30 Aug 2004 22:29:51 +0200, Kurt Hansen <kurt@FJERNDETTEtowle.dk>
skrev:

> Den Mon, 30 Aug 2004 11:01:59 +0200, skrev Ole Larsen:
>
>> "Kurt Hansen" <kurt@FJERNDETTEtowle.dk> skrev i en meddelelse
>> news:o6j5j0t1kkvmr7q8bn5ba7ovrtt4v2rd7k@4ax.com...
>>> Jeg har lavet et udtræk på tørret Tormentilrod i Klar Brøndums. Den
>>> har trukket i tre døgn, men en prøvesmagning var så bitter, at hverken
>>> fortynding med vand eller alkohol kunne rette op på det.
>>>
>>> Hvem har erfaring med trækketid? Jeg har sat en ny portion over (i
>>> Vodka) og har tænkt mig at smage efter et døgn.
>
> Yes, yes, men disse kan ikke sammenlignes med Tormentilrod, der
> indeholder mange bitterstoffer.
>
> Vi har prøvet friskopgravede rødder to gange. Første gang gik det
> godt, anden gang fik vi et meget bitter og kradst udtræk. Vi blev
> enige med os selv om, at der nok har været nogle dårlige rødder
> imellem (det kan nemlig også ske).
>
> Nu fik jeg så den tanke, at tørrede rødder, købt i Matas, var
> garanteret gode og at udtrække fra tørrede ingredienser, fremfor
> friske, er jo almindeligt brugt og det står da også på posen, at det
> kan bruges til snaps, men ingen opskrift.
>
> Jeg kan hilse at sige, at også mit andet forsøg var mislykket. Jeg
> smagte allerede efter 12 timer, og det var da også knapt så bittert,
> men stadig ikke drikkeligt. Mystisk!

Ret mystisk. Er du sikker på, at det var Blodrod, du brugte?
Vi har lavet den flere gange og har aldrig haft problemer. Trækketid?
Indtil jeg husker det - kan være alt fra en uge til et år (jeg er et
sjuskehoved med trækketider!)

Smagen og farven er meget forskellig, men det er jo mest et spørgsmål om
dosering.

Men i sidste uge smagte vi de sidste sjatter fra en flaske, som jeg
forærede væk for ca. 3 år siden. Havde der ikke stået Blodrod under
bunden, havde vi alle stemt på Enebær, så bitterheden kan altså optræde.


mvh
Krabsen
...der ikke fandt valnødder




--
Sendt via Opera.
www.krabsen.dk
www.responsnord.dk
mfl

Kurt Hansen (31-08-2004)
Kommentar
Fra : Kurt Hansen


Dato : 31-08-04 08:45

Den Tue, 31 Aug 2004 08:42:16 +0200, skrev Gert Krabsen:

>>>> Jeg har lavet et udtræk på tørret Tormentilrod i Klar Brøndums. Den
>>>> har trukket i tre døgn, men en prøvesmagning var så bitter, at hverken
>>>> fortynding med vand eller alkohol kunne rette op på det.

>Ret mystisk. Er du sikker på, at det var Blodrod, du brugte?

Yepper, på posen står der "Tørret Tormentilrod - Potentilla
Tormentilla", så der er ingen tvivl. Indholdet er leveret til Matas
fra Naturdrogeriet.

>mvh
>Krabsen
>..der ikke fandt valnødder

Ærgerligt, så får du jo heller ikke selv noget pulimut i år

Venlig hilsen
Kurt Hansen

Gert Krabsen (31-08-2004)
Kommentar
Fra : Gert Krabsen


Dato : 31-08-04 20:37

Tue, 31 Aug 2004 09:44:39 +0200, Kurt Hansen <kurt@FJERNDETTEtowle.dk>
skrev:

> Den Tue, 31 Aug 2004 08:42:16 +0200, skrev Gert Krabsen:
>
>>>>> Jeg har lavet et udtræk på tørret Tormentilrod i Klar Brøndums. Den
>>>>> har trukket i tre døgn, men en prøvesmagning var så bitter, at
>>>>> hverken
>>>>> fortynding med vand eller alkohol kunne rette op på det.
>
>> Ret mystisk. Er du sikker på, at det var Blodrod, du brugte?
>
> Yepper, på posen står der "Tørret Tormentilrod - Potentilla
> Tormentilla", så der er ingen tvivl. Indholdet er leveret til Matas
> fra Naturdrogeriet.

Ja, det er jo et argument...

Spørgsmået er, om ikke Blodrod altid har en snert af det bitre. Der er vel
en årsag til, at den indgår i de fleste bjesk-opskrifter fra Signe i
Hirtshals.

Vi laver den sjældent. Dels er der mange andre, der (synes vi) smager
bedre.
Og dels er det et pokkers arbejde, fordi de ofte gror godt filtret ind i
tørvejord.

Den eneste rod vi bruger regelmæssigt er Febernellikerod, som vi laver om
foråret..


>> ..der ikke fandt valnødder
>
> Ærgerligt, så får du jo heller ikke selv noget pulimut i år

Nej, men så er det jo godt at have lidt på lager.



Det er i øvrigt også ved at være tiden for plukning til lyngsnapsen...



--
Sendt via Opera.
www.krabsen.dk
www.responsnord.dk
mfl

Leif Pedersen (31-08-2004)
Kommentar
Fra : Leif Pedersen


Dato : 31-08-04 22:32

Her er min fremgangsmåde til tørret tormentilrod.
ca 15-20 stk. tørrede rødder , overhældt med 10 cl vodka. jeg anbefaler at
der trækkes i 3-4 uger. Filtreres derefter. Skal fortyndes rigtig meget,
der skulle være nok til 2 flasker.



mvh



Leif Pedersen



Janni Nørmølle (01-09-2004)
Kommentar
Fra : Janni Nørmølle


Dato : 01-09-04 10:13



> Jeg har lavet et udtræk på tørret Tormentilrod i Klar Brøndums. Den
> har trukket i tre døgn, men en prøvesmagning var så bitter, at hverken
> fortynding med vand eller alkohol kunne rette op på det.
>
> Hvem har erfaring med trækketid? Jeg har sat en ny portion over (i
> Vodka) og har tænkt mig at smage efter et døgn.
>
> Venlig hilsen
> Kurt Hansen

Hej Kurt

Med tørret tomentilrod tror jeg du skal passe på ikke at have for meget rod
i forhold til snaps/vodka. Jeg har selv lavet udtræk af tørret tormentilrod
og det har en lidt syrlig og en lille smulle bitter smag. Den lugter dejligt
sødt og frisk, synes jeg.

Kig her: www.drambryg.dk

Her finder du info om tomentilrod og mange andre urter til kryddersnaps.

Mvh. Janni





Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste