/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Ål til herremiddag
Fra : Thïngmand


Dato : 12-08-04 15:55

Jeg skal holde en herremiddag og havde tænkt mig at servere stegt ål med
kartofler og persillesovs - men hvor meget ål skal jeg regner med at der går
til? Vi bliver ca. 15 sultne herrer...

--
Thïngmand

..·´¯`·.¸¸.·><((((º>

><((((º>.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><((((º>



 
 
Ukendt (12-08-2004)
Kommentar
Fra : Ukendt


Dato : 12-08-04 16:01


"Thïngmand" <michael@thingmand.invalid> wrote in message
news:411b84e0$0$303$edfadb0f@dread16.news.tele.dk...
> Jeg skal holde en herremiddag og havde tænkt mig at servere stegt ål med
> kartofler og persillesovs - men hvor meget ål skal jeg regner med at der
> går
> til? Vi bliver ca. 15 sultne herrer...
>
> --
> Thïngmand
>
> .·´¯`·.¸¸.·><((((º>
>
>><((((º>.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><((((º>
>
7-8 kg ål burde være nok, man regner med 400 g til en person og det er når
ålen er klar til stegning, dette gover 6 kg og da i er sultne skal i ha lidt
mere derfor 7-8 kg



Thïngmand (13-08-2004)
Kommentar
Fra : Thïngmand


Dato : 13-08-04 09:35

> 7-8 kg ål burde være nok, man regner med 400 g til en person og det er når
> ålen er klar til stegning, dette gover 6 kg og da i er sultne skal i ha
lidt
> mere derfor 7-8 kg

Det lyder ikke helt forkert - vi satser!


--
Thïngmand

..·´¯`·.¸¸.·><((((º>

><((((º>.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><((((º>



Kurt Hansen (12-08-2004)
Kommentar
Fra : Kurt Hansen


Dato : 12-08-04 23:19

Den Thu, 12 Aug 2004 16:55:28 +0200, skrev Thïngmand:

>Jeg skal holde en herremiddag og havde tænkt mig at servere stegt ål med
>kartofler og persillesovs - men hvor meget ål skal jeg regner med at der går
>til? Vi bliver ca. 15 sultne herrer...

En tommelfingerregel har altid sagt 1 pund pr. person. Når jeg er
deltager i ålespisning, passer det meget godt, selv om det er med støn
og gisp at det sidste stykke fortæres

Venlig hilsen
Kurt Hansen

Morten Wartou (13-08-2004)
Kommentar
Fra : Morten Wartou


Dato : 13-08-04 07:56

Kurt Hansen wrote:
> Den Thu, 12 Aug 2004 16:55:28 +0200, skrev Thïngmand:
>
>> Jeg skal holde en herremiddag og havde tænkt mig at servere stegt ål
>> med kartofler og persillesovs - men hvor meget ål skal jeg regner
>> med at der går til? Vi bliver ca. 15 sultne herrer...
>
> En tommelfingerregel har altid sagt 1 pund pr. person. Når jeg er
> deltager i ålespisning, passer det meget godt, selv om det er med støn
> og gisp at det sidste stykke fortæres

Svagspiser. En rigtig ålespiser skal fortære 7-800 gram. Og ikke noget pjat
med kartofler og sovs.


Med venlig hilsen,

Morten Wartou



kf (13-08-2004)
Kommentar
Fra : kf


Dato : 13-08-04 06:47

On Thu, 12 Aug 2004 16:55:28 +0200, "Thïngmand"
<michael@thingmand.invalid> wrote:

>Jeg skal holde en herremiddag og havde tænkt mig at servere stegt ål med
>kartofler og persillesovs - men hvor meget ål skal jeg regner med at der går
>til? Vi bliver ca. 15 sultne herrer...

Vil i spise meget - eller knap så meget?
Melet har betydning under stegningen.
Ved at stege i rent hvedemel, suges der meget fedt fra panden.
Ved at bruge rent rugmel, bliver der plads til mere ål.

/klaus


Kurt Hansen (13-08-2004)
Kommentar
Fra : Kurt Hansen


Dato : 13-08-04 07:54

Den Fri, 13 Aug 2004 07:46:32 +0200, skrev kf:

>On Thu, 12 Aug 2004 16:55:28 +0200, "Thïngmand"
><michael@thingmand.invalid> wrote:
>
>>Jeg skal holde en herremiddag og havde tænkt mig at servere stegt ål med
>>kartofler og persillesovs - men hvor meget ål skal jeg regner med at der går
>>til? Vi bliver ca. 15 sultne herrer...
>
>Vil i spise meget - eller knap så meget?
>Melet har betydning under stegningen.
>Ved at stege i rent hvedemel, suges der meget fedt fra panden.
>Ved at bruge rent rugmel, bliver der plads til mere ål.

Med fare for at starte en ny krig om fedt: hvad er der galt med at
vende ålene i rasp? Ok, det suger, men det er sådan jeg mener ål skal
steges.

Venlig hilsen
Kurt Hansen

Jørgen Hess (13-08-2004)
Kommentar
Fra : Jørgen Hess


Dato : 13-08-04 10:14


"Kurt Hansen" <kurt@FJERNDETTEtowle.dk> skrev i en meddelelse
news:v7poh01sdotec8vds4dlaaqc650p0anb54@4ax.com...
> Den Fri, 13 Aug 2004 07:46:32 +0200, skrev kf:
>
> >On Thu, 12 Aug 2004 16:55:28 +0200, "Thïngmand"
> ><michael@thingmand.invalid> wrote:
> >
> >>Jeg skal holde en herremiddag og havde tænkt mig at servere stegt ål med
> >>kartofler og persillesovs - men hvor meget ål skal jeg regner med at der går
> >>til? Vi bliver ca. 15 sultne herrer...
> >
> >Vil i spise meget - eller knap så meget?
> >Melet har betydning under stegningen.
> >Ved at stege i rent hvedemel, suges der meget fedt fra panden.
> >Ved at bruge rent rugmel, bliver der plads til mere ål.
>
> Med fare for at starte en ny krig om fedt: hvad er der galt med at
> vende ålene i rasp? Ok, det suger, men det er sådan jeg mener ål skal
> steges.
>
> Venlig hilsen
> Kurt Hansen
Meget let at besvare:
Halvdelen af ålene skal raspes, (med mel, æg, rasp). Den anden halvdel kan få
mel (rug/hvede) eller ingenting.
Så kan folk selv bestemme. Det ender gerne med at alle spiser af alle typer. De
er på hver deres måde gode.
Steg dem som på Fejø: Lige før ålene tages fra panden kommes et par
spiseskefulde eddike på. Herefter serveres de. Bedst til kun én pandefuld ål.
Stegning på panden i alt ca 20 min hvis de spises direkte fra panden. Brunes et
par minutter på panden og mørner i bradepanden hvis der steges mange.
Ål SKAL falde fra benene uden besvær når man spiser dem, ellers er de ikke møre.
Og ål SKAL være møre.
Hvis ikke der blev brugt eddike som på Fejø, kan eddike sættes på bordet.
Og hvor ligger Fejø: Tag dit Danmarkskort og find Lolland. I Smålandsfarvandet
dér finder du Fejø, Femø (udtales 5-ø) og Askø.

Fisk skal efter min mening enten være absolut rå eller absolut mør. Halvmør fisk
er noget ad.

mvh
Jørgen



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste