/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Nyt bryggeri på Fur
Fra : Kurt Hansen


Dato : 06-08-04 14:04

I dag hørte jeg et lokalt rygte om at der på limfjordsøen Fur skulle
være gang i etablering af et nyt ølbryggeri. Som sallingbo - og dermed
i forvejen tæt på Hancock, Thise Mejeri og andet lokalt guf - glæder
jeg mig naturligvis til et følge udviklingen. Etableringen af
bryggeriet skulle ifølge rygtet ligge i størrelsesordenen 5-6
millioner kroner, så det er altså ikke endnu et køkkenbordsbryggeri
der er tale om.

Faktisk har bryggeriet en hjemmeside <http://www.furbryghus.dk/>, men
den indeholder endnu ikke noget konkret om hvad der skal ske.

En googlesøgning gav et link til et indslag i "P1 eftermiddag" og det
skulle kunne høres her (hvis man har Real Player installeret):
<http://www.dr.dk/P1/p1eftermiddag/arkiv.asp?action=showarticle&id=28208>

Venlig hilsen
Kurt Hansen

 
 
Lars Remmen (06-08-2004)
Kommentar
Fra : Lars Remmen


Dato : 06-08-04 19:58

Kurt Hansen wrote:
> I dag hørte jeg et lokalt rygte om at der på limfjordsøen Fur skulle
> være gang i etablering af et nyt ølbryggeri. Som sallingbo - og dermed
> i forvejen tæt på Hancock, Thise Mejeri og andet lokalt guf - glæder
> jeg mig naturligvis til et følge udviklingen. Etableringen af
> bryggeriet skulle ifølge rygtet ligge i størrelsesordenen 5-6
> millioner kroner, så det er altså ikke endnu et køkkenbordsbryggeri
> der er tale om.

Faktisk brygges en hel del af landets bedste øl på køkkenborde

Lars

Q (06-08-2004)
Kommentar
Fra : Q


Dato : 06-08-04 20:22


"Kurt Hansen" <kurt@FJERNDETTEtowle.dk> skrev i en meddelelse
news:l7v6h0d75furosv6kngollfqba01m3dctl@4ax.com...
> I dag hørte jeg et lokalt rygte om at der på limfjordsøen Fur skulle
> være gang i etablering af et nyt ølbryggeri. Som sallingbo - og dermed
> i forvejen tæt på Hancock, Thise Mejeri og andet lokalt guf - glæder
> jeg mig naturligvis til et følge udviklingen. Etableringen af
> bryggeriet skulle ifølge rygtet ligge i størrelsesordenen 5-6
> millioner kroner, så det er altså ikke endnu et køkkenbordsbryggeri
> der er tale om.
>

Nu kender jeg ikke til planerne deroppe, men 5-6 mill rækker ikke fandens
langt, når alle rørføringer, tanke osv. skal laves i rustfit stål.. Samtidig
er der udgifter til processtyringer, godkendelser mv.

Bortset fra det lyder det da spændende..

/peter



Lars Remmen (06-08-2004)
Kommentar
Fra : Lars Remmen


Dato : 06-08-04 20:28

Q wrote:

> Nu kender jeg ikke til planerne deroppe, men 5-6 mill rækker ikke fandens
> langt, når alle rørføringer, tanke osv. skal laves i rustfit stål.. Samtidig
> er der udgifter til processtyringer, godkendelser mv.
>
> Bortset fra det lyder det da spændende..
>
> /peter
>
>

Jeg mener, at Anders Kissmeyer(fra Nørrebro Bryghus) fortalte at
brygudstyret havde kostet dem i omegnen af 1,5 million. Så for 5-6
millioner kan man vel komme et pænt stykke.

Lars

Q (07-08-2004)
Kommentar
Fra : Q


Dato : 07-08-04 06:45


"Lars Remmen" <news@remmen.org> skrev i en meddelelse
news:4113dbad$0$19927$14726298@news.sunsite.dk...
>
> Jeg mener, at Anders Kissmeyer(fra Nørrebro Bryghus) fortalte at
> brygudstyret havde kostet dem i omegnen af 1,5 million. Så for 5-6
> millioner kan man vel komme et pænt stykke.

Tjaeh, men nørrebro bryghus tapper vel heller ikke på flasker i stor stil
?..

Det kommer selvf. an på mængderne, men hvis der skal tappes større mængder i
flasker koster tappemaskinerne en del penge..

Samtidig er der noget med nogen bygninger der skal leve op til nogen krav
fra levnedsmiddelkontrollen og muligvis også arbejdstilsyn mv...

Det kommer selvf. an på hvor stor grad der automatiseres, og hvor stor
kapacitet anlægget skal have.. Der kan jo evt. også købes brugt grej fra de
forsk. Brokere, men der kommer alligevel en pænt stor regning fra smeden

/peter



tom nielsen (07-08-2004)
Kommentar
Fra : tom nielsen


Dato : 07-08-04 16:09

> > Jeg mener, at Anders Kissmeyer(fra Nørrebro Bryghus) fortalte at
> > brygudstyret havde kostet dem i omegnen af 1,5 million. Så for 5-6
> > millioner kan man vel komme et pænt stykke.

Omkring 1,5-2mill for et 15HL anlæg er meget passende.


> Tjaeh, men nørrebro bryghus tapper vel heller ikke på flasker i stor stil
> ?..

Tapning af "de" 15HL kan klares for ca. 3/4 mill.


> Samtidig er der noget med nogen bygninger der skal leve op til nogen krav
> fra levnedsmiddelkontrollen og muligvis også arbejdstilsyn mv...

Det er ikke så slemt igen - bygning der er tale om kan nok klargøres for
100-250.000,-

> Det kommer selvf. an på hvor stor grad der automatiseres, og hvor stor
> kapacitet anlægget skal have.. Der kan jo evt. også købes brugt grej fra
de
> forsk. Brokere, men der kommer alligevel en pænt stor regning fra smeden


Der er pæn forskel på om man vælger slanger eller faste rør til anlægget.
Mit gæt er at de arbejder på et 20-25HL anlæg.

- Tom
www.ellebryg.dk



Q (07-08-2004)
Kommentar
Fra : Q


Dato : 07-08-04 19:17


"tom nielsen" <tom_nielsen@hotmail.com> skrev i en meddelelse
news:4114f06f$0$270$edfadb0f@dread12.news.tele.dk...


> > Samtidig er der noget med nogen bygninger der skal leve op til nogen
krav
> > fra levnedsmiddelkontrollen og muligvis også arbejdstilsyn mv...
>
> Det er ikke så slemt igen - bygning der er tale om kan nok klargøres for
> 100-250.000,-

Det kommer an på hvor mange "services" der er behov for, f.eks iform af
isvand, hedvand, damp osv?.

Nu er jeg ikke ret meget inde i bryggerkunsten, så jeg gætter mig lige lidt
frem:

Såvidt jeg er orienteret bliver vandet ( ?) pasteuriseret *

Automatisk rengøring af tanke kræver et CIP anlæg

Fugefri gulve ( Levnedsmiddelkontrollen vil måske brokke sig lidt hvis der
er "råt" betongulv i prod. lokalerne )

Hvordan er det med miljøkrav?.. Det kan hurtigt blive dyrt, hvis der stilles
krav fra kommunens side

* Normalt bruger man damp/hedvand og isvand som hhv. varme- og kølemedie i
en pasteur

> Der er pæn forskel på om man vælger slanger eller faste rør til anlægget.
> Mit gæt er at de arbejder på et 20-25HL anlæg.

Dvs. 2000-2500 liter ad gangen?

/peter




tom nielsen (08-08-2004)
Kommentar
Fra : tom nielsen


Dato : 08-08-04 22:32

> > Det er ikke så slemt igen - bygning der er tale om kan nok klargøres for
> > 100-250.000,-
>
> Det kommer an på hvor mange "services" der er behov for, f.eks iform af
> isvand, hedvand, damp osv?.

Ja, men i dette sammenhøng bliver der tale om en HLT (varmvandstank), og
opvarmning via el, gas eller damp.
Damp bliver det nok ikke.
Isvand bruges ikke - der køles med alm koldt vand.

> Nu er jeg ikke ret meget inde i bryggerkunsten, så jeg gætter mig lige
lidt
> frem:
>
> Såvidt jeg er orienteret bliver vandet ( ?) pasteuriseret *
Nej - vandet kan vandbehandles inden brygningen hvis man ønsker det, for at
tilpasse sig de enkelte stilarter. (Nørrebro har den del med i deres anlæg)
men det er bestemt ikke et must.

evt. pasteuriesing sker efter at øllet er brygget, og er ofteste
uinteressant for mikrobryggerier.

> Automatisk rengøring af tanke kræver et CIP anlæg
Jeps, det er med i prisen på 1½-2mill, ligeledes er processstyringen.

> Fugefri gulve ( Levnedsmiddelkontrollen vil måske brokke sig lidt hvis der
> er "råt" betongulv i prod. lokalerne )
Noget 2komponent epoxy halløj - kender ikke det rette navn, er den
almindelige løsning.


> Hvordan er det med miljøkrav?.. Det kan hurtigt blive dyrt, hvis der
stilles
> krav fra kommunens side
Der er naturligvis et ja/nej krav til om man overhovedet må lave et bryggeri
der.
Men til afledning af fejlbryg, rensevand etc. er der ingen problemer i den
størrelsesorden. Behandling af dampen fra kogning er nok heller ikke
nødvendigt ude på fur.

> > Der er pæn forskel på om man vælger slanger eller faste rør til
anlægget.
> > Mit gæt er at de arbejder på et 20-25HL anlæg.
> Dvs. 2000-2500 liter ad gangen?
Jeps 2000-2500 liter pr bryg.

og er man pengegrisk kan man fortynde urten, og få 35-40HL ud af sådan et
bryg... meen det bliver nok ikke tilfældet i dette projekt.

- Tom





Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408946
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste